Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

H NASA θα ανακοινώσει μια σημαντική ανακάλυψη έξω από το ηλιακό μας σύστημα


Σε ανακοινώσεις για μια σημαντική «ανακάλυψη πέρα από το ηλιακό μας σύστημα» θα προβεί η NASA το βράδυ της 22ης Φεβρουαρίου, στις 8 ώρα Ελλάδας. Η ανακοίνωση για τη συνέντευξη Τύπου έχει πυροδοτήσει όργιο φημών και σεναρίων για το τι έχει ανακαλύψει η NASA.

Πάντως επίσημα η NASA, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, γνωστοποίησε πως η ανακοίνωσή της θα αφορά σημαντικές πληροφορίες σχετικά με εξωπλανήτες, δηλαδή πλανήτες που βρίσκονται σε άλλα ηλιακά συστήματα και όχι στο δικό μας.

Αυτός ήταν και ο λόγος που πυροδοτήθηκαν σενάρια, καθώς οι εξωπλανήτες αποτελούν και το βασικό πεδίο ερευνών των επιστημόνων για εύρεση εξωγήινης ζωής στο σύμπαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί τα τελευταία χρόνια, έχουν εντοπιστεί κάποιοι εξωπλανήτες που φαίνεται να έχουν παρόμοιες περιβαλλοντικές συνθήκες με αυτές της Γης. Πρόκειται για τους «αδελφούς» πλανήτες, όπως συχνά αποκαλούνται σε δημοσιεύματα.

Η συνέντευξη Τύπου της NASA θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα της και μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ:http://www.ustream.tv/NASAJPL2, ενώ ερωτήσεις μπορούν να υποβληθούν και στο hashtag #AskNasa. Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου θα είναι αστρονόμοι και επιστήμονες από όλο τον κόσμο. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.