Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Προγραμματίζεται συνάντηση κορυφής Πούτιν- Άσαντ- Ερντογάν στη Μόσχα


Οι ηγέτες των τριών χωρών, Ρωσίας- Τουρκία και Συρίας, οι οποίες χώρες έχουν άμεση σχέση με τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, θα συναντηθούν στη Μόσχα αργότερα αυτόν τον μήνα, όπως αναφέρει ισραηλινό δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα επικαλείται σχετική αναφορά από την εφημερίδα του Λιβάνου ‘Αλ Σαφίρ’ και σημειώνει ότι η συνάντηση θα γίνει στο Κρεμλίνο από τις 18 ως τις 22 Σεπτεμβρίου για να συντονίσουν τις θέσεις τους σχετικά με ένα ψήφισμα για την εμφύλια διαμάχη στη Συρία.
Η εφημερίδα του Λιβάνου αναφέρει ότι η προετοιμασία του εδάφους για τη συνάντηση έγινε κατά τη διάρκεια της ‘επίσκεψης συμφιλίωσης’ του Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη στις 9 Αυγούστου.
Με την επίσκεψη αυτή του Τούρκου προέδρου είχε συμπέσει και η επίσκεψη στη Ρωσία, αντιπροσωπείας της Συρίας υπό τον στρατηγό Αλί Μαμλιούκ, ο οποίος είναι επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Σε αυτό συμμετέχουν ανώτεροι αξιωματικοί του Στρατού, της Πολεμικής Αεροπορίας και των Μυστικών Υπηρεσιών.
Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η τελική ημερομηνία της τριμερούς συνάντησης θα καθορισθεί κατά τη χρονική στιγμή που θα γίνει εκ νέου επίσκεψη του Αλί Μαμλιούκ στη Μόσχα, που έχει προγραμματισθεί για την επόμενη Τρίτη.
Μεταξύ της 10ης και 15ης Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής των τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν, αναμένεται να φθάσει στη Δαμασκό για την τελική έγκριση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.