Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Γαλακτοκομικά προϊόντα από το διάστημα

Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ το ΔΙΑΣΤΗΜΑ και ΑΛΛΑΖΕΙ το ΜΕΛΛΟΝ της ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Ένα πρωτοφανές πείραμα σχεδιάζει να κάνει ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS).
Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μπαϊκονούρ, θα επιχειρηθεί η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων στο διάστημα και ειδικότερα, «θα αποτελέσει ένα σημαντικό επιστημονικό αποτέλεσμα και θα έχει πρακτικά οφέλη για τους αστροναύτες, καθώς θα μπορούν να έχουν σε τροχιά φρέσκα γαλακτοκομικά προϊόντα για τις μελλοντικές πτήσεις», όπως δήλωσε ο Ρώσος κοσμοναύτης, Sergey Ryazanskiy.
«Η δημιουργία προϊόντων στο διαστημόπλοιο θα γλυτώσει από το επιπλέον βάρος του εξοπλισμού που θα πρέπει να έχουν οι αστροναύτες», είπε με τη σειρά του ο ομογενης κοσμοναύτης- Πόντιος στην καταγωγή- Θεόδωρος Γιουρτσίχιν.
Στις 20 Απριλίου αναμένεται η εκτόξευση του διαστημοπλοίου «Soyuz-MC-04», με πλήρωμα τον Γιουρτσίχιν και τον αμερικανό αστροναύτη Τζακ Φίσερ, που θα έχει προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.