Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΙΣΡΑΗΛ: Ιουδαίος λόγιος ζητάει να ξαναγίνει η δίκη του Χριστού γιατί η πρώτη ήταν στημένη!


Ένας Εβραίος ορθόδοξος μελετητής προτείνει μια τελετή της Παλαιάς Διαθήκης, την «εξαγορά του πρωτότοκου», για να γίνει πάλι δεκτός ο Ιησούς Χριστός στην εβραϊκή κοινότητα και στη συνέχεια, να γίνει επανεκδίκαση της υπόθεσής Του, όπου θα μπορούσε να αθωωθεί.

Η πρώτη δίκη, δύο χιλιετίες πριν, οδήγησε στην καταδίκη του Ιησού από τους αρχιερείς για βλασφημία, στην Σταύρωσή Του από τους Ρωμαίους και την Ανάστασή Του, μέσω της οποίας οι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι μπορούν να λάβουν τη σωτηρία και την αιώνια ζωή.

Ένας Ιουδαίος λόγιος, ο Ariel Cohen Alloro, ενώ δεν είναι «επίσημος ραβίνος», είναι ένας μαθητής ενός από τους σημερινούς μεγάλους ραβίνους και για πολλά χρόνια σπουδαστής του Ιουδαϊσμού και του Χριστιανισμού. Ο ίδιος προτείνει την «παραδοσιακή τελετή Pidyon haben» - η «εξαργυρώνοντας τον πρωτότοκο γιο» (Έξοδος 13, 1-2) για να γίνει δεκτός ο Ιησούς, γνωστός στους Εβραίους ως Yeshua, «πίσω στην εβραϊκή οικογένειά του και να αφαιρεθούν όλα τα παλιά ταμπού και οι περιορισμοί που συνδέονται με το όνομά του από ορθόδοξη ιουδαϊκή άποψη».

Είπε ότι το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι να ξεκινήσει μια δημόσια επανεκδίκαση της υπόθεσης του Ιησού με την παρουσία των 10 πιο σημαντικών ραβίνων στο Ισραήλ, που θα σημάνει «την διόρθωση της στημένης δίκης που έγινε πριν από 2.000 χρόνια και θα διευκρινίσει μπροστά από όλο τον κόσμο όλες οι πτυχές και τα θέματα που σχετίζονται με αυτό το ευαίσθητο θέμα».

Ο Alloro προσπαθεί να δημιουργήσει ενδιαφέρον για το σχέδιό του με την ιστοσελίδα του ‘Facing Each Other’ καθώς και στην σελίδα του στο Facebook.

Στην ιστοσελίδα του καλωσορίζει τους ανθρώπους σε μια «εικονική συνάντηση μεταξύ Ιουδαϊσμού και Χριστιανισμού».

Ο ίδιος σχολιάζει τις ελπίδες του:
 
 Σε αυτόν αναφέρθηκε πρόσφατα το κανάλι Jerusalem Channel TV, (φαίνεται ότι είναι ιδιωτικό κανάλι που ανήκει σε Αμερικάνους χριστιανούς οι οποίοι ακολουθούν τις δοξασίες του χριστιανικού σιωνισμού) όπου η παρουσιάστρια Christine Darg περιγράφει τον Alloro ως έναν αρκετά σεβαστό μελετητή της Βίβλου που μελετάει τις Εβραϊκές Γραφές για περισσότερο από τρεις δεκαετίες.

«Αν και δεν είναι χειροτονημένος ραβίνος, ο Ariel Cohen Alloro ονομάζεται "ραβίνος", από τους οπαδούς του, λόγω της μακράς μελέτης του. Έχει αναπτύξει μια ορθόδοξη ιουδαϊκή άποψη για τον Yeshua. Ο Alloro επιμένει ότι δεν είναι χριστιανός ιεραπόστολος, ούτε μισιονάριος (προσηλυτιστής του χριστιανισμού), αλλά ένας μελετητής εντός του χασιδικού ρεύματος του Ιουδαϊσμού», ανέφερε.

Η παρουσιάστρια εξηγεί στο βίντεο ότι μία από τις προϋποθέσεις για την τον δεύτερο ερχομό του Ιησού είναι ότι οι Εβραίοι πρέπει να τον καλέσουν και να τον καλωσορίσουν πίσω.

Περιέγραψε επίσης, ότι όπως ακριβώς στην Παλαιά Διαθήκη, ο Ιωσήφ πουλήθηκε από την οικογένειά του, "έτσι και ο Ιησούς πωλήθηκε από τους συγγενείς του."


 
Το πρώτο βήμα, λοιπόν, προτείνει ο Alloro, είναι να ακολουθηθούν οι οδηγίες της Παλαιάς Διαθήκης για την εξαγορά του πρωτότοκου.
Στη συνέχεια, όπως ο ίδιος ελπίζει, μια νέα δίκη θα απάλλασσε τον Ιησού από τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν από τους αρχιερείς εκείνη την εποχή.

«Ένας γιος του Ισραήλ δεν έπρεπε ποτέ να είχε πωληθεί», εξήγησε.

Το επιχείρημα του Alloro είναι ότι η επανάληψη της δίκης του Ιησού είναι αναγκαία, διότι η αρχική δίκη ενώπιον του αρχιερέα στη μέση της νύχτας ήταν παράνομη.

Είπε ότι το Ιουδαϊκό Ραβινικό Ίδρυμα δεν έχει απαντήσει ακόμη στο αίτημα του για επανάληψη της δίκης του Ιησού.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι διαπραγματεύσεις με μια από τις μεγάλες ραβινικές αρχές», είπε.

Πηγή: http://redskywarning.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.