Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Ο Πούτιν ετοιμάζει το "αντίδοτο" στην διεθνή οικονομική κρίση


Τι ετοιμάζει ο τσάρος κατά των τραπεζών και των τοκογλύφων

Ένα δημοσίευμα στην ρωσική πολιτική εφημερίδα Vedomosti αποκαλύπτει το σχέδιο Πούτιν για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που επηρεάζει αρνητικά την Ρωσία, αλλά και για την προσπέραση των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβάλλει οι χώρες της Δύσης.

Το δημοσίευμα απεκάλυπτε ότι το Κρεμλίνο είχε δώσει εντολή στον πρώην υπουργό Οικονομικών και καταξιωμένο οικονομολόγο στη Δύση, Αλεξέι Κούντριν, να προχωρήσει στην εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Το σχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στο Κρεμλίνο και να παρουσιαστεί από τον Κούντριν, εντός του μηνός. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης περιλαμβάνει έναν συνδυασμό από μέτρα τόνωσης της απασχόλησης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Στα δυσάρεστα που αναπόφευκτα περιέχονται στο σχέδιο, εμπεριέχεται η επέκταση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης, καθώς και των προϋποθέσεων που θα πρέπει να συγκεντρώνει κανείς για να τη δικαιούται.

Όσον αφορά τον εκπονητή και εμπνευστή του σχεδίου Κούντριν, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους οικονομολόγους που κατέχει η Ρωσία, και ο οποίος κατέχει μεγάλο μερίδιο σεβασμού από τους συναδέλφους του στην Δύση. Θεωρείται "μαιτρ" της οικονομίας και μεγάλος γνώστης των ρωσικών δυνατοτήτων.

Παράλληλα, ο Κούντριν χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και από τον ίδιο τον Πούτιν, διότι πάντα σεβόταν τους κανόνες του ρωσικού πολιτικού "παιχνιδιού", ενώ η προσέγγισή του ήταν πάντα εθνική, δηλαδή έκανε απλώς τη δουλειά του και δεν διαμαρτυρόταν και διαφωνούσε για να παίξει κάποιο πολιτικό παιχνίδι. Από ορισμένους δυτικούς αναλυτές, ο ίδιος θεωρείται "ουδέτερος" έως και "εν μέρει αντίθετος στον Πούτιν και στην πολιτική που εφαρμόζει κατά καιρούς", αλλά η επιλογή του είναι πολύ σημαντική για το μήνυμα και τον στόχο που θέλει να περάσει ο Ρώσος Πρόεδρος.
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.