Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Οι ΗΠΑ εναντίον του «μυστικού στρατού» της Ρωσίας

Η υλοποίηση ενός ιδιότυπου παγκόσμιου «υβριδικού πολέμου» , ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία, εδώ και 2 χρόνια φέρνει στην επιφάνεια πρακτικές και μεθόδους πραγματικά «απίστευτες» για τους κοινούς θνητούς.

Εδώ ακριβώς οι Αμερικανοί μιλούν για την ύπαρξη ενός μυστικού στρατού του Κρεμλίνου , ο οποίος αποτελείται από χιλιάδες χάκερς , ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, δημοσιογράφους , οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε όλη την Ευρώπη , και όχι μόνο και αποτελούν το πλέον θανάσιμο όπλο του Κρεμλίνου ενάντια στην δύση .

Σύμφωνα με το μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου Ed Royce , ο οποίος είναι επικεφαλής της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι ΗΠΑ πρέπει να υλοποιήσουν μια νέα προσέγγιση σε σχέση με την αντι-ρωσική «προπαγάνδα». Αυτό αναφέρει σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τον Royce, η ρωσική «προπαγάνδα» υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες των Ηνωμένων Πολιτειών, «για να πούμε την αλήθεια». Τα μέλη αυτού του «στρατού» χρειάζονται μια νέα προσέγγιση, τονίζει ο γερουσιαστής. Όπως αναφέρθηκε από τον ίδιο , ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έχει έναν ιδιότυπο «μυστικό στρατό», ο οποίος περιλαμβάνει χιλιάδες «trolls»,χάκερς, ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και όλους όσοι εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να διαδώσουν την «αντιαμερικανική προπαγάνδα» στο Διαδίκτυο,σε τηλεοπτικούς σταθμούς , σε εφημερίδες στην Ρωσία και σε όλο τον κόσμο, αναφέρει και η εφημερίδα politobzor.net .

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής υπογραμμίζει ότι μια τέτοια δύναμη μπορεί να είναι πιο «επικίνδυνη» από οποιαδήποτε στρατιωτική επίλεκτη δύναμη, διότι «κανένας πύραυλος ή κανένα μεγάλο πυροβόλο δεν μπορεί να σταματήσει «τα ψέματά τους», που εξαπλώνονται ταχύτατα σε όλον τον κόσμο «υπονομεύοντας» τα συμφέροντα ασφάλειας των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

«Δεν είναι σε θέση να σταματήσουν την ανελέητη ρωσική «προπαγάνδα», σε αντίθεση με τις αμερικανικές υπηρεσίες ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης, που έπαιξαν τόσο σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια του «ψυχρού πολέμου», καθώς δεν είναι σε θέση να απαντήσουν την σημερινή «πρόκληση» του Κρεμλίνου» , δηλώνει ο γερουσιαστής.

Ο ίδιος σημειώνει ότι τέτοιες υπηρεσίες αυτού του «μυστικού στρατού» είναι ο τηλεοπτικός οργανισμός «Rusia Today», το Sputnik , καθώς και οι ειδήσεις «σε απευθείας συνδέσεις με trolls» από την Αγία Πετρούπολη. Επιπλέον, ο Royce επισημαίνει ότι ορισμένες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ «για αυτόν τον σκοπό , συμβάλλοντας στα μέγιστα στην παραπληροφόρηση», η οποία χρηματοδοτείται από την Ρωσία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να βοηθήσουν τις χώρες αυτές να δημιουργήσουν έναν ελεύθερο, δίκαιο και ισορροπημένο Τύπο. Σύμφωνα με το μέλος του Κογκρέσσου, αυτή η πρακτική λειτούργησε και τα παλιότερα χρόνια . Ο Γερουσιαστής αναφέρει την συμβολή των αμερικανικών μέσων όπως του « Voice of America» και του «Radio Free Europe / Radio Liberty» κατά την διάρκεια του «Ψυχρού Πολέμου».

Για το σκοπό αυτό θα υποβληθούν νομοθετικές προτάσεις στον τομέα αυτό. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ένας ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός των ΗΠΑ «Η φωνή της Αμερικής» (VOA) θα υποχρεούνται να γνωστοποιεί την αμερικανική πολιτική σε όλον τον κόσμο , διαθέτοντας την απαιτούμενη εμβέλεια , και ενεργώντας ως ένα ελεύθερο ΜΜΕ ακόμα και σε χώρες όπως η Ρωσία. Κάθε οργανισμός θα έχει το δικό του Διευθύνοντα Σύμβουλο και το δικό του διοικητικό συμβούλιο, καθώς επίσης η υποβολή εκθέσεων για την πορεία του σταθμού θα είναι διαφανείς και προς όλους, είπε ο γερουσιαστής.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, αυτός ο ιδιότυπος πόλεμος ενημέρωσης/προπαγάνδας σε όλο τον κόσμο είναι ένα από τα πιο μυστικά κεφάλαια της σύγκρουσης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία. Μάλιστα η Χίλαρυ Κλίντον πριν κάποιους μήνες είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ έχουν χάσει πολύ έδαφος , στο πόλεμο της πληροφορίας με την Ρωσία και για αυτό πρέπει να γίνει κάτι...

Ο πόλεμος της προπαγάνδας είναι ανελέητος, ύπουλος, συνεχής καθ'όλη την διάρκεια του 24ωρου,και αφορά κυρίως τα εκατομμύρια των θεατών, αναγνωστών, σε όλο τον πλανήτη. Θεωρητικά αυτός ο πόλεμος έχει μεταφερθεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης , έτσι και στην πατρίδα μας. Θύμα αυτού του ιδιότυπου πολέμου είναι πάντοτε η « ορθή και έγκυρη πληροφόρηση», και φυσικά η αλήθεια...
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.