Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Και ξαφνικά ρωσική προειδοποίηση στα Σκόπια

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Οι διεθνείς πιέσεις σχετικά με την πορεία των Σκοπίων είναι έντονες!
Οι Δυτικοί θέλουν να εντάξουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, ωστόσο υπάρχει μια ένσταση!

Προέρχεται από την Μόσχα, η οποία υπενθύμισε προς την πολιτική ηγεσία των Σκοπίων ότι η ευρωατλαντική προοπτική δεν βρίσκει την Ρωσία σύμφωνη, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό.
Συγκεκριμένα, το ρωσικό ΥΠΕΞ, προειδοποίησε ευθέως τα Σκόπια, με επίσημη τοποθέτηση, για «τις αρνητικές επιπτώσεις που θα προκύψουν» από την ενδεχόμενη είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Σε ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ, έπειτα από την συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της χώρας με τον Σκοπιανό πρεσβευτή στη Μόσχα, τονίζει ότι «οι δύο πλευρές συζήτησαν τις θέσεις τους για την κατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων. Η ρωσική πλευρά υπογράμμισε πως τα σχέδια εισόδου των Σκοπίων (σ.σ. οι Ρώσοι τα αποκαλούν με το συνταγματικό τους όνομα και θα δείτε παρακάτω γιατί) στο ΝΑΤΟ ενδεχομένως να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην περιφερειακή ασφάλεια και τις διμερείς σχέσεις».

Οι Ρώσοι, ως αντίβαρο στα σχέδια του ΝΑΤΟ, τόσο στα Βαλκάνια όσο και σε άλλα σημεία του πλανήτη, δεν επιθυμούν ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Ο λόγος;
Προκειμένου να μην δημιουργηθεί ποτέ ενιαίος νατοϊκός χώρος «Ελλάδας-Σκοπίων-Κοσόβου».

Ως εκ τούτου, δεδομένου ότι η Ελλάδα αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ, οι Ρώσοι «έτρεξαν», μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, και αναγνώρισαν πρώτοι την ύπαρξή των Σκοπίων με το ανιστόρητο «συνταγματικό» τους όνομα, «Δημοκρατία της Μακεδονίας», με σκοπό να κερδίσουν την συμμαχία τους.

Ωστόσο, οι Σκοπιανοί γνωρίζουν πως η Ρωσία δεν είναι σε θέση να τους βοηθήσει, καθότι δεν υπάρχει τρόπος να στηριχθούν από την απομακρυσμένη Ρωσία.
Ίσως αν υπήρχε θαλάσσιος χώρος, η ρωσική στήριξη θα μπορούσε να έρθει, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην Συρία.

Με τα δεδομένα όμως που υπάρχουν οι Σκοπιανοί «ψηφίζουν» ΝΑΤΟ και θέλουν τελειώνουν με το θέμα του ονόματος (σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία».
Σε αυτό βοηθά η ελλαδική κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία είναι προσηλωμένη, όσο καμία άλλη, στην Συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Στην πολιτική έχουμε να κάνουμε με συμφέροντα! Κανείς δεν αγαπάει κανέναν!

Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι, έτσι ώστε να πάψουμε να ελπίζουμε σε σωτήρες και απλά να αναζητούμε συνεταίρους για δουλειές βάσει της «αρχής των αμοιβαίων συμφερόντων», ειδικά σε διακρατικό επίπεδο.
 
 
Πηγή: http://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.