Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Δρ. Watson είπε ότι οι μαύροι είναι λιγότερο έξυπνοι από τους λευκούς


Διαβάζουμε από άρθρο των “New York Times” :

"Έχει περάσει πάνω από μια δεκαετία από τότε που ο James D. Watson, ιδρυτής της σύγχρονης γενετικής (γνωστός και ως «πατέρας της γενετικής») οδηγήθηκε από μόνος του σε ένα είδος επαγγελματικής εξορίας όταν δήλωσε ότι οι μαύροι άνθρωποι είναι εγγενώς λιγότερο έξυπνοι από τους λευκούς.

Το 2007, ο Δρ Watson, ο οποίος μοιράστηκε το βραβείο Νόμπελ του 1962 για την περιγραφή της δομής της διπλής έλικας του DNA, είπε σε βρετανό δημοσιογράφο ότι αισθανόταν μέσα του «συνοφρυωμένος για την προοπτική της Αφρικής» επειδή «όλες οι κοινωνικές μας πολιτικές βασίζονται στο γεγονός ότι η νοημοσύνη τους είναι η ίδια με τη δική μας, ενώ όλες οι δοκιμές λένε, ότι δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα».

Επιπλέον, πρόσθεσε, παρόλο που ευχόταν όλοι οι άνθρωποι να ήταν ίσοι, "οι άνθρωποι που έχουν να αντιμετωπίσουν μαύρους υπαλλήλους βρίσκουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αλήθεια" ...

Και όμως, παρόλο που του δόθηκε πρόσφατα η ευκαιρία να αναδιαμορφώσει μια αμαυρωμένη κληρονομιά, ο Δρ Watson επέλεξε να την επιβεβαιώσει, αυτή τη φορά μπροστά στην κάμερα. Σε ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο "American Masters: Decoding Watson", που θα μεταδοθεί στο P.B.S. την Τετάρτη το βράδυ, ερωτάται αν οι απόψεις του σχετικά με τη σχέση μεταξύ φυλής και νοημοσύνης έχουν αλλάξει.

«Όχι», είπε ο Δρ Watson. «Καθόλου. Θα ήθελα για αυτούς να έχουν αλλάξει, να έχουν προκύψει νέες γνώσεις που να λένε ότι η ανατροφή σας είναι πολύ πιο σημαντική από τη φύση. Αλλά δεν έχω δει καμία τέτοια γνώση. Και υπάρχει μια διαφορά στον μέσο όρο μεταξύ των μαύρων και των λευκών στα test του I.Q. Θα έλεγα ότι η διαφορά είναι γενετική».

Ο Δρ Watson προσθέτει ότι δεν του προξενεί χαρά η «διαφορά μεταξύ των μαύρων και των λευκών» και ότι θα επιθυμούσε να μην υπάρχει. «Είναι φρικτό, όπως φρικτό είναι για τους σχιζοφρενείς», λέει. (Ο γιος του Rufus, διαγνώστηκε στην εφηβεία του με σχιζοφρένεια.) Ο Δρ Watson συνεχίζει: «Αν η διαφορά υπάρχει, πρέπει να αναρωτηθούμε πώς μπορούμε να προσπαθήσουμε και να το κάνουμε καλύτερο...»

Το Occidental Dissent, όπου πρωτοείδα την είδηση, αποκαλεί τον Watson «Γαλιλαίο της εποχής μας». Και εξηγεί στο άρθρο με τίτλο "Ο Watson συνεχίζει να διαπράττει στυγερά εγκλήματα σκέψης":

Ο άνθρωπος δεν παρακινείται από κάποιο φυλετικό animus, απλώς δεν πιστεύει ως αλήθεια κάτι που δεν υποστηρίζεται από τα αποδεικτικά στοιχεία. Αρνείται να καμφθεί και να υποχωρήσει μπροστά στην κοινωνική πίεση που ζητάει να υποστηρίξει τη φυλετική ισότητα επειδή έχει έναν τύπο προσωπικότητας που εκτιμά περισσότερο την αλήθεια παρά τα συναισθήματα άλλων ανθρώπων. Πόσο επιστημονικό θα ήταν ο επιστήμονας που ανακάλυψε κυριολεκτικά το DNA, να δεχθεί να παίρνει μαθήματα από τους "δημοσιογράφους"; 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.