Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Yoga στην «πράσινη» Θεολογική Σχολή της Χάλκης


Οι οικολογικές «ευαισθησίες» του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ο υπερυψωμένος λόφος της Ελπίδας που βρίσκεται στη Χάλκη, μόλις λίγα ναυτικά μίλια μακριά από την Κωνσταντινούπολη, μαγνητίζει τους τουρίστες. Ξεχωρίζει το μεγαλοπρεπές κτίριο που δεσπόζει σε μία καταπράσινη δασική έκταση δεκάδων στρεμμάτων, καθώς το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει αφοσιωθεί πλέον στην προστασία του περιβάλλοντος, μιας και ζούμε σε εποχές Ατζέντας 21.

Δεν είναι λίγοι οι τουρίστες, που ανεξαρτήτως θρησκείας πια, κρατώντας ένα μπουκαλάκι νερό στο χέρι κατευθύνονται προς το χριστιανικό μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, όπου βρίσκεται και η ιστορική και γνωστή σε όλους, Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Η ελεύθερη προσέλευση του κοινού στον περιβάλλοντα χώρο και το δικαίωμα της χρήσης τόσο των εσωτερικών συνεδριακών αιθουσών όσο και του περιβάλλοντα εξωτερικού χώρου με τους ξακουστούς Κήπους, γνωστούς για τα 350 είδη φυτών που απλώνονται σε μια έκταση 14 στρεμμάτων, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον στο ευρύ κοινό, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες, επισκέπτονται το χώρο για να πραγματοποιήσουν από διαλέξεις ή παρουσιάσεις βιβλίων, μέχρι και παράδοσης μαθημάτων Yoga!!!

Και Ατζέντα 21 και Πανθρησκεία!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.