Το εμπορικό κέντρο «Kaliningrad Plaza» στη Λιθουανία βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να γιορτάσει τα πέντε χρόνια λειτουργίας του. Ανέθεσε στη γλύπτρια Elena Climent να δημιουργήσει ένα δωμάτιο 20 τετραγωνικών μέτρων εξ ολοκλήρου από σοκολάτα!

Το «λαχταριστό» δωμάτιο κατασκευάστηκε μέσα στο εμπορικό κέντρο, όπου παρέμεινε λίγο χρονικό διάστημα για διαφημιστικούς λόγους, και περιλαμβάνει σοκολατένια έπιπλα, κουρτίνες, χαλιά, διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα, ακόμη και τζάκι, όλα φτιαγμένα μόνο από λευκή και σοκολάτα γάλακτος!

Η γλύπτρια δήλωσε: «Όσο χρόνο κράτησε η δημιουργία του δωματίου διασκεδάσαμε πολύ και γελάσαμε ακόμη πιο πολύ! Προσέξαμε όλες τις λεπτομέρειες των αντικειμένων και των επίπλων έτσι ώστε να μοιάζουν όσο το δυνατόν… αληθινά, συνθέτοντας ένα κανονικό δωμάτιο όπου δεν του λείπει τίποτα. Ακόμη και σκάκι φτιάξαμε!

Η σοκολάτα είναι ένα υλικό δύσκολο στη γλυπτική, γιατί πρέπει να τη διατηρείς συνεχώς σε συγκεκριμένη θερμοκρασία (22-24 βαθμούς Κελσίου) έτσι ώστε ούτε να λιώνει αλλά ούτε και να είναι πολύ σκληρή, δυσκολεύοντας τη λάξευση. Επιπλέον έπρεπε να χρησιμοποιούμε εναλλάξ λευκή και σοκολάτα γάλακτος, γεγονός που μας δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο.

Γιατί όταν χειρίζεσαι στη γλυπτική ένα μόνο υλικό (μάρμαρο, πέτρα, ξύλο, πάγο κ.λπ.) τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Η βασική διαφορά με τη γλυπτική στη σοκολάτα συγκριτικά με άλλα υλικά είναι… η μυρωδιά! Το άρωμα της σοκολάτας είναι μοναδικό και δημιουργεί στο τέλος μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα… Αφήστε που συνεχώς… λιγουρεύεσαι να φας ένα κομμάτι!».

Το «σοκολατένιο» δωμάτιο δέχτηκε πολλούς επισκέπτες μέχρι τις 18 Νοεμβρίου, οπότε κόπηκε σε μικρά κομμάτια και μοιράστηκε στον κόσμο! Αξίζει να σημειώσουμε ότι το εμπορικό κέντρο «Kaliningrad Plaza» έχει συνεργαστεί με τον Καρλ Λάγκεφερντ σε παρόμοια projects.
Πηγή: http://perierga.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.