Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Οι Τούρκοι αποκαλύπτουν το μέλλον της Συμφωνίας των Πρεσπών


«Συνεχίζουμε να αποκαλούμε τα Σκόπια ‘Μακεδονία’».

Αυτό επισήμανε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του κατά την συνάντησή του με τον σκοπιανό ομόλογό του στην Άγκυρα.

«Σεβόμαστε τις αποφάσεις του λαού της Μακεδονίας και της Βουλής», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε μία πολύ σοβαρή δήλωση που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Φυσικά, ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ, δεν αντέδρασε, διορθώνοντας πως το όνομα είναι «Βόρεια Μακεδονία», αλλά επανέλαβε την πλήρη στοίχιση των Σκοπίων με την Τουρκία.

Από τον επίσημο λογαριασμό του Τούρκου υπουργού άλλωστε, αναφορικά με την συνάντηση, έγινε η εξής δήλωση: «Συζητήσαμε τις σχέσεις Τουρκίας – Μακεδονίας και περιφερειακά ζητήματα με τον υπουργό Ντιμιτρόφ. Ευχόμαστε να καλωσορίσουμε την Μακεδονία στο ΝΑΤΟ ως τον 30ό μας σύμμαχο, χωρίς άλλη καθυστέρηση».

Τα Σκόπια θα αποκαλούνται «Βόρεια Μακεδονία» στα χαρτιά, αλλά όλοι θα κάνουν λόγο για «Μακεδονία» σκέτο, με «μακεδονική γλώσσα» αλλά και «μακεδονική εθνότητα» και εδάφη στα νότια που περιμένουν «απελευθέρωση».

Αυτό η Τουρκία το γνωρίζει και φυσικά το διατυμπανίζει, με τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ να επιβεβαιώνει με την σιωπή του. Οι «εχθροί του Ελληνισμού» πανηγυρίζουν για την επικείμενη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Βουλή. Έχουν «κοινό σχέδιο» υφαρπαγής ελληνικών εδαφών, εν προκειμένω των ελεύθερων μακεδονικών στην Βόρεια Ελλάδα, στο πλαίσιο της δημιουργίας «μακεδονικού κράτους» με τις «ευλογίες» των παγκοσμιοποιητών.

Και επειδή είναι αρκετοί αυτοί που θεωρούν ότι τίποτα δεν μπορούν να μας κάνουν τα Σκόπια δίχως στρατό, να θυμηθούν, αν το έχουν ξεχάσει, ότι στρατό δεν είχε ούτε το Κόσοβο. Οι μεγάλες αλλαγές, γίνονται με τα χαρτιά, τα οποία υπογράφονται από…
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.