Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Δεύτερη βάση αεράμυνας κατασκευάζουν οι ΗΠΑ στο νότιο Ισραήλ

Μία νέα στρατιωτική βάση κατασκευάζουν στο Ισραήλ οι ΗΠΑ με αντικείμενο την αξιοποίηση των δεδομένων και τον καλύτερο συντονισμό για την αναχαίτιση επιθέσεων από ρουκέτες και πυραύλους κατά του Ισραήλ.
Η νέα βάση θα δημιουργηθεί εντός των εγκαταστάσεων στην Σχολή Αεράμυνας των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων πλησίον της πόλης Beersheba στην έρημο Negev. Το Αμερικανικό τμήμα της βάσης θα φιλοξενεί μερικές δεκάδες στρατιωτικούς οι οποίοι θα χειρίζονται συστήματα που θα επιτρέπουν την αναγνώριση και αναχαίτιση εναερίων απειλών και συνυπάρχει με τα στελέχη των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.
Όπως επεσήμανε ο Πτέραρχος της Ισραηλινής Αεροπορίας Zvika Haimovich οι Αμερικανικές δυνάμεις στην συγκεκριμένη βάση δεν θα έχουν αποστολή την εκπαίδευση αλλά την συμβολή των μέσων και ικανοτήτων που οι Αμερικανοί θα αναπτύξουν στην βάση αυτή για την επαύξηση των αμυντικών δυνατοτήτων του Ισραήλ απέναντι σε πυραυλικές απειλές.


Η νέα εγκατάσταση ονομάζεται Site 883 και οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών για την ίδρυση της ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και αν και πρόκειται για την πρώτη συνδιαχειριζόμενη Αμερικανο-Ισραηλινή βάση, δεν είναι η πρώτη βάση που οι ΗΠΑ διαθέτουν στο Ισραήλ.
Για περίπου 10 χρόνια οι Αμερικανοί διαθέτουν μία ακόμη βάση στην έρημο Negev, στο νότιο Ισραήλ, στην οποία έχει αναπτυχτεί ένα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης βαλλιστικών απειλών τύπου AN/TPY-2.
Το Αμερικανικό ραντάρ έχει ολοκληρωθεί στο Ισραηλινό σύστημα αεράμυνας και πρωτίστως αποσκοπεί στην προστασία του Εβραϊκού κράτους από Ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους.
Ουσιαστικά με την νέα στρατιωτική βάση στο νότιο Ισραήλ, οι Αμερικανοί επιδιώκουν την αναβάθμιση των δυνατοτήτων τους στην καλύτερη αξιολόγηση των βαλλιστικών απειλών από τους αισθητήρες που διαθέτουν εντός και εκτός του Ισραήλ ώστε να αποφευχθούν λάθη και να αυξήσουν τις πιθανότητες αντιμετώπισης των απειλών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.