Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Η Ρωσία δεν στέλνει την Ζαχάροβα στην Αθήνα


Πέτυχε τον σκοπό της η Μόσχα...

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε, με αρκετή καθυστέρηση, «φήμες» τις πληροφορίες για διορισμό της στην πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Μαρία Ζαχάροβα φέρεται να προετοιμαζόταν να αναλάβει την πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπίζει τον Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος άρχισε να εμπλέκει την Μόσχα στα ελληνοτουρκικά, αλλά και να πάρει ηχηρό μήνυμα η Τουρκία .

Η ίδια μάλιστα αρχικά δεν είχε διαψεύσει, τις πληροφορίες όταν ρωτήθηκε.

Τελικά, μάλλον επειδή το Βαθύ Κράτος απέσυρε τον θανάσιμο αντίπαλο της Μόσχας, Τζέφρι Πάιατ από Πρέσβη των ΗΠΑ, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, σε συνέντευξη στο Sputnik, απέρριψε τις σχετικές πληροφορίες ως απλές «φήμες», καθώς προφανώς η Μόσχα πέτυχε τον σκοπό της.

Ενδεχομένως μάλιστα να προέκυψε υποχώρηση από πλευρά της Τουρκίας, η οποία έχει ανοιχτά θέματα με τους Ρώσους σε Συρία και Λιβύη.
 
 
Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.