Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Οι κάτοικοι των Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνας λένε «ναι» στην ένωση με την «μητέρα» Ρωσία

 Ψήφισαν «Ένωση» με τη Ρωσική Ομοσπονδία οι τέσσερις πρώην ουκρανικές περιφέρειες και μέρος του Νικολάεφ

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος 97-98% των κατοίκων των Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνας, στην οποία θα ενταχθούν και περιοχές του Νικολάεφ, ψήφισαν «ναι» στην «Ένωση» με την Ρωσική Ομοσπονδία.

Το δημοψήφισμα διεξήχθη από τις 23 έως και σήμερα 27 Σεπτεμβρίου.

Οι αρχές των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας ανακοίνωσαν πως το “ναι” κερδίζει, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά, όπως χαρακτηρίζονται, αποτελέσματα σε “δημοψηφίσματα” προσάρτησης από τη Ρωσία, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι αρχές κάθε μιας από τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές δήλωσαν πως το “ναι” εξασφαλίζει ανάμεσα στο 97% και το 98% των ψήφων μετά την καταμέτρηση του 20% έως 27% των ψήφων, μετέδωσαν τα πρακτορεία Ria Novosti, Tass και Interfax.

Να σημειωθεί πως στην Χερσώνα περιλαμβάνονται και οι ψήφοι των 20% της περιφέρειας Νικολάεφ, οι οποίες θα ενταχθούν στην Χερσώνα μέχρι να απελευθερωθεί ολόκληρη η περιφέρεια.

Πλέον νομιμοποιείται η Ρωσία να υπερασπιστεί το έδαφός της καθώς θα γίνουν Δημοκρατίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίες θα χαρακτηριστούν «εν μέρει κατεχόμενες από εχθρικές δυνάμεις».

Με βάση λοιπόν τα μέχρι τώρα στοιχεία τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος ανά περιοχή, είναι τα παρακάτω:

Ζαπορίζια: 98,19% υπέρ της προσάρτησης στη Ρωσία (το 18% των ψήφων έχουν καταμετρηθεί προς το παρόν)
Ντονέτσκ: 97,91% υπέρ της προσάρτησης στη Ρωσία (το 14% των ψήφων έχουν καταμετρηθεί προς το παρόν)
Λουγκάνσκ: 97,82% υπέρ της προσάρτησης στη Ρωσία (το 13% των ψήφων έχουν καταμετρηθεί προς το παρόν)
Χερσώνα: 96,97% υπέρ της προσάρτησης στη Ρωσία (το 14% των ψήφων έχουν καταμετρηθεί προς το παρόν).

Πηγή: https://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.