Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Ομιλία – έκπληξη του Πούτιν στη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα που θα διοργανώσει ο Μπάιντεν

 

Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ακούσουμε τι έχει να πει ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, μετά την ψυχροπολεμική κλιμάκωση με τη Δύση.

Ομιλία στη Σύνοδο Κορυφής των παγκόσμιων ηγετών για το κλίμα που θα γίνει διαδικτυακά, αναμένεται να εκφωνήσει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος της Ρωσίας, θα εκφωνήσει ομιλία στις 22 Απριλίου στην εν λόγω Σύνοδο με τη μορφή τηλεδιάσκεψης.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα σκιαγραφήσει τις προσεγγίσεις της Ρωσίας στο πλαίσιο της καθιέρωσης μιας ευρείας διεθνούς συνεργασίας, με στόχο την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής σε παγκόσμιο επίπεδο» πρόσθεσε το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, διευκρίνισε ότι η ομιλία του Πούτιν θα είναι ζωντανή και όχι μαγνητοσκοπημένη.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είχε δηλώσει επανειλημμένα ότι η Μόσχα μελετάει λεπτομερώς το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Ρωσία στη σύνοδο κορυφής για την κλιματική αλλαγή.

Στη διεθνή συνάντηση κορυφής για την κλιματική αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 22-23 Απριλίου και η οποία διοργανώνεται με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, έχουν προσκληθεί 40 ηγέτες. Η συνάντηση θα έχει ως θέμα την συστράτευση των προσπαθειών για την μείωση των εκπομπών των βλαβερών ρύπων στο περιβάλλον.
 
 
Πηγή: https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.