Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ!!!


Ο Stewart Brennan, πολιτικός αναλυτής από το Μόντρεαλ, δίνει μία εντελώς διαφορετική διάσταση τόσο όσον αφορά το πραξικόπημα στην Τουρκία, όσο και την εισβολή της τελευταίας στη Συρία, συνδυάζοντας μάλιστα τα δύο γεγονότα! ΈΧει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η άποψή του:

«Πρώτα απ ‘όλα ο Συριακός Στρατός είναι μερικές φορές το Daesh! Οι ομάδες του Daesh φορούν στολές του Συριακο΄θ Στρατού, γι αυτό και βλέπετε ότι η εισβολή της Τουρκίας είναι τόσο εύκολη. Η Τουρκία δημιουργεί μια σημαντική γραμμή παροχής προς τους τρομοκράτες. Επίσης, πρέπει να θυμόμαστε ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν ορμητήριο τώρα στη Συρία. Αυτό είναι όλα σχετικά με τον πόλεμο στη Συρία. Όσο για τους Κούρδους, πιστεύω ότι είναι ένας δευτερεύων στόχος για τον Ερντογάν», τόνισε ο αναλυτής σε συνέντευξή του στο Press Tv.

Και συμπλήρωσε: «Η Τουρκία βρίσκεται στη Συρία κρυφά για πολλά χρόνια παρέχοντας άμεση υποστήριξή προς τους τρομοκράτες που περνούν πάνω από τα τουρκικά σύνορα στα στρατόπεδα στρατιωτικής εκπαίδευσης που έχει συσταθεί στο τουρκικό έδαφος. Η Τουρκία διαθέτει οπλισμό και στηρίζει τις εξαγωγές όπλων των ΗΠΑ που υποστηρίζουν τρομοκράτες στη Συρία, ενώ, επίσης, ασχολείται με το παράνομο εμπόριο πετρελαίου, παίρνοντας εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από τη Συρία, ώστε να τελειοποιηθούν στο εσωτερικό της Τουρκίας για εγχώριους και ξένους σκοπούς».

Ποιος ήταν τελικά, όμως, ο ρόλος του πραξικοπήματος για τον Brennan; «Είναι πλέον προφανές ότι ο Ερντογάν εισέβαλε στη Συρία μετά από αίτημα των Αμερικανών, φτιάχνοντας ένα ψεύτικο πραξικόπημα για να ξεριζώσει από την τουρκική κυβέρνηση και του στρατό, όσους ήταν αντίθετοι με την άμεση στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία! Μετά το πραξικόπημα, ο Ερντογάν έκανε ό, τι ήθελε, συμπεριλαμβανομένης της εισβολής της Τουρκίας. Έτσι, οι Αμερικανοί έψαχναν απεγνωσμένα να «ξορκίσουν» την ολοκληρωτική ήττα στη Συρία και τη Μέση Ανατολή. Τώρα, όμως, το ΝΑΤΟ έχει μια στρατιωτική βάση στο εσωτερικό της Συρίας».

Όσο για το ποιο είναι το πραγματικό «παιχνίδι» που λαμβάνει χώρα στη Συρία ο Brennan απάντησε ξεκάθαρα: «Δεν υπάρχει καμία περίπλοκη κατάσταση αφού είναι όλοι στην ίδια πλευρά. Μιλώ για το Daesh, τους Τούρκους και την Αμερική που προσποιείται για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Αυτοί είναι οι τρομοκράτες… Υπάρχουν δύο πλευρές σε αυτό. Δεν υπάρχει καμία σύγχυση. Είναι οι Αμερικανοί και οι Τούρκοι και οι Σαουδάραβες και οι Ισραηλινοί που ολόκληρες οι ομάδες τους είναι οι τρομοκράτες. Είναι αυτοί που χρηματοδοτούν, και τους υποστηρίζουν. Και είναι εναντίον της Ρωσίας, του Ιράν, της Συριακής κυβέρνησης, και της Χεζμπολάχ από το Λίβανο. Δεν υπάρχει χάος. Το χάος είναι τα ψέματα που οι Ηνωμένες Πολιτείες διασπείρουν, όπως η τρομοκρατία»! 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.