Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Η Τουρκία φιλοδοξεί να αποκτήσει στρατιωτική τεχνολογία στην Ουκρανία


Η Τουρκία φιλοδοξεί να λάβει από την Ουκρανία πλήθος κρίσιμων τεχνολογικών συστατικών που της λείπουν από την αμυντική της βιομηχανία, για την προώθηση μιας σειράς εγχώριων εξοπλιστικών σχεδίων. Η Ουκρανία και η Τουρκία συμφώνησαν σε νέα κοινά σχέδια στον τομέα της αεροδιαστημικής, της αεροπορίας και στον κλάδο των τεθωρακισμένων, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του ουκρανικού εξαγωγέα όπλων Ukroboronprom.

Η αντίστοιχη συμφωνία επετεύχθη κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης εργασίας (8-9 Απριλίου) στην Τουρκία μιας αντιπροσωπείας της Ukroboronprom.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις, η αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας θα λάβει μέρος στο τουρκικό πυραυλικό πρόγραμμα. Η τουρκική πλευρά προτάθηκε να εκδώσει ένα πλαίσιο με μια λίστα των ουκρανικών εταιρειών οι οποίες θα πρέπει να συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα. Στο μέλλον, όλες οι τεχνικές και οργανωτικές πτυχές θα πρέπει να διέπεται από πρόσθετες συμφωνίες.

Η Ουκρανία και η Τουρκία συμφώνησαν επίσης για την από κοινού ανάπτυξη και την παραγωγή των στροβιλοκινητήρες και άλλων τεχνολογικών απαρτίων για αεροσκάφη. Ειδικότερα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο της δημιουργίας μιας κοινής επιχείρησης, ένα κοινό «Γραφείο Μελετών».

Η ουκρανική αμυντική βιομηχανία θα είναι σε επίσης θέση να λάβει μέρος στην υλοποίηση του προγράμματος για το τουρκικό άρμα μάχης Altay, στην από κοινού ανάπτυξη, παραγωγή και αναβάθμιση τεθωρακισμένων οχημάτων και άλλου εξοπλισμού, μαζί με τουρκικές εταιρείες.

Επιπλέον, οι ουκρανικές επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας καλούνται να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη και την κατασκευή συστημάτων ραντάρ, επικοινωνίας και πλοήγησης.

Η συνάντηση είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή ενός μνημονίου κατανόησης μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.