Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Η Τουρκία ετοιμάζει δεύτερη προδοσία στην Ρωσία


Η μερική εισβολή της Τουρκίας στην Συρία έγινε σίγουρα με την ανοχή της Ρωσίας, η οποία όμως δεν αποκλείεται να εξαντληθεί, καθώς θα διαπιστώνει για μία ακόμα φορά πως οι Τούρκοι στην διπλωματία είναι αναξιόπιστοι και ανέντιμοι.

Έτσι, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ενισχυμένη στρατιωτική συνεργασία Τούρκων και Αμερικανών με σκοπό την κατάληψη της Ράκκα από τους ισλαμιστές, οι οποίοι βέβαια δεν θα προβάλλουν μεγάλη αντίσταση, καθώς συνεργάζονται με τις δύο χώρες και τις μυστικές τους υπηρεσίες.

Η τουρκική εφημερίδα «Habeturk» αναφέρει πως οι Τούρκοι με τους συμμάχους τους και σε συμφωνία με τις ΗΠΑ ετοιμάζονται για μεγάλη επίθεση κατά της πόλης «Al-Bab».

Όσο περισσότερες περιοχές «απελευθερωθούν» από τον ISIS, τόσο καλύτερα για τους Τούρκους, καθώς οι κουρδικές δυνάμεις, ο πραγματικός στόχος των Τούρκων, δεν θα έχουν αφορμή για να απλωθούν δυτικά του Ευφράτη.

Η τουρκική «Daily Sabah» αποκαλύπτει πως ο αμερικανικός στρατός έχει εγκαταστήσει πυραυλικά συστήματα τύπου HIMAR και Hawk στα σύρο-τουρκικά σύνορα, την ώρα που η Άγκυρα διαβεβαίωνε την Μόσχα πως οι ΗΠΑ δεν θα βοηθήσουν με σχέδιο την Τουρκία κατά την εισβολή.
 
Σύμφωνα με πληροφορία των «Financial Times», η Τουρκία είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει στην Βόρεια Συρία ζώνη ασφαλείας, προκειμένου να προστατεύσει τα νότια σύνορά της.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ασκεί έντονη κριτική στις τουρκικές κινήσεις με αφορμή τα σχέδια προώθησης στρατευμάτων στην Al-Bab.

«Επέκταση της εισβολής στην Συρία θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση» αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών.

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν, προκαλώντας την οργή του Κρεμλίνου, ανακοίνωσε πως η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει με τις ΗΠΑ κοινή στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη Ράκκα, την λεγόμενη πρωτεύουσα των ισλαμιστών.

Όπως μεταδίδεται με την κατάληψη της Ράκκα, οι Αμερικανοί θα έθεταν φανερά υπό τον έλεγχό τους έναν σημαντικό στρατηγικό στόχο σε σχέση με τον βόρειο αγωγό μετά το Κατάρ.

Κατά αυτόν τον τρόπο οι δυτικές δυνάμεις προωθούνται ακόμα βαθύτερα σε μία χώρα όπου η Ρωσία διατηρεί σημαντικά συμφέροντα και αυτό θα γίνει με την σύμπραξη των Τούρκων.


Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.