Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

To Tορόντο απαγόρευσε την Θεία Κοινωνία


Τα σκοτεινά σχέδια σε εφαρμογή! Και το Οικ. Πατριαρχείο θεατής…! Ο π. Φανούριος, φανερά συγκινημένος είπε «έτσι σήμερα δεν θα κοινωνήσει κανένας, μέχρι να έχουμε νεότερες πληροφορίες»

Την Κυριακή 5 Ιουλίου ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Τορόντο, π. Φανούριος Παππάς, με βαριά καρδιά ενημέρωσε τους ενορίτες ότι δεν θα τους κοινωνήσει.

“Αδελφοί μου, σήμερα, έχω μεγάλη θλίψη. Χθες το βράδυ, μας είπαν από την Αρχιεπισκοπή ότι η πόλη του Τορόντο απαγόρευσε την Θεία Κοινωνία και φαίνεται ότι με τον τρόπο αυτό συνεχίζεται ο διωγμός της Εκκλησίας” δήλωσε με σπαρακτική φωνή ο π. Φανούριος.

Επιπροσθέτως τόνισε: “Δεν έχω λόγια για να εκφράσω την απογοήτευσή και τη λύπη μου. Νιώθω ότι δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί σας σήμερα κανένα κήρυγμα, διότι πιστεύω πως δεν μπορώ να μιλήσω για την πίστη και τον Χριστό. Νιώθω, πως αυτή τη στιγμή θέλω μόνο να ζητήσω από τον Θεό να μας συγχωρήσει, να συγχωρήσει τη μικρή μας πίστη, να συγχωρήσει την αδυναμία μας, να μας συγχωρήσει επειδή δεν είμαστε άξιοι να διατηρήσουμε τη μεγάλη ευλογία της Ορθόδοξης πίστης” – τόνισε χαρακτηριστικά ο π. Φανούριος.

Κλείνοντας ο π. Φανούριος, φανερά συγκινημένος τόνισε στα ελληνικά: “Έτσι σήμερα δεν θα κοινωνήσει κανένας, μέχρι να έχουμε νεότερες πληροφορίες”.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.