Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Παρέμβαση Φράγκου: «Ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της πατρίδας μας»

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Οι κεντρικοί ομιλητές των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνεχίζουν να υψώνουν την φωνή τους απέναντι στις καταστάσεις που ζούμε σήμερα.

Μετά τον «αριστερόστροφο φασισμό των εθνομηδενιστών» από τον Μίκη Θεοδωράκη, ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, έστειλε εκ νέου ηχηρό μήνυμα για την «ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της πατρίδας μας», όπως την ονόμασε.

Ελληνοτουρκικά:

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά» και στον δημοσιογράφο, Γιώργο Τράγκα, αναφέρθηκε στην Τουρκία, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκεται σε «περιδίνηση και προσπαθεί να κερδίσει εντυπώσεις».

Εκτίμησε ότι ο εμβολισμός του λιμενικού σκάφους από τουρκικό στα Ίμια στόχο έχει να αποσπάσει την κοινή γνώμη της Τουρκίας από την αιματοχυσία στο Αφρίν.

Ωστόσο, σημείωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη διπλωματική θέση που δημιουργεί ένα κακό προηγούμενο καθώς εκτός από το γκριζάρισμα των Τούρκων στο Αιγαίο πάνε να δημιουργήσουν ένα στάτους κβο ότι η περιοχή τους ανήκει και συμβούλευσε το υπουργείο Εξωτερικών πως πρέπει να ξεμπροστιάσει την Τουρκία ενώ τόνισε ότι ο Τσίπρας όφειλε να πει στον τούρκο ομόλογο του ότι γίνεται παραβίαση των ναυτικών θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας.

Υπογράμμισε πως θα έπρεπε η Ελλάδα να πάει στον ΟΗΕ και όχι μόνο στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και να ειπωθεί ότι παραβιάζονται συνθήκες Διεθνούς Δικαίου, προκειμένου η Διεθνής Κοινότητα να εγκαλέσει την Τουρκία.

ΝΑΤΟ:

«Είναι υποχρέωση του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών να μας βοηθήσουν, ανέφερε ο Στρατηγός και ζήτησε να σταματήσουν να παριστάνουν τους ουδέτερους.

Χαρακτήρισε τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ «υπάλληλους που τους πληρώνουμε» και άρα οφείλουν να υπηρετούν το Δίκαιο.

Ζήτησε επίσης να συνεχίσουν να εξοπλίζονται οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει!

Μεταναστευτικό:

Ο Φράγκος Φραγκούλης αναρωτήθηκε αν γίνεται προσπάθεια αντικατάστασης του Ελληνικού πληθυσμού μέσω του μεταναστευτικού, όπως είχαν δηλώσει κυβερνώντες, ενώ διαμαρτυρήθηκε για την πολιτική απέναντι στους πολύτεκνους καθώς και για την αποχώρηση νέου δυναμικού στο εξωτερικό λόγω των συνθηκών.

Χαρακτήρισε δε το τελευταίο Μνημόνιο (της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ως το χειρότερο που έχει εφαρμοστεί.

Αξιωματική αντιπολίτευση:

Σύμφωνα με τον κ. Φραγκούλη δεν έχει σταθεί ακόμα στο ύψος των περιστάσεων.

Σκοπιανό:

«Οι Σκοπιανοί βιάζονται όχι εμείς», τόνισε ο πρώην υπηρεσιακό υπουργός Άμυνας και υπογράμμισε πως κανείς δεν «πρέπει να ανοίξει την κερκόπορτα» παράδοσης του ονόματος.

Σκιαγράφησε την ισχυρή παρουσία Ελληνικής «μειονότητας» στα Σκόπια (πάνω από 230.000) και κάλεσε την κυβέρνηση να ρωτήσει μέσω δημοψηφίσματος τον «κυρίαρχο Ελληνικό λαό», όπως τον ονόμαζε προεκλογικά, αν συναινεί στην παράδοση της ιστορίας και του πολιτισμού μας.

Τόνισε δε πως η Τουρκία χρηματοδοτεί και οργανώνει στρατιωτικά τα Σκόπια αλλά και την Αλβανία.

Συλλαλητήρια:
Όπως είπε, δεν χρειάζονται άλλα στην παρούσα φάση, αλλά εφόσον η κυβέρνηση φέρει «συμφωνία προς υπογραφή», τότε οι δρόμοι πρέπει να γεμίσουν ξανά.

Νέο κόμμα:

Για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος από τον ίδιο, ο Φράγκος Φραγκούλης απάντησε πως το υπάρχων πολιτικό σύστημα δεν καλύπτει τις ανάγκες της χώρας, αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως το όποιο κόμμα πρέπει να το ζητά ο λαός και όχι να εμφανιστεί μοναχό του, όπως άλλα που απέτυχαν.

Για το αν είναι ακραίος:

«Δεν έχω ορκιστεί σε κανένα κόμμα, ορκίστηκα μόνο στην Ελλάδα», απάντησε εμφανώς συγκινημένος.

«Είμαι βαθιά δημοκρατικός άνθρωπος. Ποτέ δεν ξεχώρισα τους στρατιώτες μου. Κοιτούσα μόνο τις ικανότητές τους και αν κάνουν σωστά την δουλειά τους. Ας σταματήσουν οι ταμπέλες. Δεν πρέπει να υπάρχουν δεξιοί και αριστεροί. Δεν μπορεί ο Τούρκος να λέει ‘’πρώτα η πατρίδα’’ και εμείς να λέμε ‘’πρώτα το τομάρι μας’’».
 
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.