Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Άσαντ σε ρωσικά μίντια: αν κριθεί απαραίτητο θα ζητήσουμε από τη Ρωσία επίγειες δυνάμεις και θα μας στείλει

Ο πρόεδρος Bachar al-Assad δήλωσε ότι η συριακή κυβέρνηση υποστηρίζει όλες τις ρωσικές πρωτοβουλίες και όχι μόνο τη ρωσική πρόταση για σχηματισμό μιας επιτροπής για να εξετάσει την επεξεργασία ενός νέου συντάγματος.

Σε δήλωσή του σε ρωσικά ΜΜΕ ο πρόεδρος al-Assad ανέφερε ότι η άλλη πλευρά δεν παραβρέθηκε στ΄Astana λόγω της αρνητικής επιρροής των τούρκων και ανέφερε : “είμαστε διατεθειμένοι να διαβουλευτούμε σε όλα τα ζητήματα εκ των οποίων το Σύνταγμα.Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ποιός θα παέι στη Γενεύη”. Ο πρόεδρος al-Assad διαβεβαίωσε ότι κάθε επιχείρηση στρατιωτική στη Συρία χωρίς την άδεια της συριακής κυβέρνησης είναι μη νόμιμη και υπενθύμισε ότι αυτό που είχε πει ότι η παρουσία επί των συριακών εδαφών κάθε δύναμης είναι μια εισβολή είτε πρόκειται για την απελευθέρωση της Raqqa ή για κάθε άλλη ζώνη. »
“Η Συμμαχία δεν είναι καθόλου σοβαρή στην μάχη την αντι-Daech. Επομένως οφείλουμε να σκεφτούμε τις αληθινέςπροθέσεις πίσω από το σχέδιο της Συμμαχίας για την απελευθέρωση της Raqqa από την Daech.Το σχέδιό της δεν είναι ούτε η αντιτρομοκρατική μάχη ούτε η χορήγηση της βοήθειας στη συριακή κυβέρνηση ούτε η ενότητα της Συρίας ούτε η εθνική κυριαρχία”, σημειώνει.

Στο ερώτημα αν θα ζητούσε από τη Ρωσία ν΄αρχίσει επιχειρήσεις επίγειων ρωσικών δυνάμεων στη Συρία ο al-Assad απάντησε ότι αν οι υπεύθυνοι σύριοι και οι ρώσοι και στρατιωτικοί αξιωματούχοι των 2 χωρών αισθανθούν ότι έχουμε ανάγκη από περισσότερη υποστήριξη για να νικήσουμε τους τρομοκράτες οι ρώσοι και βέβαια θα το κάνουν αλλά ως το παρόν το επίπεδο υποστήριξης είναι επαρκές”.
Ο al-Assad εκτίμησε ότι όλος ο κόσμος οφείλει ν΄ανσησυχεί γαι την καταστροφής της Παλμύρας.
Ο al-Assad χαρακτήρισε σημαντική τη ρωσική υποστήριξη στο συριακό μέτωπο.
Αναφορικά με τις απειλές του Avigdor Liberman, ο al-Assad είπε : “η άμυνα των συνόρων μας είναι ένα δικαίωμα και ένα καθήκον για εμάς.Αν δεν το κάνουμε ο συριακός λαός οφείλει να μας καταδικάσει […]. δεν οφείλουμε ν΄αναρωτηθούμε για το ζήτημα [προστασίας ή όχι των συνόρων μας], λίγη σημασία έχουν οι δηλώσεις των ισραηλινών αρχών. Η πολιτική μας δεν αξαρτάται από τις δηλώσεις τους. Αυτό είναι ένα δικαίωμα και ένα καθήκον ».Υπογράμμισε ότι η Ρωσία δύναται να διαδραματίσει ένα ρόλο για ν΄απαγορεύσει στο Ισράηλ να επιτεθεί στη Συρία για μια ακόμη φορά στο μέλλον.
« Μάθαμε ότι ο ισραηλινός πρέσβης κλήθηκε τη Δευτέρα στο ρωσικό ΥΠΕΞ για να συζητηθεί η καταπάτηση από το Ισραήλ της εθνικής κυριαρχίας. Πιστεύω ότι η Συρία μπορεί να παίξει ένα ρόλο σημαντικό σε αυτό τον τομέα. Η ρωσική πολιτική βασίζεται σε διεθνείς κανόνες , τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η Ρωσία θα μπορούσε να συζητήσει με τους ισραηλινούς βασιζόμενη σε κριτήρια και να κάνει το Ισραήλ να μην επιτεθεί στη Συρία »,
Ο σύριος πρόεδρος τόνισε ότι η αμερικανική πολιτική βασίζεται πάνω σε πολλά κριτήρια και όχι μόνο του διπλού κριτηρίου “γιατί δεν βασίουν την πολιτική τους σε αξίες ή στο διεθνές δίκαιο αλλά στην οπτική τους και στα συμφέροντά τους”.
 
 
 Πηγή:www.dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.