Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Σάστισαν Γερμανοί μαθητές στη ‘’θέα’’ των Ναζιστικών θηριωδιών στην Κρήτη μετά από ντοκιμαντέρ


Σάστισαν Γερμανοί μαθητές στη ''θέα'' των Ναζιστικών θηριωδιών ...Το κρητικό ντοκιμαντέρ που κλόνισε τον ψυχισμό τους

Αρχές του 2020 και η δημιουργός του ντοκιμαντέρ Βίκυ Αρβελάκη, μεταβαίνει στην Γερμανία. Στόχος αυτή τη φορά, μετά τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ ‘’Λουλούδια που μαράθηκαν νωρίς’’ που προβλήθηκε και στο History Channel, η παρουσίαση σε σχολικές αίθουσες στη Γερμανία.

Παρά τις συγκλονιστικές μαρτυρίες που εμπεριέχονται στο εν λόγω δημιούργημα και που περιγράφουν τις εκτελέσεις των Ναζί στην Κρήτη , αυτό που καθηλώνει είναι οι τοποθετήσεις των 16χρονων μαθητών. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται , μέσα και από τη σχετική παρουσίαση του θέματος από την εκπομπή ‘’Κρήτη Σήμερα’’ και από τον δημοσιογράφο Λευτέρη Κουμαντάκη, οι μαθητές όχι μόνο δηλώνουν άγνοια για την σφαγή των Κρητικών αλλά αφήνουν να εννοηθεί ότι τους περιτριγυρίζει το συναίσθημα της υπαιτιότητας λόγω της εγκληματικής συμπεριφοράς των προγόνων τους.

Οι συνεντεύξεις συγκλονιστικές όσο επίσης και τα όσα κατέγραψε μέσα από το συγκεκριμένο ‘’ταξίδι’’ η Κρητική σκηνοθέτης Βίκυ Αρβελάκη. Η ωμή αλήθεια όπως πρέπει να αποτυπώνεται . Μια αλήθεια που δεν εντοπίζεται δεκαετίες τώρα στα σχολικά βιβλία της Γερμανίας και που φροντίζει να κρατάει ‘’ζεστό’’ και ανοικτό τον διάλογο για τις γερμανικές επανορθώσεις.
 
 


Πηγή: http://trelogiannis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.