Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Η Τουρκία κλείνει τα στενά του Βοσπόρου

Συναγερμός σε Άγκυρα και Μόσχα

Τα στενά του Βοσπόρου κλείνει άμεσα η Τουρκία μετά από πληροφορία των μυστικών υπηρεσιών ότι ομάδα τζιχαντιστών σχεδιάζει απανωτά χτυπήματα σε ρωσικά πολεμικά πλοία που διαπλέουν την διώρυγα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ως πιθανό τρόπο εκδήλωσης της επίθεσης, την εκτόξευση ρουκετών και τη χρήση βομβών-βαρελιών. Ειδικά κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους σε τοποθεσίες που είναι πιθανόν να αποτελέσουν τη βάση για την εκδήλωση της επίθεσης.

Ήδη έχει προκληθεί συναγερμός σε Μόσχα και Τουρκία, ενώ ο ρωσικός στόλος έχει απευθύνει διαταγή προς τα πολεμικά πλοία να βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής με αυξημένα μέτρα ασφαλείας στις γέφυρες των πλοίων.

Σημειώνεται ότι στις 15 Μαΐου το ρωσικό πλοίο «Caesar Kunikov» διέπλευσε τον Βόσπορο συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία και υψηλού επιπέδου μέτρα ασφαλείας.
 
Πηγή:  http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.