Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2024

Ευχές για το νέο έτος

 

Η Πρωτοχρονιά είναι μια ιδιαίτερη στιγμή που μας δίνει την ευκαιρία να αναλογιστούμε το παρελθόν και να θέσουμε νέους στόχους για το μέλλον.

Καθώς έρχεται το 2025, πολλοί από εμάς αναζητούμε τις κατάλληλες ευχές για να μοιραστούμε με φίλους, συγγενείς και συναδέλφους. Ακολουθούν μερικές πρωτοχρονιάτικες ευχές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ευχηθείτε “Καλή Χρονιά” και να εκφράσετε τις ευχές σας για το νέο έτος.

Πώς να μοιραστείτε τις πρωτοχρονιάτικες ευχές σας

Οι πρωτοχρονιάτικες ευχές δεν είναι απλώς λόγια. Είναι ένας τρόπος να δείξουμε αγάπη, σεβασμό και αισιοδοξία για το μέλλον. Σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς, αυτές οι μικρές πράξεις ευγένειας αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Ευχηθείτε σε όσους και όσες δεν είναι στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μαζί σας ή/και δεν θα τους δείτε την επόμενη ημέρα:

  • Μέσω μηνυμάτων: Στείλτε ένα μήνυμα SMS ή χρησιμοποιήστε εφαρμογές όπως το WhatsApp ή το Viber για να μοιραστείτε τις ευχές σας.
  • Μέσω email: Ιδανική επιλογή για επαγγελματικές ευχές ή για φίλους που βρίσκονται μακριά.
  • Στα social media: Δημοσιεύστε τις ευχές σας σε Facebook, Instagram ή Twitter για να ευχηθείτε σε ευρύτερο κοινό. Χρησιμοποιήστε hashtags όπως: #ΚαλήΧρονιά2025, #ΝέοΈτος2025
  • Παραδοσιακά με κάρτες που συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν, προσθέτοντας μια προσωπική πινελιά καθώς και τηλεφωνικά για να πείτε και κάτι άλλο.

Πρωτοχρονιάτικες ευχές για να καλωσορίσετε το 2025
  • Εύχομαι το 2025 να σας φέρει υγεία, χαρά και αγάπη. Κάθε μέρα να είναι γεμάτη ευτυχισμένες στιγμές.
  • Το 2025 να σας δώσει τη δύναμη να πραγματοποιήσετε όλα τα όνειρά σας και να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες.
  • Είθε η νέα χρονιά να είναι γεμάτη από γέλιο, αγκαλιές και αξέχαστες στιγμές με τους αγαπημένους σας.
  • Καλή χρονιά! Ας είναι το 2025 μια χρονιά γεμάτη νέα ξεκινήματα και δημιουργικές προοπτικές.
  • Εύχομαι η νέα χρονιά να σας φέρει νέες ευκαιρίες και επιτυχίες σε όλους τους τομείς της ζωής σας.
  • Το 2025 να είναι η χρονιά που θα αφήσετε πίσω τις πίκρες και θα αγκαλιάσετε τις χαρές της ζωής.
  • Στην οικογένεια μου, εύχομαι το 2025 να μας φέρει ακόμη περισσότερη αγάπη και αλληλεγγύη. Είστε η μεγαλύτερη ευλογία μου!
  • Είθε ο Θεός να ευλογήσει κάθε μέρα του 2025 με ειρήνη, αγάπη και ευτυχία.
  • Να θυμάστε ότι κάθε μέρα είναι μια νέα ευκαιρία. Ζήστε την κάθε στιγμή στο έπακρο! Καλή χρονιά!
  • Ευτυχισμένο το 2025! Ας είναι γεμάτο από όνειρα που γίνονται πραγματικότητα!
  • Ας είναι το 2025 η χρονιά που θα ζήσουμε τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μας!
  • Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το 2025! Ας είναι η νέα χρονιά γεμάτη νέες αρχές, χαμόγελα και μαγικές στιγμές!
  • Το νέο έτος είναι σαν άδειο βιβλίο. Γράψτε το με αγάπη, χαρά και περιπέτεια!
  • Με την αλλαγή του χρόνου, εύχομαι να ανοίξουν οι πόρτες της ευτυχίας και να έρθουν όλα τα καλά που περιμένετε!
  • Εύχομαι το 2025 να είναι γεμάτο από μικρές νίκες, μεγάλες ανατροπές και αμέτρητες στιγμές που θα σας θυμίζουν τη μαγεία του να ζεις με πάθος και αυθορμητισμό! Καλή Χρονιά!
  • Καλή Χρονιά! Το 2025 να είναι γεμάτο μαγικές στιγμές που θα γεμίσουν την καρδιά σας με χαρά και τα μάτια σας με καινούργια όνειρα!
  • Ευτυχισμένο το 2025! Να είναι η χρονιά σας γεμάτη υγεία, αγάπη και αμέτρητες χαρούμενες στιγμές!
  • Εύχομαι το 2025 να είναι γεμάτο από όνειρα που γίνονται πραγματικότητα και από χαρούμενες στιγμές που θα θυμόμαστε για πάντα! Καλή Χρονιά!

Η Πρωτοχρονιά είναι η τέλεια στιγμή για να εκφράσουμε τις καλύτερες ευχές μας στους ανθρώπους που αγαπάμε. Με αυτές τις ευχές, μπορούμε να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας και να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά με θετική διάθεση. Ας κάνουμε το 2025 μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες, υγεία και αγάπη! Και μην ξεχάσετε να κάνετε ποδαρικό με το δεξί!

 

Πηγή: https://www.amyna.news

Read more »

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟ!!!!! - ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ. ( Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΛΗΓΕΙ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2024)

 

Μέχρι 31.12.2024 η αντίρρηση για την ηλεκτρονική κοινοποίηση εγγράφων.

Με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Κτηματολόγιο, επιβλήθηκε πονηρά μεταξύ άλλων και ένα απαράδεκτο και αντισυνταγματικό τεκμήριο συναίνεσης στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΔΟΣΗ εγγράφων εν αγνοία του πολίτη.

Πλέον, ο πολίτης θα θεωρείται ότι έχει λάβει γνώση και ότι τρέχουν σε βάρος του προθεσμίες, μόνο και μόνο επειδή δεν εισήλθε στην σχετική πλατφόρμα να δηλώσει ρητά ότι δεν θέλει να λαμβάνει έγγραφα που επέχουν θέση επίδοσης ή κοινοποίησης στην ψηφιακή θυρίδα του.

Όσοι ΔΕΝ επιθυμούν κάτι τέτοιο, θα πρέπει ΑΜΕΣΑ οι ίδιοι να εισέλθουν στο Έθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.) και να το δηλώσουν ρητά έως το τέλος του έτους (31.12.2024) που είναι η διορία, μεταβαίνοντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/stoikheia-polite-kai-tautopoietika-eggrapha/ethniko-metroo-epikoinonias-emep

https://www.gov.gr - Πολίτες και καθημερινότητα- Στοιχεία πολίτη και ταυτοποιητικά έγγραφα - Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) - Είσοδος στην υπηρεσία 

Κάνετε είσοδο με κωδικούς Taxis.

Τικάρετε πρώτα το στοιχείο «Ενημερώθηκα για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» και πατάτε «επόμενο».

Εμφανίζεται η σελίδα με τα στοιχεία επικοινωνίας σας που είναι καταχωρημένα στο μητρώο (τηλέφωνο, email/φυσική δ/νση). Πηγαίνετε στο κάτω μέρος της σελίδας, στο πεδίο:

«Επικοινωνία φορέων δημόσιας διοίκησης

ii. Δηλώνω ότι επιθυμώ οι φορείς της δημόσιας διοίκησης να μου επιδίδουν/κοινοποιούν διοικητικές πράξεις ή άλλα δημόσια έγγραφα που έχουν εκδοθεί χωρίς αίτησή μου ηλεκτρονικά» όπου είναι προεπιλεγμένο το ‘ΝΑΙ’. Θα πρέπει εσείς να επιλέξετε το ‘ΟΧΙ’ και στη συνέχεια να πατήσετε ακριβώς από πάνω «Οριστικοποίηση».

Θα σας σταλεί ένας κωδικός με μήνυμα SMS στο κινητό τηλέφωνο για επιβεβαίωση. Τον καταχωρείτε και πατάτε «Επιβεβαίωση» για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.



Στην διάθεση σας
Ασπασία Κουρουπάκη
Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών (ΝΙΚΗ)

 

Πηγή: https://odysseiatv.blogspot.com

Read more »

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2024

Γιατί γενεαλογεῖται ὁ Ἰωσήφ καί ὄχι ἡ Παναγία...;

 Ἴσως δημιουργηθεῖ ἡ ἀπορία σέ κάποιους, γιατί γενεαλογεῖται ὁ Ἰωσήφ καί ὄχι ἡ Παναγία, όπως ακούσαμε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα (βλ. Ματθ. α').
Ὁ Ἰωσήφ ἦταν προστάτης καί «μνήστωρ» τῆς Θεοτόκου, καί δέν εἶχε συγγένεια εξ αἵματος μέ τόν Κύριό μας, καθότι ὁ Χριστός εἶναι χωρίς μητέρα ὡς Θεός καί χωρίς πατέρα ὡς Ἄνθρωπος, "απάτωρ, αμήτωρ και αγενεαλόγητος".

Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος, ἀναφέρει δύο κυρίως λόγους:
Πρῶτον, ἐπειδή σύμφωνα μέ τό ἰουδαϊκό ἐθιμικό δίκαιο δέν γενεαλογοῦντο ποτέ οἱ γυναῖκες καί εἰδικά μόνες τους καί αὐτό φαίνεται ἀφοῦ καί στήν ὅλη γενεαλογία, ὅπου ἀναφέρεται γυναίκα, ἀναφέρεται σέ συνδυασμό μέ τό σύζυγό της.

Δεύτερον ἐπειδή ὁ Ἰωσήφ παρίστατο σάν πατέρας τοῦ Χριστοῦ, χωρίς νά εἶναι βέβαια, διότι δέν ἔπρεπε ἐξ ἀρχῆς οἱ Ἰουδαῖοι νά μάθουν, γιά τήν ἄνευ σπορᾶς κυοφορία τῆς Παρθένου, ἐπειδή θά θεωροῦσαν τήν ἐγκυμοσύνη Της προϊόν μοιχείας καί θά τήν λιθοβολοῦσαν ἕως θανάτου, σύμφωνα μέ τίς σχετικές διατάξεις τοῦ Μωσαϊκοῦ Νόμου.


Πηγή: https://proskynitis.blogspot.com


Read more »

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024

Η Τουρκία έπεσε στην παγίδα του Θουκυδίδη!

Τα πράγματα είναι απλά και έτσι απλά θα επιχειρήσουμε να τα σκιαγραφήσουμε παρακάτω, γιατί πολύς λόγος γίνεται για την αναβίωση του σχεδίου ενός αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινά από το Κατάρ και διαμέσου Σ. Αραβίας-Ιορδανίας-Συρίας θα καταλήγει στην Τουρκία και από εκεί στην Ευρώπη.

Όπως εξηγήθηκε, ο Άσαντ αρνήθηκε την πρόταση του Κατάρ το 2000 για την δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου $10 δισεκατομμυρίων, μήκους 1.500 χιλιομέτρων, μέσω της Σαουδικής Αραβίας, της Ιορδανίας, την Συρία και την Τουρκία. Αντιθέτως ο Άσαντ προκάλεσε την οργή των σουνιτικών βασιλείων του Κόλπου, όταν αντ' αυτού προέκρινε ρωσικό σχέδιο αγωγού με αφετηρία το Ιράν το οποίο μέσω της Συρίας θα κατέληγε στην Μεσόγειο και τα λιμάνια του Λιβάνου. Η πρότασή του προκάλεσε ταυτόχρονα και την αντίδραση του Ισραήλ το οποίο δεν επιθυμούσε επ' ουδενί λόγω να επιτρέψει στο Ιράν την διείσδυση στη Μεσόγειο και την ενεργειακή αγορά της Ευρώπης. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε η ανάσχεση του σχεδίου και η κατάληξη της κατάστασης στη Συρία είναι γνωστή. Υπό αυτό το πρίσμα όμως, η πύρρειος νίκη της Τουρκίας στη Συρία -οι λόγοι εξηγούνται παρακάτω- διαμέσου των τζιχαντιστών proxies της, επιτεύχθηκε με την τεράστια ζημιά στα ρωσο-ιρανικά συμφέροντα, γεγονός που σύντομα θα την φέρει σε πολύ δύσκολη θέση.

Όσον αφορά στο Ισραήλ, η κατάρρευση του καθεστώτος Άσαντ:

α) του επέτρεψε να κάνει "περίπατο" εντός συριακού εδάφους, ενθυλακώνοντας τα στρατηγικής σημασίας υψώματα του Γκολάν -μέχρι στιγμής-,
β) καθάρισε την γειτονική Συρία από το ιρανικό proxy, την Χεζμπολάχ,
γ) ξεδόντιασε τις όποιες αμυντικές ικανότητες του στρατού του Άσαντ με βομβαρδισμό οπλικών συστημάτων -για να μην πέσουν στα χέρια της νέας ηγεσίας της χώρας-,
δ) ανάγκασε την Ρωσία σε αναδίπλωση,
ε) δρομολόγησε την de jure αναγνώριση του Μεγάλου Κουρδιστάν -διαχρονική στρατηγική στόχευση του εβραϊκού κράτους-, και
στ) άνοιξε τον δρόμο για να γίνει το ίδιο κόμβος μεταφοράς υδρογονανθράκων του Περσικού προς την Ευρώπη, διαμέσου της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας (sic) -εξ ου και εσπευσμένες εγγυήσεις ασφαλείας στην ΚΔ από ΗΠΑ-Γαλλία και Βρετανία.

Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, θα πρέπει να εξετάζεται το ενδεχόμενο να υλοποιηθούν οι τουρκικές ονειρώξεις περί αγωγού φ/α από το Κατάρ. Με λίγα λόγια, η "νίκη" της Τουρκίας στη Συρία, την έφερε σε αντίπαλα στρατόπεδα με την Ρωσία, το Ιράν, το Ισραήλ αλλά και την Αμερική που αφενός προτιμάει να διοχετεύει το δικό της LNG στην Ευρώπη και αφετέρου, συμμερίζεται τις στρατηγικές επιδιώξεις του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή οι οποίες συμπεριλαμβάνουν και την αναγνώριση του Κουρδιστάν.

Η γείτονα λοιπόν έχει ήδη πέσει στην παγίδα του Θουκυδίδη και αυτό θα γίνει ορατό πολύ σύντομα εντός και εκτός Συρίας!

 

Πηγή: https://koukfamily.blogspot.com

Read more »

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2024

Ο Ασκητής καί ο κουτοπόνηρος.....



Κάποιος κουτοπόνηρος πλησίασε έναν ασκητή και τον ρώτησε:

– Τι είναι Γέροντα, για το Θεό χίλια χρόνια;
– Ένα λεπτό της ώρας, παιδί μου, αποκρίθηκε εκείνος.
– Και τι είναι μια βαλίτσα χρυσάφι;
– Τίποτα! Μία δραχμή.
– Τότε παρακάλεσε Γέροντα τόν Θεό να μου δώσει μία…δραχμή!

Τον λοξοκοίταξε ο ασκητής, σιώπησε και σε λίγο του απάντησε:

– Το είπα στο Θεό και μου είπε να περιμένεις ένα λεπτό της ώρας!


Γεροντικό

 

Πηγή: https://odysseiatv.blogspot.com

Read more »

9/5/2025: Αν συμβεί αυτό στην Μόσχα, θα «τρανταχτεί» ο πλανήτης

Κίνηση «παγκόσμια ειρήνης»! Ίσως όμως όχι όπως την θέλουν οι διεθνιστές...

Κατά την διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης τύπου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε σε ερώτηση του ρωσικού μέσου URA.RU σχετικά με τα σχέδια της Ρωσίας να προσκαλέσει συμμάχους στον αντιχιτλερικό συνασπισμό για να γιορτάσουν την 80ή επέτειο της Νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο τον Μάιο του 2025 και από εκεί βγήκε μια μεγάλη είδηση.

«Θα χαρούμε να δούμε όλους όσους έρχονται σε αυτή τη σημαντική ημερομηνία. Το Υπουργείο Εξωτερικών εμπλέκεται σε αυτό, αλλά η θέση μου είναι ότι θα χαρούμε να δούμε όλους τους συμμετέχοντες», είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη θυσία που υπέστη το έθνος μας και έφερε στο βωμό της νίκης».

Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι όλοι οι συμμετέχοντες είναι ευπρόσδεκτοι στην Ρωσική Ομοσπονδία, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων του αντιχιτλερικού συνασπισμού – των ΗΠΑ, της Βρετανίας και άλλων χωρών. Αν και οι απώλειές τους δεν είναι συγκρίσιμες με αυτές της Ρωσίας, η Μόσχα δεν ξεχνά τη συνεισφορά τους, κατέληξε ο πρόεδρος.

Επομένως, η πρόσκληση απευθύνεται ξεκάθαρα και στον Ντόναλντ Τραμπ! Άπαξ και την αποδεχθεί, κάτι που δεν μπορεί να θεωρηθεί ως απίθανο, τότε οι δύο ηγέτες της παλαιάς παραδοσιακής τάξης πραγμάτων θα παρακολουθήσουν μαζί, ίσως και δίπλα-δίπλα, την μεγάλη ρωσική παρέλαση με την ατμόσφαιρα να «μυρίζει» «παγκόσμια ειρήνη», όπως τόσο καιρό διατρανώνουν οι διεθνιστές πως θέλουν. Θα συνέφερε όμως μια τέτοια «παγκόσμια ειρήνη» τα σχέδιά τους;

Η Ρωσία, σύμφωνα με τον γραμματέα Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσκαλεί με χαρά τους ξένους ηγέτες να γιορτάσουν την 80ή επέτειο της Νίκης και η Μόσχα ανυπομονεί για όλους τους επίτιμους προσκεκλημένους. Ο Πεσκόφ είπε ότι ο κατάλογος των προσκεκλημένων θα δημοσιοποιηθεί πιο κοντά στην ημερομηνία του εορτασμού και μένει να φανεί ποιοί θα είναι σε αυτόν.




Πηγή: https://www.el.gr/

Read more »

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2024

Η Τουρκία ανακοίνωσε επίσημα ότι το έργο του αγωγού φυσικού αερίου από το Κατάρ προς την Τουρκία μέσω Συρίας ξεκίνησε και πάλι!


Ακόμα δεν κατάλαβες;


Η Τουρκία ανακοίνωσε επίσημα ότι το έργο του αγωγού φυσικού αερίου από το Κατάρ προς την Τουρκία μέσω Συρίας ξεκίνησε και πάλι!
Ο κακός Άσαντ φυσικά το εμπόδιζε.
Η Τουρκία δηλαδή κατέλαβε άλλη μια χώρα, προκειμένου να συνεχίσει να εκβιάζει την Ελλάδα και την Ευρώπη ενεργειακά.
Είναι η ίδια Τουρκία που μετά την ανατίναξη του Nord stream, έγινε μονοπώλιο με τον Turkstream.
Είναι η ίδια Τουρκία που μαζί με το Αζερμπαϊτζάν εκμαύλισε αξιωματούχους των ΗΠΑ όπως ο Μάθιου Μπράιζα, για να «ανατινάξουν» τον Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και τον Southstream, και τοποθέτησαν στελέχη όπως η Naz Durakoglu στην κυβέρνηση Μπάιντεν για να ακυρώσουν τον East Med, προκειμένου να αποκόψουν πλήρως την Ελλάδα από τον ενεργειακό χάρτη.

Εάν ακόμα δεν κατάλαβες ότι η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και το Κατάρ είναι ο άξονας του κακού, μην ξαναπλησιάσεις σε κάλπη, πέταξε και το πληκτρολόγιο.


Πηγή: https://www.olympia.gr



Read more »

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2024

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Ρωσικά Κινούμενα Σχέδια

Ἀπόδοση στὰ ἑλληνικά: Μεταφραστικὸ γραφεῖο Ἠλέκτρας Φιλιππίδου 

Οἱ ἑλληνικοὶ ὑπότιτλοι εἶναι μιὰ πνευματικὴ προσφορὰ τοῦ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ Γ.Ο.Χ. ΒΟΛΟΥ 

Ἡ ταινία εἶναι ἀφιερωμένη στὴν Εἰκόνα τῆς Παναγίας Φεοντορόφσκαγια (τοῦ Θεοδώρου) καὶ μᾶς ἀφηγεῖται τὴν ἱστορία τῆς οἰκογένειας ἑνὸς ἱερέως, ὁ ὁποῖος κατὰ τὴ διάρκεια τοῦ Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ὁδηγήθηκε στὴν ἐξορία ἀπὸ τὸ τότε κομουνιστικὸ καθεστὼς λόγω τῆς πίστης του στὸν Χριστό. 

Ἡ γυναῖκα του Βέροτσκα καὶ ὁ γιός του Ἀλιόσα ποὺ ἀπέμειναν μόνοι φιλοξενοῦν στὸ σπίτι τους δύο ὀρφανὰ, τὰ ὁποῖα μὲ τὴ μεσολάβηση καὶ τὴ βοήθεια τῆς Μητἐρας τοῦ Θεοῦ, γλυτώνουν ἀπὸ βέβαιο θάνατο ἀποκλεισμένοι στοὺς ρωσικοὺς παγετῶνες. Ἡ ζωὴ τους εἶναι δύσκολη, ὅμως ὁ Ἀλιόσα, παρὰ τὰ προσβλητικὰ λόγια τῶν συμμαθητῶν του, δὲν κλαίει, ἀλλὰ πιστεύει ὅτι ἡ Παναγία θὰ διαφυλάξει τὴν οἰκογένειά τους· καὶ θὰ ἀρχίσει πλέον νὰ αἰσθάνεται ὑπερήφανος γιὰ τὸ παρατσούκλι «παπαδοπαίδι», μὲ τὸ ὁποῖο οἱ συμμαθητές του τὸν χλεύαζαν. 

 

Πηγή:  https://inkthvolou.gr

Read more »

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2024

Η ενσωμάτωση της Μέσης Ανατολής στη Νέα Διεθνή Τάξη

Η σημασία της κατάρρευσης του καθεστώτος Άσαντ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Η Δύση (δηλαδή ΝΑΤΟ, ΕΕ και κoμπανία), όπως βέβαια αναμενόταν, ξέσπασε σε πανηγυρισμούς με την πτώση του «τυραννικού» καθεστώτος Άσαντ και τη δήθεν «δημοκρατικοποίηση» της Συρίας. Και, φυσικά, οι «ανεξάρτητες» δυτικές τηλεοράσεις (που έχουν σήμερα εργολαβικά αναλάβει- και πολύ αποτελεσματικά- τον ρόλο της μαζικής πλύσης εγκεφάλου των λαών!) έχουν επιδοθεί τώρα σε ένα όργιο «αποκαλύψεων» για το «τυραννικό» καθεστώς στη Συρία, σε αντίθεση βέβαια με τα «σουπερ-δημοκρατικά» δυτικά καθεστώτα! Όμως, τι σημαίνει στην πραγματικότητα η πτώση του καθεστώτος Άσαντ και οι αντίστοιχοι (όχι τυχαίοι!) δυτικοί πανηγυρισμοί;

H πτώση του καθεστώτος Άσαντ δεν ήταν βέβαια απλώς το αποτέλεσμα της άμεσης ή έμμεσης ΝΑΤΟϊκής επίθεσης κατά του καθεστώτος, αλλά -εξίσου σημαντικά- και της βαθμιαίας αποχώρησης από τη Μέση Ανατολή της Ρωσίας. Η αποχώρηση αυτή ήταν συνέπεια της ρωσικής οικονομικής κρίσης που οδήγησε στην αδυναμία της Ρωσίας να συνεχίσει να στηρίζει μαζικά τα αντι-δυτικά (εθνικο-απελευθερωτικά κ.λπ.) καθεστώτα στη Μέση Ανατολή. Η αναπόφευκτη συνέπεια ήταν, όπως θα προσπαθήσω να δείξω σύντομα, η μετατροπή ολόκληρης της Μεσογείου, για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (Β’ ΠΠ), σε μια Pax Americana, δηλαδή σε μια περιοχή απόλυτα ελεγχόμενη, πολιτικο-στρατιωτικά από το ΝΑΤΟ, και οικονομικά από την παγκόσμια καπιταλιστική αγορά, την οποία ελέγχουν οι μεγάλες καπιταλιστικές χώρες (ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία κ.λπ.).

H διαδικασία της Αμερικανοποίησης της Μεσογείου είναι βέβαια το τελικό στάδιο της «Αμερικανοποίησης» της Ευρώπης, που ξεκίνησε μεν με τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, αλλά ολοκληρώθηκε μόνο στο τέλος του. Δηλαδή, όταν η μεν Δυτική Ευρώπη συνενώθηκε, μέσω της διαδικασίας της Ευρωπαϊκής ενοποίησης (πολιτικής και οικονομικής στο πλαίσιο της ΕΕ), ενώ η Μέση Ανατολή αφέθηκε για ένα διάστημα (όπως αποδείχτηκε) έρμαιο των ορέξεων των Μεγάλων Δυνάμεων.

Έτσι, μια σειρά δήθεν ανεξάρτητων κρατών ιδρύθηκαν στην Αίγυπτο, τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ, την Ιορδανία, τον Λίβανο κ.λπ., τα οποία υποτίθεται ήταν ανεξάρτητα, αλλά στην πραγματικότητα ήταν, στην πλειοψηφία τους, Δυτικά εξαρτήματα (αν όχι δυτικά προτεκτοράτα). Εκτός, φυσικά, από το Ισραήλ που δεν ήταν εξάρτημα κανενός, ούτε των Δυτικών, αλλά ούτε και των Ανατολικών, αποτελώντας τον αυθεντικό εκφραστή του διεθνούς Σιωνισμού και του Παγκόσμιου Σιωνιστικού κεφαλαίου. Με αυτή την έννοια, το Ισραήλ είναι σήμερα ο αυθεντικός εκφραστής των βουλήσεων της Υπερεθνικής Ελίτ στον Μεσανατολικό χώρο.

H κατάρρευση επομένως του καθεστώτος Άσαντ απλά σηματοδοτεί την ενσωμάτωση της Μέσης Ανατολής στη ΝΔΤ της Νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης στον 21ο αιώνα, όπως ακριβώς ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος σηματοδότησε την ενσωμάτωση της Ευρώπης στην ίδια ΝΔΤ.

Με άλλα λόγια, ο Β’ ΠΠ είχε στόχο την ενσωμάτωση καταρχήν της Ευρώπης στη Νέα αυτή Τάξη και η σύγκρουση μεταξύ του Άξονα και των υπόλοιπων χωρών της Ευρώπης αντιπροσώπευε στην πραγματικότητα τη σύγκρουση μεταξύ των κύριων μορφών του κεφαλαίου (Γερμανο-Ιταλικό κεφάλαιο έναντι του Αγγλοσαξονικού καπιταλισμού στην Ευρώπη —που ήταν το κύριο πεδίο της μάχης όπου κρίθηκε η τύχη του Β’ ΠΠ) ενώ η Γερμανο-Σοβιετική σύγκρουση αποτελούσε ουσιαστικά μια παρέκκλιση, αφού βέβαια όσο αντισοβιετικός ήταν ο Χίτλερ, ήταν αντίστοιχα αντισοβιετικός και ο Τσώρτσιλ! Επομένως, η «ανίερη συμμαχία» μεταξύ Σοβιετικής Ρωσίας και Αγγλίας ήταν μια αναγκαστική συμμαχία για να καταπολεμηθεί η παγκόσμια ηγεμονία του Άξονα! Γι’ αυτό, άλλωστε, η συμμαχία αυτή ήταν εντελώς βραχύβια και διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη, αμέσως μετά τη συντριβή του… 


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Το βασικό ερώτημα είναι: Ποιες είναι οι προοπτικές για την ΝΔΤ;
–Δεδομένου ότι η Ρωσία αναγκάστηκε μεν σε υποχώρηση στην Μέση Ανατολή, αλλά ο αγώνας στην Ουκρανία συνεχίζεται, η τελική τύχη της Ρωσίας θα κριθεί από την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία.

Όμως, με δεδομένη την ολομέτωπη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, μετά την υποχώρηση στην Συρία ποια είναι τα πιθανά σενάρια;
Κατά τη γνώμη μου δυο είναι τα πιθανά σενάρια:
α) Συντριβή των φασιστών του Ζελένσκι, που είναι όμως πιθανή μόνο εάν οι Δυτικοί δεν συμφωνήσουν σε κάποιο συμβιβασμό με τη Ρωσία, διακινδυνεύοντας ακόμη και πυρηνικό πόλεμο.
β) συμβιβασμός με τη Δύση που μπορεί να μην περιλαμβάνει και τον Ζελένσκι.

Συμπερασματικά, η Νέα Διεθνής Τάξη εισέρχεται σε αχαρτογράφητα νερά διότι μπορεί μεν, όπως συνήθως, να καταλήξει στη εξεύρεση κάποιου modus vivendi για την ίδια την επιβίωση της Νέας Διεθνούς Τάξης, αλλά τίποτα βέβαια δεν αποκλείει και ένα νέο Αρμαγεδδώνα…

Τάκης Φωτόπουλος

 

Πηγή: https://koukfamily.blogspot.com

Read more »

Ο άντρας και η πεταλούδα

Ένας άνδρας κάποτε βρήκε το κουκούλι μιας πεταλούδας.  Μια μέρα εμφανίστηκε ένα μικρό άνοιγμα.

Κάθισε και παρακολουθούσε την πεταλούδα  για αρκετές ώρες καθώς εκείνη προσπαθούσε να περάσει το σώμα της μέσα από το μικρό άνοιγμα. Ύστερα, η πεταλούδα σταμάτησε. Ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να προχωρήσει άλλο. Έτσι ο άνδρας αποφάσισε να βοηθήσει την πεταλούδα. Πήρε ένα ψαλίδι και έκοψε τα κομμάτια από το κουκούλι. Η πεταλούδα βγήκε εύκολα αλλά είχε πρησμένο σώμα και καχεκτικά φτερά. Ο άνδρας συνέχισε να την παρακολουθεί, περιμένοντας ότι όπου να ‘ναι τα φτερά της θα μεγαλώσουν και θα απλωθούν αρκετά για να στηρίξουν το σώμα τίποτα δεν έγινε. Στην πραγματικότητα, η πεταλούδα πέρασε την υπόλοιπη ζωή της μπουσουλώντας εδώ κι εκεί δίχως ποτέ της να μπορέσει να πετάξει.

Εκείνο που δεν κατάλαβε ο άνδρας μέσα στην καλοσύνη και τη βιασύνη του ήταν αυτό: Το κουκούλι που αντιστεκόταν και η προσπάθεια που χρειαζόταν από την πεταλούδα να περάσει μέσα από το άνοιγμα ήταν ο μόνος τρόπος να πιέσει το υγρό από το σώμα μέσα στα φτερά ώστε αυτά να είναι έτοιμα για να πετάξουν όταν θα το κατάφερνε αυτό.

Μερικές φορές οι προσπάθειες είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε στη ζωή μας περνώντας μέσα από τη ζωή δίχως εμπόδια να μας ταλαιπωρούν δεν θα ήμασταν τόσο δυνατοί όσο θα έπρεπε και δεν θα πετούσαμε ποτέ.

 

Πηγή: https://filoinikodimou.blogspot.com

Read more »

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2024

Συμβουλές μιας μάνας στον γιό της την δεκαετία του ’30!






1-Γιέ μου στη δύσκολη ζωή σου, να ‘ ναι του αετού η ψυχή σου.

2-Γιέ μου όσο κι αν πεινάς, ποτέ μην κλέψεις για να φας.

3-Ποτέ πλούτη μη ζηλεύεις, τα αποχτάς κι άμα δουλεύεις.

4-Να ναι ο λόγος της τιμής σου, ο καθρέφτης της ψυχής σου.

5- Να ‘σαι πάντα ταπεινός, μετρημένος και σεμνός.

6-Δείχνε σεβασμό στους άλλους, σε μικρούς και σε μεγάλους.

7-Τίμα για να σε τιμούνε, να αγαπάς να σ’ αγαπούνε.

8-Να θυμάσαι τα λεφτά σου, μην τα θες όλα δικά σου.

9- Στις ανάγκες των ανθρώπω, δίνε κι απ τον δικό σου κόπο.

10-Κι όταν κάνεις το καλό, να το ρίχνεις στο γιαλό.

11-Να ζητάς η πληρωμή σου, να ‘ναι όσο η δούλεψη σου.

12-Αν δεν ξέρεις τη δουλειά σου, ξάνοιγε το γείτονα σου

13-Κάνε καλό στον διπλανό σου, για να κάνεις και δικό σου.

14-Με τους γέρους αν καθίζεις, τη σοφία τους κερδίζεις.

15-Όταν πίνεις και γλεντάς, πάντα μέτρο να κρατάς.

16-Αν τους φίλους σου διαλέγεις, τους μπελάδες αποφεύγεις.

17-Απ’ το δίκιο σου να χάνεις, και στο σπίτι σου να φτάνεις.

18-Αν προκόψεις καμιά μέρα, να μην πάρει ο νους σου αέρα.

19-Κι αν χαθούνε τα λεφτά σου, να σου μείνει η ανθρωπιά σου.

20- Να σαι καλογυναικάς, νοικοκύρης χουβαρντάς.

21-Σαν το λύκο στη φωλιά σου, να ‘νεθρέφεις τα παιδιά σου.

22-Να ‘χουν το παράδειγμά σου, όλα τα παιδόγκονα σου.

23-Σαν γίνεις γέρος και παππούς, γέλια και χαρές να ακούς.

24-Όποιος σ’ έχει πικραμένο, γράφον-ε συγχωρεμένο.

25-Κι αν ε-πίκρανες κιανένα, ζήτα άφεση για σένα.

26-Τήρα αυτές τις συμβουλές, για να ζεις στιγμές καλές.

27-Να ‘ναι στη στερνή στιγμή σου, καθαρή η συνείδηση σου.

28-Να τελειώσει η ζωή σου, με γεμάτη τη ψυχή σου.

29- Στο μετερίζι τσ΄ αθρωπιάς και στση τιμής το χρέος

εκεί να στέκεις όσο ζεις, κι ας είσαι ο τελευταίος.

30- Όταν στη κρίση του Θεού, λόγο θα πας να δώσεις,

μόνο για μικροπταίσματα θα πρέπει να πληρώσεις.
 
 
Read more »

Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Σκοπεύει να αποδείξει την συμμετοχή της CIA στην δολοφονία του Τζον Κένεντι

 

 Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, επιλογή του εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για τη θέση του Υπουργού Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, σκοπεύει να αποδείξει ότι η CIA είχε εμπλοκή στη δολοφονία του θείου του, του 35ου Προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Φ. Κένεντι, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Axios.

Οι πηγές αποκαλύπτουν ότι ο Κένεντι Τζούνιορ πιέζει για τον διορισμό της νύφης του, Αμαρυλλίς Φοξ Κένεντι, ως Πρώτης Υποδιευθύντριας της CIA. Το Axios σημειώνει ότι ο Τραμπ αισθάνεται πως χρωστάει στον Κένεντι Τζούνιορ για τη βοήθεια που του προσέφερε στην εκλογική νίκη και επιθυμεί να του το ανταποδώσει. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, εάν η υποψηφιότητα της Φοξ Κένεντι εγκριθεί από τη Γερουσία των ΗΠΑ, εκείνη θα μπορούσε να επιμείνει για την αποχαρακτήριση των εγγράφων που αφορούν τη δολοφονία.

Η δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι συγκλόνισε τον κόσμο. Έλαβε χώρα στο Ντάλας, στις 22 Νοεμβρίου 1963, κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιοδείας στο Τέξας. Η επίσημη επιτροπή που συστάθηκε μετά το έγκλημα κατέληξε ότι υπήρχε μόνο ένας δράστης, ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, χωρίς γενικευμένη συνωμοσία. Σύμφωνα με την επιτροπή, ο πυροβολισμός πραγματοποιήθηκε από τον έκτο όροφο μιας αποθήκης σχολικών βιβλίων στην κεντρική πλατεία του Ντάλας, όπου βρέθηκαν το όπλο με διόπτρα και χρησιμοποιημένοι κάλυκες.

Ωστόσο, ο Κένεντι Τζούνιορ φαίνεται αποφασισμένος να ρίξει φως στην υπόθεση που παραμένει μυστήριο εδώ και δεκαετίες, ρίχνοντας το βλέμμα του κατευθείαν προς την CIA. Είναι τολμηρό βήμα, αλλά θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία.



Πηγή: https://www.newsbreak.gr

Read more »

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2024

Η τέλεια μορφή ελεημοσύνης

Ένα περιστατικό από τον βίο του αγίου Ιωάννη του ελεήμονος μας διδάσκει την τέλεια μορφή της ελεημοσύνης.

Κάποιος ξένος, που είχε αντιληφθεί την πολλή καλοσύνη του αγίου Ιωάννου, σκέφτηκε να δοκιμάσει εκείνον που ήταν ανώτερος από κάθε δοκιμασία. Ντύθηκε λοιπόν με κουρέλια και πλησίασε τον άγιο την ώρα που πήγαινε στο νοσοκομείο, γιατί συνήθιζε να επισκέπτεται τους αρρώστους δύο και τρείς φορές την εβδομάδα.

– Ελέησέ με, δέσποτα, τον αιχμάλωτο! του είπε θρηνητικά.

Ο άγιος πρόσταξε τον ταμία του να του δώσει έξι νομίσματα.

Μόλις τα πήρε ο ξένος, έτρεξε, άλλαξε ρούχα και παρουσιάστηκε σε άλλο σημείο του δρόμου, ξαναζητώντας ελεημοσύνη. Ο άγιος είπε πάλι να του δώσουν. Ο ταμίας όμως, που τον αναγνώρισε, έσκυψε στο αυτί του μεγάλου Ιωάννου και του έκανε γνωστό, πως ο ζητιάνος εκείνος ήταν ο ίδιος, που λίγο πριν είχε πάρει τα έξι νομίσματα. Μα ο άγιος δεν επηρεάστηκε απ’ αυτό, και είπε να τον ελεήσει για δεύτερη φορά.

Όταν ο ξένος παρουσιάστηκε υποκριτικά και για τρίτη φορά για να πάρει ελεημοσύνη, ο ταμίας σκούντησε τον πατριάρχη, για να του δείξει πως είναι ο ίδιος. Τότε εκείνος είπε κι έκανε κάτι, που έμεινε ιστορικό.

– Δώσ’ του δώδεκα νομίσματα, πρόσταξε, μην τυχόν είναι ο ίδιος ο Κύριος μου και με δοκιμάζει.

 

Πηγή:  https://www.vimaorthodoxias.gr

Read more »

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2024

Συρία και Υψίπεδα του Γκολάν: Γιατί το Ισραήλ κινήθηκε αστραπιαία


Ποιοί οι βασικοί λόγοι...

Ανησυχία στον αραβικό κόσμο έχει προκαλέσει η εισβολή του Ισραήλ στην Συρία, έχοντας ήδη καταδικαστεί από τις γειτονικές χώρες Αίγυπτο, Ιορδανία και Κατάρ. Οι χώρες αυτές ισχυρίζονται πως οι ισραηλινές δυνάμεις εκμεταλλεύονται την πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ, προκειμένου να καταλάβουν εδάφη.

Όπως είναι γνωστό, το Ισραήλ μετέφερε στρατεύματα Υψίπεδα του Γκολάν, ενώ φέρεται να έχει προελάσει μια «ανάσα» από την Δαμασκό.


Ποιοί είναι στόχοι όμως του Ισραήλ;

Ο ισραηλινός στρατός επέκτεινε τον έλεγχό του στα Υψίπεδα του Γκολάν στις 8 Δεκεμβρίου καταλαμβάνοντας περιοχές που ελέγχονται από τη Συρία. Η περιοχή είναι μερικώς κατεχόμενη από το Ισραήλ από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967.

Συγκεκριμένα, ο Ισραηλινός Στρατός, το απόγευμα της Κυριακής, ανέλαβε την συριακή πλευρά της οροσειράς του όρους Ερμόν.

Η οροσειρά Hermon θεωρείτο ανέκαθεν ως ένα στρατηγικό πλεονέκτημα επειδή παρέχει υψηλό έδαφος για ολόκληρη την περιοχή, επιτρέποντας στο Ισραήλ να προβλέψει εκ των προτέρων οποιαδήποτε πιθανή δύναμη εισβολής. Ο στρατός δήλωσε επίσης ότι δεν θα εμπλακεί σε εσωτερικά περιστατικά στη Συρία, υπό την προϋπόθεση ότι καμία δύναμη στην Συρία δεν θα θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντα ασφαλείας του Ισραήλ, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

Μιλώντας στο Sputnik ο Δρ Tamer Qarmout, αναπληρωτής καθηγητής Δημόσιας Πολιτικής στο Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ντόχα, τόνισε πως το Τελ Αβίβ καταστρέφει την στρατιωτική υποδομή της Συρίας για να δυσκολέψει την νέα κυβέρνηση της χώρας και τις αμυντικές της ικανότητες.

«Οι Ισραηλινοί έχουν ήδη χτυπήσει τη Συρία αριστερά και δεξιά, διαλύοντας στρατιωτικές υποδομές και άλλες εγκαταστάσεις και τοποθεσίες», είπε ο Qarmout και συνέχισε: «Έτσι οι Ισραηλινοί θέλουν να βεβαιωθούν ότι η επόμενη συριακή κυβέρνηση ή το νέο συριακό καθεστώς θα ξεκινήσει από την αρχή».

Η εισβολή του Ισραήλ στην Συρία θα μπορούσε επίσης να είναι μέρος των μακροχρόνιων προσπαθειών του να επιφέρει πλήγμα στον Άξονα Αντίστασης του Ιράν, σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή και τον αναλυτή ασφαλείας Ali Rizk.

«Προσπαθούν τώρα στη Συρία να αποδυναμώσουν περαιτέρω την Χεζμπολάχ», είπε ο ειδικός και «να ελαχιστοποιήσουν την ιρανική επιρροή στην Συρία και επίσης στην περιοχή ευρύτερα».

Με άλλα λόγια το Ισραήλ προσπαθεί να αποδυναμώσει την Συρία όσο περισσότερο γίνεται, όσο δεν έχει ακόμα κυβέρνηση, προκειμένου να ισχυροποιήσει την δική του θέση.

Μάλιστα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς δήλωσε σήμερα ότι ζήτησε μαζί με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου από τον στρατό να δημιουργήσει μια ζώνη χωρίς όπλα στην νότια Συρία, μετά την πτώση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

«Μαζί με τον πρωθυπουργό, ζήτησα από τον στρατό να δημιουργήσει μια ζώνη χωρίς όπλα και τρομοκρατικές απειλές, στην νότια Συρία, χωρίς μόνιμη ισραηλινή παρουσία», δήλωσε ο Κατς κατά την διάρκεια επίσκεψης σε ναυτική βάση στην πόλη της Χάιφας στο βόρειο Ισραήλ. Δεν διευκρίνισε πού ακριβώς θα δημιουργηθεί αυτή η ζώνη αλλά πρόσθεσε ότι ο στόχος είναι να «εμποδιστεί η οργάνωση της τρομοκρατίας στην Συρία».

Επιπλέον ο Ισραηλινός ΥΕΘΑ γνωστοποίησε πως ισραηλινά πυραυλοφόρα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησαν «επιχείρηση μεγάλης κλίμακας» εναντίον του συριακού στόλου, καταστρέφοντάς τον.

«Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες επιχειρήσεις στη Συρία για να πλήξει και να καταστρέψει στρατηγικές δυνατότητες που απειλούν το κράτος του Ισραήλ. Το Ναυτικό εκτέλεσε επιχείρηση χθες βράδυ για να καταστρέψει τον συριακό στόλο με μεγάλη επιτυχία», είπε ο Κατς κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε ναυτική βάση στη Χάιφα.

Ο αξιωματούχος του Ισραήλ προειδοποίησε, τέλος, τους νέους ηγέτες της Συρίας να μην ακολουθήσουν «τον δρόμο του Άσαντ», με ό,τι αυτό συνεπάγεται.




Πηγή: https://www.el.gr

Read more »

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2024

Τακτική Άσαντ: αντιστροφή φοράς πολέμου!



Τακτική Άσαντ: Αντιστροφή φοράς πολέμου..


O Nετανιάχου ρίχνει τον Ερντογάν πάνω στον Άσαντ… Βγαίνοντας από τη μέση ο Άσαντ πετάει τον Ερντογάν πάνω στο Νετανιάχου..ενώ προηγουμένως ο Νετανιάχου επωφελείτο από την άσκηση πίεσης του Ερντογάν πάνω στον Άσαντ

από Νε – Ερ – Ασ

σε Ασ – Ερ – Νε

ή

από Νε – Ασ – Ερ

σε απευθείας αντιπαράθεση

Νε – Ερ αφού ο Άσαντ (Ασ) βγήκε από το κάδρο

Η τακτική Άσαντ.. Βγήκε από τη μέση και πέταξε τον Ερντογάν πάνω στο Ισραήλ από όπου δεν γλιτώνει κανείς! Η ”Συρία” είναι τώρα επαρχία της νεοθωμανικής αυτοκρατορίας που τα σύνορα της ήδη παραβιάζονται από το Ισραήλ. To πρόβλημα τώρα το έχει ο Ερντογάν.. και οι εξελίξεις θα είναι επίσης ραγδαίες….



Άσαντ .. ο ανορθόδοξος σκακιστής..


Ο Πούτιν είναι ως γνωστός δεινός σκακιστής.. Ο Άσαντ είναι ωστόσο εγκεφαλικός παίκτης. Η παρτίδα είχε ως εξής…

Του ζητήθηκε από τον Άσαντ να ξαναδιεξάγει έναν πόλεμο που πήρε ένα πόλεμο που κέρδισε. Αρνήθηκε το θεώρησε πρώτον παρωδία και δεύτερον δεν ήθελε να κάνει την χώρα του ερείπια. Γιατί αυτή τη φορά δεν ήταν σαφές ποιο θα ήταν το αντίπαλο στρατόπεδο. Θα ήταν πάλι η Διεθνής τζιχαντιστική υπό τον Ερντογάν ή θα ήταν ένας συνδυαστικός πόλεμος Τουρκίας-Ισραήλ εναντίον του και μάλιστα αυτή τη φορά θα τον έδινε μόνος του αφού η Ρωσία του ξεκαθάρισε ότι έχει βέτο έναντι του Ισραήλ δεν έρχεται σε αντιπαράθεση κλπ.. Επίσης οι Ιρανοί του ζητούσαν ό,τι ζητούσαν και από Χεζμπολάχ ή Χαμάς ή Χούθι να μετάσχει στον αμφίβολο πόλεμο κατά Ισραήλ για υπεράσπιση Γάζας.

Ο Άσαντ διπλωματικότατα δεν αρνήθηκε πήγε το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής της Αραβομουσουλμανικής Λίγκας που ως παρατηρητής ήταν και η Τουρκία. Πρότεινε αν και ήξερε και των προτέρων ότι θα αρνηθούν να γίνει ένα αραβομουσουλμανικό μέτωπο κατά Ισραήλ. Αρνήθηκαν ως ήταν αναμενόμενο χώρες όπως η Αίγυπτος κλπ πιάσαν γωνίες. Είπε λοιπόν στους Ιρανούς το έθεσα αρνήθηκαν .. Δεν είμαι οργάνωση είμαι κράτος δεν πάω μόνος μου σ΄έναν πόλεμο μόνο και μόνο για να τον χάσω δεν θα κάνω την χώρα μου Γάζα για να βγάλω από τη δύσκολη και να ξεπλύνω το Ιράν πουλώντας του εκδούλευση..Δεν θα γινόταν ο χρήσιμος ηλίθιος ενός αμφιλεγόμενου Ιράν. Άλλωστε το έργο το είχε δει κατέβασαν το Ραίσι, έδωσαν το Σουλειμανί, εξαφάνισαν το Χανίγια και το χειρότερο πρόδωσαν τον Νασράλα.. Αυτή ήταν και η εκδίκηση του για Νασράλα.. τώρα οι Ιρανοί έχασαν για πάντα τη Συρία…γιατί η προδοσία σε πονάει περισσότερο κι από τον αντίπαλο..

Η παρτίδα ήταν στημένη.. Δεν θα έμπαινε δεύτερη φορά στο ίδιο ποτάμι. Δεν θα έκανε τη χώρα του για β φορά ουδέτερο πεδίο όπου θα λύσουν τις διαφορές τους οι μεγάλοι. δεν θα μεταβάλει τη χώρα του σε ουδέτερο πεδίο μάχης των παγκόσμιων υπερδυνάμεων..

Κίνησαν οι ηττημένοι να τον νικήσουν .. όλοι περίμεναν ότι θα κουνούσε τα στρατιωτάκια του θα έκανε κάποιες κινήσεις ..

Πήρε τα στρατιωτάκια του, διέκοψε την παρτίδα .. δεν υπάρχει νικητής γιατί δεν έγινε αντιπαράθεση…Πήρε τα πιόνια του πήρε τα στρατιωτάκια του και σταμάτησε την παρτίδα γιατί γι αυτόν δεν ήταν πιόνια δεν ήταν στρατιωτάκια αλλά πανάκριβες ανθρώπινες ζωές .. Έτσι αποδείχθηκε ένας ανορθόδοξος σκακιστής.


Read more »

Τρομακτική προειδοποίηση Dugin σε Erdogan – Πρόδωσες Ρωσία και Ιράν στη Συρία – Μόλις τελείωσες την Τουρκία για πάντα

«Ο Erdogan είναι καταδικασμένος», τόνισε ο Dugin, ενώ εκτίμησε με βεβαιότητα ότι η στάση της Άγκυρας στη Συρία σηματοδότησε «την αρχή του τέλους της κεμαλικής Τουρκίας»

Με πολύ σκληρά λόγια καταφέρθηκε ο άλλοτε σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Putin, Aelxandar Dugin, κατά της πολιτικής της Τουρκίας στη Συρία, τονίζοντας ότι ο Erdogan έκανε ένα στρατηγικό λάθος.
Ειδικότερα, ο Ρώσος θεωρητικός υποστήριξε ότι η «Συρία λειτούργησε ως παγίδα για τον Erdogan», καθώς τον οδήγησε στο να προδώσει τη Ρωσία και το Ιράν με τη στάση του, δηλαδή υποστηρίζοντας τους τζιχαντιστές αντάρτες που ανέτρεψαν τον νόμιμο πρόεδρο Bashar al – Assad.
«Ο Erdogan είναι καταδικασμένος», πρόσθεσε ο Dugin, ενώ εκτίμησε με βεβαιότητα ότι η στάση της Άγκυρας στη Συρία σηματοδότησε «την αρχή του τέλους της κεμαλικής Τουρκίας».
«Μέχρι τώρα σας υποστηρίξαμε», υπογράμμισε στη συνέχεια ο Dugin, αλλά έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «από τώρα και στο εξής η Τουρκία θα μετανιώσει» για αυτό που έκανε στη Συρία.

Αναλυτικά το σχόλιο του Alexander Dugin κατά του Erdogan στο X:

«Η Συρία ήταν μια παγίδα για τον Erdogan. Πρόδωσε τη Ρωσία. Πρόδωσε το Ιράν. Είναι καταδικασμένος. Τώρα έχει ξεκινήσει το τέλος της Κεμαλικής Τουρκίας. Σας υποστηρίξαμε. Μέχρι στιγμής. Αλλά από τώρα και στο εξής θα μετανιώσετε για αυτά που κάνατε».

 

Πηγή: www.bankingnews.gr

Read more »

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2024

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Αυτή είναι η αλήθεια για τον Άσαντ! Σε κόκκινο συναγερμό οι βάσεις μας στη Συρία

Οι Ρώσοι αποκαλύπτουν τι συνέβη τις τελευταίες ώρες στην πολύπαθη Συρία.

Την πρώτη επίσημη ανακοίνωσή του για τα τελευταία γεγονότα στη Συρία εξέδωσε η Μόσχα.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία, έκανε γνωστό το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι, προς το παρόν, δεν υπάρχει σημαντική απειλή για την ασφάλεια των ρωσικών στρατιωτικών βάσεων στη Συρία.

Θυμίζουμε πως η Ρωσία διατηρεί στρατιωτικές βάσεις στις πόλεις Ταρτούς και Λαττάκεια.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ μάλιστα επιβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος Άσαντ εγκατέλειψε τη Συρία και διέταξε «ειρηνική μεταφορά εξουσίας» μετά από διαπραγματεύσεις με «συμμετέχοντες στη σύγκρουση».

Μάλιστα η Μόσχα αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στις εν λόγω διαπραγματεύσεις!

Αναλυτικότερα:

«Ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ του B. Assad και ορισμένων συμμετεχόντων στην ένοπλη σύγκρουση στο έδαφος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, αποφάσισε να εγκαταλείψει την προεδρική θέση και εγκατέλειψε τη χώρα, δίνοντας οδηγίες για να πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση της εξουσίας ειρηνικά.

Η Ρωσία δεν συμμετείχε σε αυτές τις διαπραγματεύσεις.

Ταυτόχρονα, απευθύνουμε έκκληση σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη με μια πειστική έκκληση να αποκηρύξουν τη χρήση βίας και να επιλύσουν όλα τα ζητήματα διακυβέρνησης με πολιτικά μέσα.

Από αυτή την άποψη, η Ρωσική Ομοσπονδία βρίσκεται σε επαφή με όλες τις ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης.

Ζητούμε σεβασμό των απόψεων όλων των εθνο-ομολογιακών δυνάμεων στη συριακή κοινωνία και υποστηρίζουμε τις προσπάθειες για τη δημιουργία μιας περιεκτικής πολιτικής διαδικασίας βασισμένης στην απόφαση 2254 που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ταυτόχρονα, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών μας στη Συρία.

Οι ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Προς το παρόν δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλειά τους».



Πηγή: https://www.el.gr/

Read more »

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2024

Ρωσία και ελληνική ΑΟΖ: Μια γεωπολιτική κίνηση υψηλής στρατηγικής


Η πρόσφατη παρέμβαση της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο επιβεβαιώνει τη στρατηγική της σημασία για την περιοχή, αλλά και την υποστήριξή της προς τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Η ενέργεια αυτή επηρεάζει άμεσα τις ισορροπίες ισχύος, ιδιαίτερα σε σχέση με τις διεκδικήσεις της Τουρκίας.

Του Νίκου Νικολόπουλου


Η σημασία της ρωσικής NAVTEX

Η απόφαση της Ρωσίας να εκδώσει NAVTEX για στρατιωτικές ασκήσεις νότια του Καστελλόριζου και ανατολικά της Κρήτης, ζητώντας επίσημη άδεια από την ελληνική κυβέρνηση, αποτελεί ένδειξη σεβασμού στην ελληνική δικαιοδοσία. Αντίθετα, η Τουρκία αντέδρασε με αντι-NAVTEX, μια κίνηση που ωστόσο δεν είχε καμία νομική ή ουσιαστική ισχύ, υπογραμμίζοντας την απομόνωσή της στο διεθνές πεδίο .


Οι στρατηγικές επιπτώσεις

Η ενέργεια της Ρωσίας ενδυναμώνει τη θέση της Ελλάδας τόσο στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις όσο και στις πιθανές διεθνείς διαιτησίες. Επιπλέον, αναδεικνύει τη σημασία του Χάρτη της Σεβίλλης, ο οποίος υποστηρίζει τη σύνδεση της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ και αναγνωρίζει την πλήρη επήρεια των ελληνικών νησιών, όπως το Καστελλόριζο . 


Ρωσία και Ελλάδα: Ιστορικές σχέσεις και κοινά συμφέροντα

Η σχέση Ελλάδας-Ρωσίας έχει βαθιές ρίζες στην ιστορία. Από τη Φιλική Εταιρεία έως τη στήριξη της Ρωσίας στην Ελληνική Επανάσταση, η Μόσχα έχει επανειλημμένα παίξει καθοριστικό ρόλο σε κρίσιμες στιγμές της ελληνικής ιστορίας. Η πρόσφατη παρέμβαση υπενθυμίζει τη γεωπολιτική συμμαχία που, αν και έμμεση, λειτουργεί προς όφελος της Ελλάδας, αποδυναμώνοντας τις τουρκικές αξιώσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. 


Ευρωπαϊκή προοπτική και οι προκλήσεις της Τουρκίας

Η ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ είναι ταυτόχρονα και ευρωπαϊκές ΑΟΖ, γεγονός που προσδίδει στο ζήτημα μια ευρύτερη γεωπολιτική διάσταση. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση συχνά εμφανίζεται διστακτική να αναλάβει ενεργό ρόλο. Η ρωσική παρέμβαση υπογραμμίζει την ανάγκη για μια πιο αποφασιστική ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις . 


Συμπέρασμα

Η κίνηση της Ρωσίας αποτελεί μια στρατηγική τομή στη γεωπολιτική σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου. Αντιπροσωπεύει μια έμπρακτη στήριξη στις ελληνικές θέσεις, ενισχύοντας τη νομιμότητα του ελληνικού δικαίου και αποδυναμώνοντας τις μονομερείς διεκδικήσεις της Τουρκίας. Η Ελλάδα καλείται τώρα να αξιοποιήσει αυτό το διπλωματικό κεκτημένο για την προώθηση των εθνικών της συμφερόντων σε διεθνές επίπεδο.

 

Πηγή: https://www.olympia.gr/

Read more »

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2024

Αναλύσεις Ποιός πολεμά ποιόν; Τί ακριβώς συμβαίνει στη Συρία;




Θα δούμε πολλά να αλλάζουν στη Μέση Ανατολή. Τίποτε δεν θα είναι όπως πριν.

Συνεργάζονται μεταξύ τους δυνάμεις που μετά απο λίγο πολεμούν μεταξύ τους. Ακόμη και οι δυνάμεις των Κούρδων που ο Ερντογάν τις χαρακτηρίζει τρομοκρατικές πολεμούν μαζί με δυνάμεις που υποστηρίζονται απο την Τουρκία. Το ποιός πολεμά εναντίον ποίου είναι ένα πολύχρωμο φαινόμενο με τοπικά χαρακτηριστικά.

Θα δούμε πολλά να αλλάζουν στη Μέση Ανατολή. Τίποτε δεν θα είναι όπως πριν.

 

Γράφει ο Παντελής Σαββίδης, Ανιχνεύσεις

Θα περιγράψω την ιστορία με σύντομα και απλά λόγια για να δείτε το δάσος. Και μετά ψάχνετε και τα δέντρα. Δεν θα χρησιμοποιηθούν ονόματα και οργανώσεις.

1.-Το 2011 οι Αμερικανοί αποφασίζουν να ρίξουν τον Άσαντ στο πλαίσιο αναδιαμόρφωσης της Μέσης Ανατολής. Είναι ένας σταθμός στη λεγόμενη Αραβική Άνοιξη ο οποίος όμως, κράτησε πολύ. Και καθυστέρησε τα σχέδια. Δεν τα ανέτρεψε.

2.-Ενισχύουν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό απο δυνάμεις που αντιπολιτεύονταν τον Άσαντ.

3.-Μέσα στον στρατό αυτό παρεισέφρυσε καθε καρυδιάς καρύδι. Ακόμη και ισλμιστές τρομοκράτες. Οι Αμερικανοί αποστασιοποιήθηκαν απο το δημιούργημά τους αλλά δεν το εγκατέλειψαν.

4.-Το ανέλαβε υπο την προστασία της η Τουρκία.

5.-Το 2016 η Τουρκία αποφασίζει να επέμβει, ακόμη μια φορά, στη Συρία. Δεν μπορεί να επέμβει χωρίς την έγκριση των Αμερικανών και, κυρίως, των Ρώσων που έχουν εγκατασταθεί στη Συρία. Έρχεται σε συνεννόηση με τη Ρωσία παίρνει την άδεια της να μπεί στο Αφρίν (βορειοδυτική Συρία που κατοικείται απο Κούρδους) και κάτι πρέπει να δώσει. Εκείνο που δίνει είναι η αποχώρηση των δυνάμεων που υποστηρίζει (των τρομοκρατικών αλλά και μη τρομοκρατικών) απο το Χαλέπι (το οποίο ήλεγχαν) και την εγκατάστασή τους στην περιοχή που λέγεται Ιντλιμπ. Η περιοχή κατοικείται κυρίως, απο άραβες.

6.-Μετά απο αυτήν την συμφωνία, η Τουρκία εισβάλει στο Αφρίν και κατά την γνωστή μέθοδο της εθνοκαθάρσης που ακολουθεί, εθνοκαθάρει τους Κούρδους του Αφρίν.

7.-Οι Κούρδοι του Αφρίν μεταφέρονται απο το Αφρίν σε γειτονιές του Χαλεπίου και λίγο έξω απο την πόλη. Είναι η πόλη την οποία επιχειρούν να καταλάβουν οι τρομοκράτες (και μη τρομοκράτες).

8.-Αυτή η κατάσταση παγώνει απο το 2016 ως σήμερα. Τα μέτωπα στη Συρία και τον Άσαντ υποστήριζαν οι Ρώσοι, οι Ιρανοί και η Χεζμπολάχ.

9.-Σήμερα το πεδίο ανατρέπεται. Η Ρωσία είναι απασχολημένη στην Ουκρανία. Η Χεζμπολάχ ηττήθηκε. Και το Ιράν με τα πλήγματα που υπέστησαν οι πληρεξούσιοί του δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό.

10.-Βλέποντας αυτήν την κατάσταση οι τρομοκρατικές δυνάμεις που υποστηρίζονται απο την Τουρκία, συν μη τρομοκρατικές ομάδες ανθρώπων που διώχθηκαν απο τις εστίες τους, σύν κάθε άλλο καρυδιάς καρύδι επιτίθενται στις συριακές δυνάμεις (τις δυνάμεις του Άσαντ) που ήλεγχαν την πόλη (Χαλέπι).

11.-Και εδώ αρχίζει το έλα να δείς. Συνεργάζονται μεταξύ τους δυνάμεις που μετά απο λίγο πολεμούν μεταξύ τους. Ακόμη και οι δυνάμεις των Κούρδων που ο Ερντογάν τις χαρακτηρίζει τρομοκρατικές πολεμούν μαζί με δυνάμεις που υποστηρίζονται απο την Τουρκία. Το ποιός πολεμά εναντίον ποίου είναι ένα πολύχρωμο φαινόμενο με τοπικά χαρακτηριστικά.

12.-Για όσους προσπαθούν να δούν αν και ποιός υποκίνησε την επίθεση, (διότι μια επίθεση απαιτεί όπλα, εξοπλισμό, επιμελητεία κλπ) πρέπει να δουν ποιος οφελείται.

13.-Οφελείται κατ αρχάς η Τουρκία η οποία ζητούσε απο τον Άσαντ να έρθουν σε συνεννόηση και ο Ασαντ ηρνείτο με το επιχείρημα να αποχωρήσει πρώτα η Τουρκία απο τη Βόρειο Συρία. Κυρίως, όμως, η Τουρκία αλλάζει γενικότερη ρότα στη Μέση Ανατολή. Οφελούνται δεύτερον οι Αμερικανοί οι οποίοι δεν θέλουν το Ιράν και τις δυνάμεις που το υποστηρίζουν στα πόδια τους. Οφελείται, επίσης, το Ισραήλ για τον ίδιο λόγο και επι πλέον λόγω της αντιπαλότητάς του με το καθεστώς Άσαντ.

14.-Υπάρχει μια κινούσα δύναμη σε όλο αυτό; Θα υπάρχει αλλά αυτήν την στιγμή δεν φαίνεται. Πάντως η Τουρκία με την οποία συνεργάζονται οι δυνάμεις αυτές θα το γνώριζε.

15.-Η Τουρκία θέλει, επίσης, να φανεί αναβαθμισμένη στη νέα ισορροπία της Μέσης Ανατολής για να την λάβουν υπόψη οι δυνάμεις που διαμορφώνουν το νέο τοπίο (ΗΠΑ-Ισραήλ). Λέγεται ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για κυβίστηση. Να εγκαταλείψει τις δυνάμεις (Χεζμπολάχ-Χαμάς) που μέχρι τώρα υποστήριζε και να συνάψει σχέσεις με το Ισραήλ. Στην Αίγυπτο ο Σίσυ έχει αλλάξει, επίσης, πολιτική απέναντι στους Αδελφούς Μουσουλμάνους υπο την ιδεολογική ομπρέλα των οποίων κινείται ο Ερντογαν.

16.-Θα δούμε πολλά να αλλάζουν στη Μέση Ανατολή. Τίποτε δεν θα είναι όπως πριν. Ας ελπίσουμε να μην έχουν την ίδια τύχη και τα Βαλκάνια. Αυτά πέρασαν την ανακατάταξη τη δεκαετία του 90.

 

Πηγή: https://geopolitico.gr

Read more »

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2024

Άβολες αλήθειες από έναν Αμερικανό: «Δεν ξεκίνησε ο Πούτιν τον πόλεμο, όλα άρχισαν το 1990»

«Ακόμα και ο Πούτιν στην αρχή εμφανιζόταν ως φιλοευρωπαίος-φιλοαμερικανός».

Ο Jeffrey Sachs, Οικονομολόγος και Διευθυντής του Earth Institute, Columbia University, καθώς επίσης και Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ εξήγησε μέσα σε λιγότερο από 3 λεπτά γιατί είναι ψέμα ότι η «εισβολή του Πούτιν» ξεκίνησε ως…. «δια μαγείας» τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στην πραγματικότητα, κάνοντας ένα πολύ επιδερμικό μάθημα ιστορίας, ο Sachs επέμεινε πως το ΝΑΤΟ (δηλαδή οι ΗΠΑ) ευθύνονται για τον μεγάλο πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην Ανατολική Ευρώπη και απειλεί τον πλανήτη με το ξέσπασμα ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου:

«Δεν πρόκειται για μία επίθεση από τον Πούτιν στην Ουκρανία με τον τρόπο που μας λένε καθημερινά. Αυτό ξεκίνησε το 1990, όταν ο Υπουργός Εξωτερικών μας είπε στον Γκορμπατσώφ:

“Το ΝΑΤΟ δεν θα κινηθεί ούτε μία ίντσα ανατολικά εάν συμφωνήσεις στην ενοποίηση της Γερμανίας”.

Οι ΗΠΑ έκλεψαν σε αυτό, όταν το 1994 ο Κλίντον υπέγραψε ένα σχέδιο επέκτασης του ΝΑΤΟ μέχρι την Ουκρανία. Η επέκταση ξεκίνησε το 1999 με την Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Δημοκρατία της Τσεχίας.

Έπειτα χρησιμοποιήσαμε το ΝΑΤΟ για να βομβαρδίσουμε μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, το Βελιγράδι, για 78 συνεχείς μέρες.

Το 2002 οι Αμερικανοί μονομερώς αποχώρησαν από τη Συνθήκη Αντιβαλλιστικών Πυραύλων. Αυτό έδωσε το έναυσμα στις ΗΠΑ να βάλουν αντιπυραυλικά συστήματα στην Ανατολική Ευρώπη, τα οποία η Ρωσία θα θεωρεί απειλή για την εθνική της ασφάλεια.

Το 2004-05 συμμετείχαμε σε μία “απαλή” αλλαγή καθεστώτος στην Ουκρανία. Στις 22 Φεβρουαρίου του 2014 οι Αμερικανοί συμμετείχαν ενεργά στην ανατροπή του (φιλορώσου) προέδρου Γιανουκόβιτς»:




Πηγή: https://www.el.gr/



Read more »

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2024

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ: Η «πισώπλατη μαχαιριά» του Ρ.Τ.Ερντογάν στον Β.Πούτιν


 

ΑΘΑΜΑΝΑΣ

Ας θυμηθούμε κατ’ αρχήν μερικές από τις τόσο σοφές λαϊκές παροιμίες με θέμα τον Τούρκο:


“Ο Τούρκος φίλος δεν πιάνεται”.

“Αν θέλεις Τούρκο φίλο κράτα ένα κομμάτι ξύλο”.

“Τούρκο φίλευε και κώλο φύλαγε”.

“Ρωμιών καυγάς, Τούρκων χαλβάς”.

“Τούρκον είδες; Γρόσια θέλει. Κι άλλον είδες; Κι άλλα θέλει”.

Δεν γνωρίζω αλήθεια αν και στη Ρώσικη λαϊκή παράδοση υπάρχουν αντίστοιχες παροιμίες (με θέμα τον Τούρκο). Ως αποδεικνύεται όμως για πολλοστή φορά, ο Βλαδίμηρος Πούτιν καθώς και όλο το επιτελείο του, καλό θα ήταν να μελετούν, όχι μόνον τις προφητείες των αγίων της Ορθοδοξίας μας, αλλά και τις πάνσοφες παροιμίες της ελληνικής λαϊκής παράδοσης… Έτσι, θα καταλάβαιναν ότι, όχι μόνον ο Τούρκος φίλος δεν πιάνεται, αλλά και ότι θα έπρεπε συνεχώς να προσέχουν τα «οπίσθιά» τους…

Εδώ και χρόνια τώρα η ιστοσελίδα αυτή δίνει αγώνα για τη σωστή ενημέρωση περί των σύγχρονων γεωπολιτικών εξελίξεων. Έχει «βγάλει μαλλί» η γλώσσα μας να μιλούμε για τη «Λυκοφιλία» του Πούτιν με τον Ερντογάν και ότι «εν ευθέτω χρόνω» (την κατάλληλη στιγμή), ο Τούρκος θα παρατήσει τον Ρώσο και θα επιστρέψει «εις τας αγκάλας της μαμάς Αμερικής».

Έχει «βγάλει μαλλί» η γλώσσα μας να γράφουμε ότι κουμάντο κάνει σε όλα η Παγκόσμια Σατανική Κυβέρνηση και ότι οδηγεί την Τουρκία (χωρίς ίσως αυτή να το καταλαβαίνει) στον οριστικό της διαμελισμό.

Ως αντιστάθμιση στην ίδρυση Κουρδικού κράτους, της έχουν υποσχεθεί μέρος της ελληνικής επικράτειας, υπό την αγαστή συμφωνία της αθλιότερης και προδοτικότερης κυβέρνησης που πέρασε ποτέ από αυτόν τον τόπο. Της κυβέρνησης των αφορισμένων…

Ερχόμενη σε πολεμική αντιπαράθεση με την Ελλάδα, θα «δικαιούται» βάσει της συνθήκης του Μοντρέ (1936), να κλείσει τα στενά του Βοσπόρου, εμποδίζοντας έτσι τη διέλευση του Ρώσικου Στόλου. Αυτή θα είναι και η αφορμή για την κατόπιν ολομέτωπη επίθεση της Ρωσίας και τον ολοκληρωτικό διαμελισμό της Τουρκίας. Ο ίδιος ο γέροντας Παΐσιος πόσες και πόσες φορές δεν αναφέρθηκε σε αυτό…

Οι αθεράπευτοι υλιστές και «πραγματιστές» (τρομάρα τους) μη δυνάμενοι να δουν ολίγα μέτρα πέραν της μύτης τους, φυσικά μειδίαζαν ειρωνικά για όλα τα παραπάνω, σκεπτόμενοι μόνον την τρέχουσα (τότε) επικαιρότητα και την «δυνατή» φιλία Ρώσων και Τούρκων…

Ε λοιπόν τα όργανα ξεκίνησαν. Το ίδιο και ο αγώνας δρόμου για τη διάλυση της Τουρκίας…

Δείτε λοιπόν παρακάτω τη σημερινή επικαιρότητα και κρίνετε μόνοι σας (Ο Θεός μας έχει δώσει πλήρην ελευθερία), για την Αλήθεια ή όχι των παραπάνω λόγων…

Πώς η Τουρκία αιφνιδίασε την Ρωσία στην Συρία και η «πισώπλατη μαχαιριά» του Ρ.Τ.Ερντογάν στον Β.Πούτιν 

Από την συμφωνία της Αστάνα στην υποστήριξη της επίθεσης των ισλαμιστών στο Χαλέπι 

Μια κλασική γεωπολιτική παραπλάνηση αντίστοιχη με αυτή του 1975 στο Βιετνάμ, αλλά από την αντίστροφη πλευρά, πέτυχε η Τουρκία σε βάρος της Ρωσίας σε σημείο που να μιλάμε για «πισώπλατη μαχαιριά» του Ρ.Τ.Ερντογάν στον Β.Πούτιν.

Συγκεκριμένα οι ισλαμιστές εισέβαλαν ξανά από την Ιντλίμπ κλλά και από τις τουρκοκρατούμενες περιοχές της βόρειας και βορειοδυτικής Συρίας, παρά το ότι είχε υπάρξει συμφωνία στην Αστάνα μεταξύ Ρωσίας, Ιράν, Τουρκίας και Δαμασκού βάση της οποίας θα εγγυόνταν οι γραμμές άμυνας όπως είχαν διαμορφωθεί το 2017 και οι Ρώσοι θα σταματούσαν τους βομβαρδισμούς κατά των ισλαμιστών και οι ισλαμιστές θα έπαυαν να εφοδιάζονται και να εκπαιδεύονται από τους Τούρκους.

Όμως πριν λίγα 24ωρα μια στρατιά άριστα εξοπλισμένων και εκπαιδευμένων από την Τουρκία, εξόρμησε με τακτικές κεραυνοβόλου πολέμου, κατέλαβε τα 3/4 του Χαλεπού με το αεροδρόμιο της πόλης και ελέγχει πρακτικά την βορειοδυτική Συρία εισβάλοντας παράλληλα και σε Χάμα, Χομς και Νταράα.

Η στρατηγική εξαπάτηση της Ρωσίας και προσωπικά του Ρ.Τ.Ερντογάν στον Β.Πούτιν είναι η περίπτωση που λέμε «δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο ή λιγότερο» από την Τουρκία για όσους ξέρουν την ανατολίτική «φερεγγυότητα» της συγκεκριμένης χώρας.

Πάντως χαρακτηριστικό του «ύπνου» της Μόσχας σε ότι αφορά την Συρία και την εγκατάλειψη της αιματηρής δεκαετούς προσπάθειας είναι ότι οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις στην περιοχή είχαν εκπέσει σε επίπεδο μονάδων ασφαλείας των αεροπορικών και ναυτικών βάσεων, της πρεσβείας κα των προξενείων και ορισμένες μονάδες στρατονομίας.

Ο δε στρατιωτικός διοικητής των δυνάμεων στην Συρία δεν είχε καν καταλάβει τις ετοιμασίες των ισλαμιστών, κάτι που οδήγησε και στην καρατόμησή του από την Μόσχα.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή η επίθεση πρέπει να καταγραφεί σαν μία νίκη των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ-Τουρκίας επί των ρωσικών αντίστοιχων καθώς μέχρι και την ώρα της έναρξης της επίθεσης δεν είχε γίνει καμία προετοιμασία από μέρους των συριακών δυνάμεων (είχαν απομείνει μετά την αποστρατεία το 1/3 των αρχικών μονάδων) ή των ρωσικών μονάδων (τα βομβαρδιστικά ) ώστε να είναι σε κάποια ετοιμότητα να τους χτυπήσουν στην αρχική τους εξόρμηση.

Τα δεδομένα στην Συρία πλέον εισέρχονται σε νέο επίπεδο και αρκετοί ήδη θεωρούν ότι μόνο με την κατάληψη του Χαλεπιού θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί το σχέδιο του αγωγού από το Κατάρ (οι κουρδικές περιοχές θα υποκύψουν στις αμερικανικές πιέσεις) καθώς θα ενοποιηθούν οι εδαφικοί χώροι μέχρι την έξοδο στην Μεσόγειο.

Μάλιστα αυτή η τουρκική υποστήριξη σε αυτή την επίθεση (όπλα, χρήματα, εξοπλισμό) ίσως δεν είναι άμοιρη της κυβερνητικής αλλαγής στην ηγεσία των ΗΠΑ και να αποτελεί το «δώρο» της Άγκυρας στην κυβέρνηση Ν.Τραμπ ώστε να τεθούν υπό έλεγχο τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της περιοχής ώστε να μπορέσει να μεταστρέψει το ΝΑΤΟ υπέρ του ο Τούρκος πρόεδρος.

Μην ξεχνάμε ότι στις κουρδικές περιοχές ήδη οι πετρελαιοπηγές της Συρίας που βρίσκονται σε κουρδικά εδάφη προστατεύονται από αμερικανικά στρατεύματα και αξιοποοιούνται (πρακτικά το παίρνουν χωρίς άδεια) και το διοχετεουν σε τουρκικό έδαφος αμερικανικές εταιρείες.

Και οι ενισχύσεις στην Δαμασκό; Με την Χεζμπολάχ να έχει πρακτικά εξουδετερωθεί απομένουν οι Ιρανοί και οι Ιρακινοί σιίτες να στείλουν στρατό στον Άσαντ αλλά μπορούν;

Οι Ιρανοί ανακοίνωσαν την αποστολή μόλις δύο αεροσκαφών με καταδρομείς που είναι απλά σταγόνα στον ωκεανό ενώ κάθε προσπάθεια ενίσχυσης από το Ιράκ έχει τα εξής προβλήματα:

Αν έρθουν ως πολιτοφυλακές θα χτυπηθούν από αέρος από αμερικανικά μαχητικά γιατί θα θεωρηθούν ως αντάρτες. Αν έρθουν ως επίσημο ιρακινό κράτος θα πρέπει να κυρήξει πόλεμο η κυβέρνηση και δεν είναι τόσο εύκολο να το κάνει εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων.

Πλέον όλοι περιμένουν αν η Ρωσία μπορέσει να κάνει κάποια κίνηση που θα μπορέσει να ανατρέψει τα δεδομένα.



Πηγή: https://orthodoxyellas.blogspot.com, https://www.pronews.gr

Read more »

Η είσοδος του Θεού στην ανθρώπινη καρδιά γίνεται με δύο τρόπους..

«Η είσοδος του Θεού στην ανθρώπινη καρδιά γίνεται με δύο τρόπους. Ή μ’ ένα απ’ ευθείας φωτισμό, ειρηνικά…

Ή με τη συνοδεία γεγονότων συγκλονιστικών, που είναι ένα σκληρό μάθημα θεογνωσίας.

Μέ τον δεύτερο τρόπο, όχι σπάνιο, κατακτώνται οι πολλοί. Είναι, τότε, όχι απλή είσοδος, αλλά μοιάζει μάλλον με επιδρομή φοβερή.

Η οικονομία των γύρω μας γεγονότων προκαλεί στην ψυχή μιά βίαιη ανάνηψη. Πρίν από την καταιγίδα, η ατμόσφαιρα είναι θολή. Μετά λάμπει ολόφρεσκη.

Συνήθως οι άνθρωποι που πήραν αυτό το σφοδρό μάθημα θεογνωσίας, βλέπουν καθαρώτερα τις υπερφυσικές αλήθειες στην κατόπιν ζωή τους. Γίνονται δυνατοί αγωνιστές στον στίβο των αρετών.

Η βάναυσή τους μεταχείρηση εκ μέρους του Θεού, κατά το χρόνο της μετάνοιάς τους, είναι σαν μιά γερή προπόνηση, με δοξασμένες προοπτικές…

Τούς εξασφαλίζει ζήλο πύρινο, στο έπακρο φιλότιμες προσπάθειες, άπληστη όρεξη των άνω επάθλων. Μ’αυτές τις ορμητικές εισόδους του, ο Κύριος φαίνεται απειλητικός στην αγαπημένη του ψυχή.

Είναι σαν να της λέει:

«Ή σωζεσαι ή χάνεσαι. Διάλεξε αμέσως, γιατί δεν έχεις καιρό».

 

Πηγή: https://simeiakairwn.wordpress.com/

Read more »

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024

Είσαι αμαρτωλός; Μην απελπίζεσαι

Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου

Αν έχεις αμαρτίες, να μην απελπιστείς, αυτά δεν παύω να σας τα λέω συνεχώς, και αν κάθε μέρα αμαρτάνεις, να μετανοείς καθημερινά.

Γιατί η μετάνοια είναι το φάρμακο κατά των αμαρτημάτων, είναι η προς τον Θεόν παρρησία, είναι όπλο κατά του διαβόλου, είναι η μάχαιρα πού του κόβει το κεφάλι, είναι η ελπίδα της σωτηρίας, είναι η αναίρεση της απογνώσεως. Η μετάνοια μάς ανοίγει τον ουρανό και μάς εισάγει στον Παράδεισο.

Γι’ αυτό (σου λέω), είσαι αμαρτωλός; Μην απελπίζεσαι. Ίσως βέβαια αναλογιστείς. Μα τόσα έχω ακούσει στην Εκκλησία και δεν τα ετήρησα. Πώς να εισέλθω και πάλι και πώς και πάλι να ακούσω; Μα γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να εισέλθεις επειδή, όσα άκουσες δεν τα ετήρησες. Να τα ξανακούσεις, λοιπόν, και να τα τηρήσεις. Εάν ο ιατρός σου βάλει φάρμακο στην πληγή σου και παρά ταύτα δεν καθαρίσει, την επομένη ημέρα δεν θα σου ξαναβάλει πάλι; Μη ντρέπεσαι, λοιπόν, να ξαναέλθεις στην Εκκλησία. Να ντρέπεσαι όταν πράττεις την αμαρτία. Η αμαρτία είναι το τραύμα και η μετάνοια το φάρμακο.

Αν, λοιπόν, έχεις παλιώσει σήμερα από την αμαρτία, να ανακαινίσεις τον εαυτό σου με τη μετάνοια. Και είναι δυνατό, μπορεί να πει κανείς να σωθώ, αφού μετανοήσω; Και βέβαια είναι. Μα, όλη τη ζωή μου την πέρασα μέσα στις αμαρτίες, και εάν μετανοήσω θα βρω τη σωτηρία; Και βέβαια. Από πού γίνεται αυτό φανερό; Από τη φιλανθρωπία του Κυρίου σου… Γιατί η φιλανθρωπία του Θεού δεν έχει μέτρο. Και ούτε μπορεί να ερμηνευτεί με λόγια η πατρική Του αγαθότητα.

Σκέψου μια σπίθα πού έπεσε μέσα στη θάλασσα, μήπως μπορεί να σταθεί εκεί ή να φανεί; Όση σχέση έχει, λοιπόν, μια σπίθα με το πέλαγος, τόση σχέση έχει η αμαρτία σου σε σύγκριση με τη φιλανθρωπία του Θεού. Και καλύτερα, θα έλεγα, όχι τόση, άλλα πιο πολλή. Γιατί το πέλαγος, ακόμη και αν είναι απέραντο, έχει όριο, μέτρο και σύνορα. Η φιλανθρωπία όμως του Θεού είναι απεριόριστη. Γι’ αυτό σου επαναλαμβάνω. Είσαι αμαρτωλός; Μην απελπίζεσαι.

 

Πηγή: https://simeiakairwn.wordpress.com

Read more »

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2024

Αποσπάσματα από το γεροντικό

1. Κάποιοι αδελφοί από τη Σκήτη (Σκήτη: Τόπος μοναχικών οικισμών βορειοδυτικά του Καΐρου) ξεκίνησαν να επισκεφθούν τον αββά Αντώνιο.Μπήκαν λοιπόν σ’ένα καράβι για να πάνε και σ’αυτό βρήκαν έναν άλλο Γέροντα, που ήθελε κι αυτός να πάει εκεί. Δεν τον γνώριζαν όμως αυτόν οι αδελφοί. Καθισμένοι λοιπόν μέσα στο καράβι ανέφεραν μεταξύ τους αποφθέγματα Πατέρων (Είναι η αρχαιότερη μαρτυρία περί προφορικής χρήσεως Αποφθεγμάτων των Πατέρων. Έχουμε δηλαδή ένα προδρομικό στάδιο προς την γραπτή συλλογή που ακολούθησε αργότερα) ή ρητά από την Γραφή και από ανάμεσα για το εργόχειρό τους. Ο Γέροντας έμενε εντελώς σιωπηλός .Σαν βγήκαν στο λιμάνι παρατήρησαν ότι και ο Γέροντας πήγαινε προς τον Αββά Αντώνιο.

Κι όταν έφτασαν εκεί τους είπε ο αββάς Αντώνιος:«Καλή συνοδία βρήκατε τον Γέροντα αυτόν». Στον Γέροντα είπε: «Καλούς αδελφούς είχες μαζί σου,αββά» και ο Γέροντας του απαντά:«Καλοί βέβαια είναι, αλλά η αυλή τους δεν έχει πόρτα και όποιος θέλει μπαίνει στον στάβλο και λύνει το γαϊδούρι». Αυτό το είπε γιατί ότι ερχόταν στο στόμα τους, το έλεγαν.

12. Επισκέφθηκε κάποιος από τους Γέροντες τον αββά Αχιλλά και τον είδε να φτύνει αίμα από το στόμα του και τον ρωτάει: «Τι είναι αυτό,πάτερ;» Αποκρίθηκε ο Γέροντας: «Είναι λόγος αδελφού που με λύπησε και αγωνίστηκα να μην το ανακοινώσω. Παρακάλεσα τον Θεό να με απαλλάξει απ’αυτό (Δηλαδή από την θύμηση των λόγων του αδελφού) και έγινε ο λόγος αίμα στο στόμα μου και τον έφτυσα. Έτσι βρήκα την ανάπαυσή μου και λησμόνησα τη λύπη μου ».

20. Έστειλε κάποτε ο Επιφάνιος, ο επίσκοπος Κύπρου ,μήνυμα στον αββά Ιλαρίωνα και τον παρακαλούσε: «Έλα να δούμε ο ένας τον άλλον ,πριν αποχωρήσουμε από το σώμα». Πράγματι πήγε ο αββάς και χάρηκαν που βρέθηκαν .Την ώρα που έτρωγαν, έφεραν στο τραπέζι πτηνό. Το πήρε ο Επίσκοπος και το πρόσφερε στον αββά Ιλαρίωνα. Του λεέι τότε ο Γέροντας: «Συγχώρεσέ με, από τότε που πήρα το σχήμα δεν έφαγα σφαχτό». Ο Επίσκοπος αποκρίνεται: «Εγώ από τότε που πήρα το σχήμα, δεν άφησα κανέναν να κοιμηθεί έχοντας κάτι εναντίον μου, ούτε εγώ κοιμήθηκα έχοντας κάτι εναντίον κάποιου άλλου». Του λέει τότε ο Γέροντας: «Συγχώρα με ,ο δικός σου τρόπος ζωής είναι ανώτερος απ’τον δικό μου».

24. Είπε ο αββάς Ησαϊας: «Τη σιωπή να την αγαπάς περισσότερο από το λόγο, γιατί η σιωπή φέρνει θησαυρό ,ενώ η ομιλία τον διασκορπίζει».

32. Κάποιος αδελφός ρώτησε τον αββά Ισίδωρο, τον πρεσβύτερο της Σκήτης: «Γιατί οι δαίμονες σε φοβούνται τόσο πολύ;» Του απαντά ο Γέροντας: «Από την ώρα που έγινα μοναχός προσπαθώ να μην επιτρέπω την οργή να ανέβει στο στόμα μου (Πρβλ.Ψαλμ. 149, 6.)».

33. Έλεγε πάλι ότι τριάντα χρόνια έχει από τότε που αντιλαμβάνεται την παρουσία της αμαρτίας στη σκέψη του, ποτέ όμως δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του ούτε σε επιθυμία ούτε σε οργή.

44. Είπε ο αββάς Μακάριος:«Εάν επιπλήττοντας κάποιον, αισθανθείς μέσα σου να κινείται οργή, ικανοποιείς δικό σου πάθος και δεν σε υποχρεώνει κανείς να χάσεις τον εαυτό σου, για να σώσεις άλλους».

54. Είπε πάλι (ο αββάς Ποιμήν):«Εάν ο άνθρωπος θα θυμάται το ρητό της Γραφής ότι τα λόγια σου θα σε δικαιώσουν και τα λόγια σου θα σε καταδικάσουν (Ματθ. 12,37), θα προτιμάει μάλλον να σιωπά».

55.Είπε ακόμη ο Γέροντας ότι ένας αδελφός ρώτησε τον αββά Παμβώ εάν είναι καλό να επαινούμε τον πλησίον και του απάντησε: «Καλύτερη είναι η σιωπή».

84. Ένας αδελφός ρώτησε τον αββά Τιθόη: «Πώς να περιφρουρήσω την καρδιά μου;» Κι ο Γέροντας του λέει: «Πώς να φυλάξουμε την καρδιά μας, όταν είναι ανοικτές η γλώσσα και η κοιλιά μας;»

87. Είπε πάλι: «Εκείνος που δεν κυριαρχεί στη γλώσσα του σε ώρα οργής, αυτός ούτε στα πάθη του θα κυριαρχήσει ποτέ».

88. Είπε ακόμη:«Προτιμότερο είναι να τρώει κανείς κρέας και να πίνει κρασί, παρά να τρώει τις σάρκες των αδελφών του με την καταλαλιά».

89. Είπε ο ίδιος: «Το φίδι με όσα ψιθύρισε έβγαλε την Εύα από τον Παράδεισο (Γεν.3, 1-5). Μ’αυτό λοιπόν μοιάζει κι εκείνος που φλυαρεί κατά του πλησίον. Γιατί και την ψυχή αυτού που ακούει την οδηγεί στην καταστροφή και τη δική του τη διακινδυνεύει.»

Είναι ανάγκη να επαγρυπνούμε ώστε να μη κρίνουμε κανέναν

4. Ο αββάς Αντώνιος προφήτευσε στον αββά Αμωνά και είπε: «Θα προκόψεις στον φόβο του Θεού». Τον έβγαλε έξω από το κελί, του έδειξε μια πέτρα και του είπε: «Βρίσε την πέτρα και κτύπησέ την».Και το ’κανε. Τον ρωτάει ο αββάς Αντώνιος: «Μήπως μίλησε η πέτρα;» «Όχι» απάντησε εκείνος . «Και συ―του είπε ο αββάς Αντώνιος―πρόκειται να φθάσεις σ’αυτό το μέτρο» όπως και έγινε .Πρόκοψε ο αββάς Αμμωνάς τόσο πολύ ,ώστε από πολύ αγαθότητα να μη διακρίνει την κακία. Παράδειγμα χαρακτηριστικό είναι το εξής: Όταν έγινε ο ίδιος επίσκοπος, του έφεραν μια κοπέλα έγκυο και του λένε: «Τιμώρησέ την».Κι εκείνος σταύρωσε την κοιλιά της και παρήγγειλε να της δώσουν δύο σεντόνια λέγοντας: «Μη τυχόν πάνω στη γέννα πεθάνει αυτή ή το βρέφος και δεν βρει τα απαραίτητα για την κηδεία». Του λένε τότε οι κατήγοροί της: «Γιατί το ’κανες αυτό; Βαλ’της κανόνα». Κι εκείνος είπε : «Αδελφοί, βλέπετε ότι κινδυνεύει να πεθάνει, τι μπορώ εγώ να κάνω;» Και την άφησε να φύγει. Ποτέ δεν τόλμησε ο Γέροντας να καταδικάσει άνθρωπο.

5. Πήγε κάποτε ο αββάς Αμμωνάς σε κάποιον τόπο για να γευματίσει. Εκεί κοντά ήταν κι ένας αδελφός που είχε κακή φήμη. Συνέβη μάλιστα να πάει και να μπει στο κελί του αδελφού η γυναίκα για την οποία τον κακολογούσαν. Οι κάτοικοι της περιοχής μόλις το έμαθαν, ξεσηκώθηκαν και πήραν την απόφαση να διώξουν τον μοναχό από το κελί. Όταν πληροφορήθηκαν ότι ο επίσκοπος Αμμωνάς βρισκόταν στην περιοχή τους ,πήγαν και τον παρακάλεσαν να πάει μαζί τους. Σαν τα έμαθε αυτά ο αδελφός, πήρε τη γυναίκα και την έκρυψε μέσα σ’ένα μεγάλο πιθάρι. Κετέφθασε το πλήθος και ο αββάς Αμμωνάς αντιλήφθηκε τι συνέβη αλλά χάριν του Θεού σκέπασε το γεγονός. Μπήκε λοιπόν στο κελί του αδελφού, κάθισε πάνω στο πιθάρι και διέταξε να ερευνήσουν το κελί. Όταν όμως έψαξαν και δεν βρήκαν τη γυναίκα, τους είπε ο αββάς Αμμωνάς: «Τι συμβαίνει λοιπόν; Ο Θεός να σας συγχωρήσει». Και αφού προσευχήθηκε, απομάκρυνε τον κόσμο. Έπιασε τότε από το χέρι τον αδελφό και του είπε: «Πρόσεχε την ψυχή σου, αδελφέ».Και με τον λόγο αυτόν έφυγε.

6. Έναν αδελφό που είχε πέσει σε κάποιο αμάρτημα, τον απομάκρυνε ο πρεσβύτερος από την εκκλησία. Σηκώθηκε τότε ο αββάς Βησσαρίων και βγήκε μαζί του λέγοντας: «Κι εγώ αμαρτωλός είμαι».

7. Είπε ο αββάς Ηλίας: «Είδα εγώ κάποιον να βάζει κάτω από τη μασχάλη ένα δοχείο κρασί και για να καταισχύνω τους δαίμονες ότι ήταν εντύπωση πλανερή (και όχι πραγματική), λέω στον αδελφό: «Κάνε αγάπη και σήκωσέ το μου αυτό. Και μόλις σήκωσε το επανωφόρι του, αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε τίποτε κάτω από τη μασχάλη του. Αυτό το ανέφερα με την έννοια ότι και με τα ίδια σας τα μάτια αν δείτε κάτι ή ακούσετε κάτι, μην το πιστέψετε. Πολύ περισσότερο να προσέχετε τους λογισμούς, τις σκέψεις και τα νοήματα, γνωρίζοντας ότι οι δαίμονες τα σπέρνουν αυτά στην ψυχή για να τη διαστρέψουν, ώστε να σκέφτεται αυτά που την βλάπτουν και για να απομακρύνουν τον νού από τις αμαρτίες μας και από τον Θεό».

10. Ήλθε κάποτε ένα παιδί δαιμονισμένο, για να θεραπευθεί και επισκέφθηκε κάποιον αδελφό από ένα κοινόβιο της Αιγύπτου. Βγαίνει ο Γέροντας έξω και βλέπει τον αδελφό να αμαρτάνει με το παιδί και δεν τον ήλεγξε λέγοντας: «Εφόσον ο Θεός που τον έπλασε τον βλέπει και δεν τον καίει, ποιος είμαι εγώ, για να τον ελέγξω;»

13. Έλεγαν για τον αββά Μακάριο τον Μεγάλο ότι είχε γίνει, όπως λέει η Γραφή, θεός επίγειος (Ιω.10, 34). Γιατί όπως ακριβώς ο Θεός σκεπάζει τον κόσμο, έτσι και ο αββάς Μακάριος σκέπαζε τα ελαττώματα που έβλεπε στους άλλους, σαν να μη τα έβλεπε και εκείνα που άκουε σαν να μην τα άκουε

14. Κάποιος αδελφός της Σκήτης έσφαλε. Έγινε συγκέντρωση στην οποία κάλεσαν τον αββά Μωυσή αλλ’αυτός δεν θέλησε να πάει. Του παρήγγειλε τότε ο πρεσβύτερος: «Έλα, γιατί σε περιμένουν όλοι». Κι εκείνος σηκώθηκε και πήγε κρατώντας στην πλάτη ένα καλάθι τρύπιο που το γέμισε με άμμο. Οι Πατέρες που βγήκαν να τον προϋπαντήσουν του λένε: «Τι είναι αυτό, πάτερ;» «Οι αμαρτίες μου―απαντά ο Γέροντας―που κυλούν και πέφτουν πίσω μου και δεν τις βλέπω και ήλθα εγώ σήμερα να κρίνω τα σφάλματα άλλου». Όταν τ’άκουσαν αυτά οι Πατέρες, δεν είπαν τίποτε εναντίον του αδελφού αλλά τον συγχώρεσαν .

16. Είπε επίσης: «Όλος ο αγώνας πρέπει να αποβλέπει στο να μην κρίνουμε τον πλησίον. Γιατί όταν το χέρι του Κυρίου φόνευσε όλα τα πρωτότοκα στη χώρα της Αιγύπτου, δεν έμεινε σπίτι που να μην είχε νεκρό (Έξ. 12,29-30)». Τον ρωτάει ο αδελφός: «Τι σημαίνουν τα λόγια αυτά;» «Σημαίνουν―είπε ο Γέροντας―ότι, εάν όλα εκείνα που μας εμποδίζουν μας αφήσουν να δούμε τις αμαρτίες μας, δεν θα βλέπουμε τις αμαρτίες του πλησίον. Άλλωστε είναι ανοησία, ενώ εχει δικό του νεκρό ο άνθρωπος, να τον αφήσει και να πάει να κλάψει το νεκρό του πλησίον.

Και το να πεθάνεις έναντι του πλησίον σημαίνει να έχεις μπροστά σου τη δική σου αμαρτία και να μην έχεις μέριμνα για κανένα άνθρωπο ότι αυτός είναι καλός ή εκείνος είναι κακός. Μην κάνεις κακό σε κανένα άνθρωπο, ούτε να σκέφτεσαι πονηρά για κανένα. Μην εξευτελίσεις κάποιον που κάνει το κακό αλλά και να μην συμφωνήσεις μ’εκείνον που κάνει κακό στον πλησίον ούτε να χαίρεσαι μ’αυτόν που βλάπτει τον πλησίον. Αυτό σημαίνει το να είμαστε νεκροί έναντι του πλησίον.

Μην κατηγορείς κανένα· να λες: Ο Θεός γνωρίζει τον καθένα και να μη συμφωνείς μ’αυτόν που κατηγορεί· να μη χαίρεσαι που κατηγορεί αλλά ούτε και να τον μισείς. Αυτό είναι το νόημα του να μην κρίνουμε.

Μην εχθρεύεσαι κανέναν άνθρωπο· και να μην κρατήσεις έχθρα μέσα στην καρδιά σου ,αλλά μη μισήσεις και αυτόν που εχθρεύεται τον πλησίον. Αυτή είναι η ειρήνη. Να παρακινείς τον εαυτό σου σ ’αυτά. Ο κόπος είναι προσωρινός, ενώ η ανάπαυση είναι αιώνια με τη χάρη του Θεού Λόγου. Αμήν.»

17. Έλεγαν για τον αββά Μάρκο τον Αιγύπτιο ότι έμεινε τριάντα χρόνια χωρίς να βγεί απ΄το κελί του. Ο πρεσβύτερος συνήθιζε να πηγαίνει και να του κάνει την Θεία Λειτουργία. Ο διάβολος όμως βλέποντας την ενάρετη υπομονή του ανδρός, σοφίστηκε να τον ρίξει στον πειρασμό της κατάκρισης. Έτσι έκανε κάποιον δαιμονισμένο να πάει στον Γέροντα για να του ζητήσει τάχα την προσευχή του. Αυτός λοιπόν ο δαιμονισμένος πριν από κάθε άλλο λόγο είπε στον Γέροντα: «Ο πρεσβύτερός σου μυρίζει αμαρτία. Μην τον αφήσεις άλλη φορά νά ’ρθει κοντά σου». Και ο θεόπνευστος ανθρωπος του είπε: «Παιδί μου, όλοι τη βρωμιά την πετούν έξω και εσύ μου την έφερες εδώ; Η Γραφή λέει: Μην κρίνετε για να μην κριθείτε (Ματθ. 7,1). Αλλά αν είναι αμαρτωλός ο Κύριος θα τον σώσει. Είναι μάλιστα γραμμένο στην Αγία Γραφή: Να προσεύχεστε ο ένας για τον άλλον για να θεραπευθείτε (Ιακ. 5,16)».Και πάνω στον λόγο αυτό, προσευχήθηκε και έδιωξε τον δαίμονα από τον άνθρωπο και τον έστειλε υγιή.

Όταν λοιπόν ήρθε ο πρσβύτερος, όπως συνήθιζε, τον υποδέχθηκε ο Γέροντας μετά χαράς. Ο Θεός που γνώριζε την ακακία του Γέροντα, του έδειξε θαυμαστό σημάδι. Όταν ήρθε η ώρα να σταθεί ο πρεσβύτερος μπροστά στην αγία Τράπεζα, όπως ο ίδιος ο Γέροντας το περιέγραψε, «είδα άγγελο Κυρίου να κατεβαίνει από ψηλά και έβαλε το χέρι του στο κεφάλι του κληρικού και έγινε ο κληρικός σαν ένας στύλος φωτιάς. Και εγώ καθώς έμεινα έκπληκτος από το θέαμα, άκουσα μια φωνή να μου λέει: Άνθρωπε γιατί εκπλήττεσαι μ’αυτό που γίνεται; Εάν ένας επίγειος βασιλιάς δεν θ’αφήσει τους μεγιστάνες του να στέκονται μπροστά του ρυπαροί, αλλά μόνο αν έχουν επίσημη περιβολή πόσο περισσότερο η θεία δύναμη δεν θα καθαρίσει τους λειτουργούς των αρρήτων μυστηρίων, όταν στέκονται μπροστά στην άφατη δόξα;»

Έτσι ο γενναίος του Χριστού αθλητής ο Μάρκος ο Αιγύπτιος, αναδείχθηκε μεγάλος και έγινε άξιος του χαρίσματος αυτού, επειδή δεν κατέκρινε τον κληρικό.

21. Ρώτησε ένας αδελφός τον αββά Ποιμένα: «Εάν δώ κάποιο σφάλμα του αδελφού μου, είναι καλό να το σκεπάσω;» Κι ο Γέροντας απάντησε: «Όποια ώρα σκεπάσουμε το σφάλμα του αδελφού μας, σκεπάζει και ο Θεός το δικό μας. Και όποια ώρα θα φανερώσουμε του αδελφού το σφάλμα, θα φανερώσει και ο Θεός το δικό μας».

33. Είπε ένας Γέροντας: «Μην κρίνεις τον πόρνο. Εάν εσύ είσαι σώφρων. Κι εσύ είσαι παραβάτης του νόμου όπως κι εκείνος. Γιατί Αυτός που είπε να μην πορνεύσεις (Ματθ. 5,27), είπε και να μην κρίνεις (Ματθ. 7,1)».

35. Ήταν κάποιος Γέροντας που έτρωγε καθημερινά τρία παξιμάδια. Τον επισκέφθηκε κάποιος αδελφός και όταν κάθησαν να φάνε, έβαλε και για τον αδελφό τρία παξιμάδια. Είδε κατόπιν ο Γέροντας ότι ο αδελφός είχε ανάγκη να φάει περισσότερο και τού ’φερε άλλα τρία. Αφού χόρτασαν και σηκώθηκαν, κατέκρινε ο Γέροντας τον αδελφό και του είπε: «Δεν πρέπει, αδελφέ, να υπηρετούμε τη σάρκα μας». Ο αδελφός έβαλε μετάνοια στον Γέροντα και έφυγε.

Την επόμενη ημέρα όταν έφθασε η ώρα για φαγητό, έβαλε ο Γέροντας τα τρία παξιμάδια για τον εαυτό του. Αλλά αφού τα έφαγε, αισθάνθηκε πάλι να πεινά αλλά συγκρατήθηκε. Την άλλη μέρα πάλι το ίδιο έπαθε και άρχισε να αισθάνεται εξάντληση. Κατάλαβε τότε ο Γέροντας ότι τον εγκατέλειψε ο Θεός και ρίχνοντας τον εαυτό του ενώπιον του Θεού, άρχισε να παρακαλεί μετά δακρύων για την εγκατάλειψη που του έγινε. Και βλέπει έναν άγγελο που του είπε: «Αυτό σου συνέβη, επειδή κατέκρινες τον αδελφό. Να ξέρεις λοιπόν ότι αυτός που μπορεί να εγκρατεύεται ή να κάνει κάποιο άλλο καλό, δεν το κάνει με δική του δύναμη, αλλά η αγαθότητα του Θεού είναι που ενισχύει τον άνθρωπο».

Έλεγαν οι Γέροντες τίποτε δεν είναι χειρότερο από την κατάκριση.

39. Ένας άγιος άνθρωπος, όταν είδε κάποιον να αμαρτάνει, δάκρυσε και είπε: «Αυτός σήμερα και εγώ σίγουρα αύριο». Ακόμη κι αν πραγματικά αμαρτήσει κάποιος μπροστά σου, μην τον κρίνεις, αλλά να θεωρείς τον εαυτό σου πιο αμαρτωλό απ’αυτόν, έστω κι αν είναι κοσμικός.

40. Κάποιος αμαρτωλός έκανε μια ερώτηση σ’έναν άγιο Γέροντα για να έχει μια βάση, ώστε να μην αμαρτάνει με τον λογισμό.

«Ας υποθέσουμε―είπε―ότι βλέπω κάποιον να κάνει κάτι και το λέω αυτό σε κάποιον άλλο και βλέπω ότι δεν τον κατακρίνω, αλλά απλώς το συζητούμε. Αυτό παύει να είναι κατάκριση;» Ο Γέροντας είπε: «Εάν μιλάς με εμπάθεια έχοντας κάτι εναντίον του, είναι κατάκριση, αν όμως είσαι ελεύθερος από πάθος, δεν είναι κατάκριση. Αλλά για να μη μεγαλώσει το κακό, η σιωπή είναι προτιμότερη».

42. Άκουσε κάποιος από τους Αγίους Πατέρες ότι ένας αδελφός έπεσε στο αμάρτημα της πορνείας και είπε: «Ω, άσχημα έκανε». Μετά από λίγες μέρες πεθαίνει ο αδελφός και πάει άγγελος του Θεού με την ψυχή του αδελφού στον Γέροντα και του λέει: «Δες αυτόν που κατέκρινες, πέθανε. Πού παραγγέλλεις να τον βάλω· στη Βασιλεία του Θεού ή στην κόλαση;» Μετά απ’αυτό, μέχρι την ώρα του θανάτου του ο Γέροντας ζητούσε ασταμάτητα από τον Θεό με δάκρυα και πόνο πολύ να τον συγχωρήσει.

48. Ρωτήθηκε ένας Γέροντας: «Γιατί δεν μπορώ να κατοικήσω μαζί με άλλους αδελφούς;» Κι εκείνος είπε: «Γιατί δεν φοβάσαι τον Θεό. Αν θυμόσουν αυτά που λέει η αγία Γραφή ότι στα Σόδομα σώθηκε ο Λώτ, επειδή δεν κατέκρινε κανένα (Γεν. 19,1-23· πρβλ. Β' Πετρ. 2,6-8) και εσύ θα έβαζες τον εαυτό σου να κατοικήσει και σε θηρία ανάμεσα ».

53. Είπε ένας Γέροντας: «Τίποτε δεν παροργίζει τόσο τον Θεό και τίποτε δεν απογυμνώνει τόσο τον άνθρωπο από τη χάρη, ώστε να φτάσει και σε εγκατάλειψη από μέρους του Θεού, όσο το να κατηγορεί τον πλησίον του ή να τον κατακρίνει ή να τον εξουθενώνει. Και είναι τόσο βαρύτερη η κατάκριση από κάθε άλλη αμαρτία, ώστε ο ίδιος ο Χριστός λέει: «Υποκριτή, βγάλε πρώτα το δοκάρι που έχεις στο μάτι σου και τότε θα δείς καθαρά για να βγάλεις το σκουπιδάκι που βρίσκεται στο μάτι του αδελφού σου (Λουκ. 6,42). Παρομοίασε δηλαδή το αμάρτημα του πλησίον με το σκουπιδάκι, ενώ την κατάκριση με το δοκάρι. Είναι τόσο κακό το να κατακρίνει κανείς· σχεδόν ξεπερνά κάθε αμαρτία.

Επομένως τίποτε δεν είναι βαρύτερο, αδελφοί μου, ούτε χειρότερο από το να καταδικάσουμε ή να εξουθενώσουμε τον πλησίον. Γιατί να μη προτιμούμε να κατακρίνουμε τον εαυτό μας; Και εννοώ τα κακά τα δικά μας που καλά τα γνωρίζουμε και για τα οποία πρόκεται να δώσουμε λόγο στον Θεό. Γιατί αρπάζουμε το δικαίωμα της κρίσης του Θεού; Τι θέλουμε από το πλάσμα του, τι θέλουμε από τον πλησίον; Τί ζητάμε από τα βάρη του άλλου; Έχουμε, αδελφοί τι να φροντίσουμε. Ο καθείς ας προσέχει τον εαυτό του και τις δικές του κακίες, Η εξουσία να δικαιώνει και να καταδικάζει, ανήκει μόνο στον Θεό, που γνωρίζει και την κατάσταση του καθενός και τη δύναμη· τον τρόπο της ζωής και τα χαρίσματά του· την ιδιοσυγκρασία και τις ικανότητες του· ανήκει στον Θεό πού κρίνει ανάλογα με το καθένα απ’ αυτά, όπως ο ίδιος μόνος τά γνωρίζει».

54. Είπε ακόμη: «Ας αποκτήσουμε αγάπη· Ας αποκτήσουμε συμπόνια για τον πλησίον, ώστε να αποφύγουμε τη φοβερή καταλαλιά και το να καταδικάζουμε κάποιον ή να τον εξουθενώνουμε. Ας βοηθούμε ο ένας τον άλλον σαν να είναι δικό μας μέλος, γιατί είμαστε μέλη του ιδίου σώματος, όπως λέει ο Απόστολος· όλοι είμαστε ένα σώμα και ο καθένας μας είναι μέλος του σώματος στο οποίο ανήκουν και οι άλλοι ως μέλη (Ρωμ. 12,5). Και όταν πάσχει ένα μέλος συμπάσχουν όλα τα άλλα».



Πηγή: https://www.myriobiblos.gr

Read more »

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2024

Ο Χριστιανός νέος, ο λάκκος, ο Βούδας, ο Κομφούκιος καί ο "Άλλος".....

Ποιός άρα γε θα με βοηθήσει να βγώ από τον λάκκο...

Ένας Χριστιανός από την Κίνα εξήγησε τη διαφορά μεταξύ Χριστού, Κομφούκιου και Βούδα ως εξής:

Ήμουν στον πάτο ενός βαθύ, βρώμικου λάκκου και φώναξα για βοήθεια.

Ένας γέρος γκριζομάλλης πλησίασε στην άκρη ενός λάκκου και με κοίταξε προσεκτικά.

Στο τιμημένο πρόσωπό του υπήρχε μια σφραγίδα του κόσμου και ένα ατίθασο πνεύμα.

- Γιε μου, αυτό είναι ένα απαίσιο μέρος.

- Ναι, έπεσα εδώ. Βοήθησέ με να ξεφύγω από αυτό.

- Γιε μου, είμαι ο Κομφούκιος.

΄Αν είχατε διαβάσει τα βιβλία μου και ακολουθούσατε όλα όσα είναι γραμμένα σε αυτά, δεν θα είχατε βρεθεί ποτέ σε αυτόν τον λάκκο.

- Ναι Δάσκαλε.

Αλλά δεν μπορείς να με βοηθήσεις;

Αλλά ο δάσκαλος έφυγε.

Πρόσφατα είδα έναν άλλον άντρα να σκύβει πάνω από τον λάκκο.

Αυτός ο τύπος είχε τα χέρια του κλειστά μπροστά του και τα μάτια του κλειστά.

Αυτός ήταν ο Βούδας. Είναι σαν να κοιτούσε κάπου μακριά.

- Γιε μου, απλά κλείσε τα μάτια σου, κλείσε τα χέρια σου και ξέχνα τον εαυτό σου.

Μπείτε σε τέλεια ξεκούραση.

Μην σκέφτεσαι τίποτα που μπορεί να σε ενοχλήσει.

Ηρέμησε, παιδί μου, και τότε θα είσαι στην ίδια απολαυστική γαλήνη όπως εγώ.

- Ναι δάσκαλε θα το κάνω όταν βγω από εδώ. Βοηθήστε με!

Αλλά ο Βούδας έφυγε.

Άρχισα να βυθίζομαι σε όλο και πιο βαθιά απελπισία, αλλά ξαφνικά είδα έναν άλλον Άνθρωπο.

Δεν έμοιαζε με αυτούς τους δύο.

Ήταν απλός, όπως όλοι οι άνθρωποι, στο πρόσωπό Του υπήρχαν σημάδια ταλαιπωρίας και φώναξα:

- Πατέρα, βοήθησέ με!

- Παιδί μου, είπε, τι έγινε;

Δεν μπόρεσα να Του απαντήσω γιατί ήταν ήδη δίπλα μου στο χώμα.

Με αγκάλιασε και με βοήθησε να βγω, μου έδωσε φαγητό και ηρεμία.

Δεν με προσέβαλε, απλά είπε:

- Μην το κάνεις άλλο αυτό. Θα πάμε μαζί.

Και από τότε πορεύομαι με τον Χριστό.

Αυτό θα κάνει ο Χριστός για σένα.

Θα σου έρθει όπου κι αν είσαι.

Ο Ιησούς θα γίνει η ελπίδα σου και θα περπατάς μαζί Του μέχρι να φανερωθεί μπροστά σου το φως της επερχόμενης ανάστασης.
 
 
Read more »

Ρωσία: «Ιδού ποιοί θα αντικαταστήσουν το χρεοκοπημένο ευρωατλαντικό μοντέλο»

Τεκτονικές αλλαγές συντελούνται πάνω στον πλανήτη.

Ο διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν σχολίασε την παγκόσμια πολιτική κατά τη διάρκεια συνάντησης των επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας και των υπηρεσιών πληροφοριών των χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (CIS) στη Μόσχα.

Η ευρασιατική δομή ασφαλείας πρέπει να αντικαταστήσει τη χρεοκοπημένη ευρωατλαντική, δήλωσε ο Σεργκέι Ναρίσκιν.

Κατά τον ίδιο, η δυσλειτουργία του ευρωατλαντικού μοντέλου πυροδότησε τελικά την ουκρανική κρίση, καθώς και μια σειρά από άλλες κρίσεις.

Πρότεινε ότι μια αλλαγή στην αμερικανική διοίκηση (βλ. εκλογή του Τραμπ) δεν θα αλλάξει την εστίαση της Ουάσιγκτον στην υπονόμευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης στην ευρασιατική ήπειρο.

Αυτή η καταστροφική δραστηριότητα μπορεί να αντιταχθεί μόνο μέσω κοινών προσπαθειών, με την ανάπτυξη και την εμβάθυνση της δικής μας ευρασιατικής αρχιτεκτονικής ασφάλειας, εξήγησε ο Naryshkin.
«Οι αγγλοξάξονες αγαπούν το “διαίρει και βασίλευε”. Αντιθέτως, πρέπει να ενωθούμε ακόμη πιο σταθερά για να ζήσουμε με ειρήνη και ασφάλεια ανεξάρτητα από τις εξωτερικές περιπέτειες των εκφυλισμένων ολοκληρωτικών-φιλελεύθερων δυτικών καθεστώτων».

Οι δηλώσεις του Ρώσου αξιωματούχου έγκεινται στις πρότερες εξαγγελίες Πούτιν περί δημιουργίας μίας «νέας πολυπολικής τάξης πραγμάτων».




Πηγή: https://www.el.gr

Read more »

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024

Ο φράχτης και τα αμπέλια

 

fraxtes_ampeli_mesa

Κάποτε ζούσε ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος που είχε πολλά κτήματα και μάλιστα αμπέλια. Ο ίδιος δούλευε αδιάκοπα και αγαπούσε πολύ τη γη του και μαζί του δούλευαν σκληρά και με μεράκι κι όλοι του οι εργάτες, όσους είχε στη δούλεψή του. Και γι΄ αυτό «αμειβόταν» πλουσιοπάροχα, αφού το κρασί που βγάζαν τα αμπέλια του ήταν το πιο ευωδιαστό και γλυκό και, φυσικά, το πιο περιζήτητο.

– Σκοτώνεσαι στη δουλειά, όλη μέρα στα αμπέλια, λες και δε θα βγουν σταφύλια αν καθίσεις και λίγο. Οι εργάτες μας φτάνουν και περισσεύουν. Εσύ έχεις το γραφείο σου και επιβλέπεις τη δουλειά όλη από κει.

– Γιε μου, η γη καρπίζει όταν την αγαπάς και τη φροντίζεις και οι εργάτες μας είναι πρώτα συνεργάτες, που τους σέβεσαι και δουλεύεις μαζί τους, γιατί τους εκτιμάς και τότε δουλεύουν με μεράκι…

Για όλους ήταν ο κυρ Πέτρος, που τον δείχναν και τον καμάρωναν, για τον γιό του όμως ήταν ένας ανόητος και επίμονος γέροντας, που είχε μάθει να είναι κολλημένος στα αμπέλια του.

Και ήρθε η ώρα που έφυγε από τη ζωή ο κυρ Πέτρος και ο γιος του κληρονόμησε τη γη και τα αμπέλια του. Επιθεώρησε λοιπόν τη γη του και ζήτησε από τους εργάτες να του περιγράψουν τη δουλειά και τις ανάγκες τους.

– Τι βάτοι είναι αυτοί που φράζουν τα αμπέλια μου; Γιατί δεν τους ξεριζώνουμε, αφού σταφύλια δεν κάνουν; Nα τους ξεριζώσετε αμέσως και να τους ρίξετε στη φωτιά!

Μάταια προσπάθησαν οι εργάτες του να τον πείσουν πως οι βάτοι αυτοί, δηλαδή οι μεγάλοι θάμνοι γύρω από τα αμπέλια, ήταν οι φράχτες που τα προφύλαγαν. Μα το καινούριο αφεντικό ήξερε μόνο το γραφείο και τις διαταγές από κει, δεν αγαπούσε πραγματικά τη γη όπως ο πατέρας του. Έτσι οι βάτοι ξεριζώθηκαν και τα αμπέλια ήταν πια ανοιχτά για όλους, ανθρώπους και ζώα. Κι όπως καταλαβαίνετε, σε λίγο καιρό όλα τα αμπέλια και τα κλήματα είχαν καταστραφεί.

– Μα τι ανόητα που φέρθηκα, να μην καταλαβαίνω πως οι βάτοι είναι οι πολύτιμοι φράχτες για τα αμπέλια μου!

Πραγματικά, ο νεαρός ιδιοκτήτης των αμπελιών έκλαιγε τη μοίρα του, ενώ ένας ηλικιωμένος εργάτης που χρόνια δούλευε με τον πατέρα του του είπε σοφά:

– Αχ αφεντικό, έκρινες επιπόλαια τη χρησιμότητα των βάτων και στη ζωή ποτέ δεν κρίνουμε επιπόλαια τη χρησιμότητα των άλλων, γιατί το πληρώνουμε πολλές φορές ακριβά!
 
 
Read more »

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024

Το Ψευτορωμαίϊκο τελειώνει μέσα σε κραυγές και αλλοφροσύνες!

Εδώ και 14 χρόνια μαχητικής αρθρογραφίας, έχω πει μυριάδες φορές ότι ζούμε τις τελευταίες εκφάνσεις μιας πολιτικής κλίκας που δημιουργήθηκε με την ανασύσταση του πρώτου ελληνικού κράτους και ολοκληρώθηκε μετά την επταετή Δικτατορία των Συνταγματαρχών και που ονομάζουμε πολιτικό "Ψευτορωμαίϊκο. Σήμερα, μετά από δύο σχεδόν αιώνες αναμονής, ζούμε την εποχή της πτώσης του!


Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Οι μέρες που ζούμε, είναι αληθινά ιστορικές. Το πανίσχυρο πολιτικό και οικονομικό "Θηρίο", χτυπήθηκε ίσα στη καρδιά και μάλιστα μέσα στη μήτρα όπου γεννήθηκε, από έναν αληθινό ηγέτη που δεν δίστασε ούτε στιγμή στο να το αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο. Μια εξέλιξη που ενδέχεται να αλλάξει για πάντα τον ρούν της νεώτερης Ιστορίας του πλανήτη.

Στη πατρίδα μας, ένα από τα πλοκάμια του - ετοιμόρροπου πλέον -"Θηρίου", έχει το όνομα "Ψευτορωμαίϊκο", μια ονομασία που έδωσε ο ίδιος ο Άγιος Κοσμάς ως προφητεία για το μέλλον της πατρίδας μας, και που μας παρεκκίνησε ταυτόχρονα "να μην το πιστέψουμε, θα φύγει πίσω".

Αυτή ειδικά η προφητεία, δεν ήταν πολύ γνωστή στο ευρύ κοινό. Για την ακρίβεια, όλες οι προφητείες του Αγίου Κοσμά ήταν άγνωστες, τουλάχιστον οι περισσότερες. Κι αυτό διότι ήταν τόσο "μπερδεμένες", που ο πολύς κόσμος (που ήταν αγράμματος τότε) δεν μπορούσε να τις καταλάβει.

Τις θεωρούσε περισσότερο ως λόγια ανθρώπου σε κάποια "θεϊκή έκσταση", παρά ως κάτι το ρεαλιστικό, που θα σήκωνε εμβάθυνση. Και κάποιες μάλιστα από αυτές, είχαν τραγικά αλλοιωθεί από ανεύθυνους ιερωμένους, οι οποίοι προσπαθούσαν να καταλάβουν επιφανειακά το νόημα τους.

Ο Άγιος Κοσμάς, δεν καθόταν να εξηγήσει στους πιστούς το τι "παράξενο" έλεγε. Απλά, τις στιγμές που δίδασκε, του ερχόταν φώτιση του Αγίου Πνεύματος και έλεγε κάτι, που το κοινό δεν καταλάβαινε. Όταν μάλιστα του ζητούσαν εξηγήσεις, αυτός έλεγε πως "Θα φροντίσει ο Θεός" ή "θα μεριμνήσει ο Θεός, εσείς μετανοείτε και προσεύχεστε".

Εν κατακλείδι, από τις προρρήσεις του Μεγάλου Εθνικού μας Αγίου, έγιναν αντιληπτές οι πιο κατανοητές, οι πιο ξεκάθαρες. Όπως αυτή που αφορά τον Πάπα ("Τον Πάπα να καταράσθε, αυτός θα είναι η αιτία") ή την άλλη που έλεγε "Αυτό μια μέρα θά γίνη Ρωμαίϊκο καί καλότυχος όποιος ζήσει σέ κείνο τό βασίλειο", μια φράση που συνήθιζε να λέει σε μέρη που επισκεπτόταν και που ήταν σκλαβωμένα και τα οποία πράγματι απελευθερώθηκαν, είτε στην εποχή της Επανάστασης, είτε αργότερα με τους Βαλκανικούς Πολέμους.

Για να καταλάβουμε όμως και να εμπεδώσουμε την τραγική πορεία αυτής της πολιτικής και κοινωνικής "σέχτας" που ονομάζουμε "Ψευτορωμαίϊκο", θα πρέπει να μάθουμε τις ρίζες της.


Το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο πολιτικό"Ψευτο-Ρωμαίϊκο", δηλαδή η αγγλοσαξωνικής εμπνεύσεως "Κοινοβουλευτική δημοκρατία"

Τις προρρήσεις του πατρο-Κοσμά, τις ανέσυραν από την αφάνεια οι σύγχρονοι Άγιοι Γέροντες, τις οποίες συχνά επαναλάμβαναν στους πιστούς, ενώ την πιο ολοκληρωμένη δουλειά την είχε κάνει ο μακαριστός Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης, ο οποίος διέσωσε όλες τις προφητείες του Αγίου σε μία μελέτη που εκδόθηκε το 1962 με έξοδα της Μητρόπολης όπου διακονούσε.

Μία από τις πιο ακατανόητες λοιπόν, ήταν αυτή περί του "Ψευτορωμαίϊκου", που θα ερχόταν κάποια στιγμή και να μην το πίστευε κανείς, γιατί θα έφευγε πίσω, δηλαδή θα διαλυόταν στα εξ ων συνετέθειτο.

Ουδείς πίστευε ότι η ρήση αυτή υπονοούσε εν πρώτοις τη δημιουργία ενός μικρού κράτους και όχι του "Ρωμαίϊκου", δηλαδή της Ρωμανίας ή αλλιώς "Ανατολικής ελληνικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας", αλλά ένα "Ρωμαίϊκο" που θα ήταν.. "ιδιοκτησία" άλλων και εν προκειμένω των Μεγάλων δυνάμεων της εποχής (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία) και εν τη παρόδω του χρόνου στην "ιδιοκτησία" αυτή θα έπαιζε τον κύριο ρόλο η Αγγλία και εν δευτέροις, ότι εκτός της κρατικής υποστάσεως του πρώτου "Ψευτορωμαίϊκου", θα δημιουργούνταν και πολύ αργότερα, το δεύτερο "Ψευτορωμαίϊκο", δηλαδή αυτό που σήμερα ονομάζουμε "Ελληνικό Πολιτικό Σύστημα" ή άλλιώς "Πολιτικό Ψευτορωμαίϊκο".

Έπρεπε να φτάσουμε στο σήμερα, για να ανακαλύψουμε την πραγματική έννοια της ανατριχιαστικής αυτής προφητείας.

Επίσης, ο Άγιος Κοσμάς δεν ανέφερε ποτέ την λέξη "Ελλάδα", όταν μιλούσε για απελευθέρωση του Γένους. Ανέφερε μόνο τους επιθετικούς προσδιορισμούς για το νέο κράτος που αναδυόταν ως "Ποθούμενο", "Ρωμαίϊκο", "βασίλειο" - σημειώστε το αυτό το τελευταίο με υπογράμμιση - και τους κατοίκους του "Ρωμιούς"!

Και από την άλλη, στηλίτευε οποιαδήποτε επιρροή ερχόταν από τη Δύση, έχοντας κατά νου διαφόρους "σοφούς" Έλληνες, οι οποίοι είχαν σπουδάσει σε ευρωπαϊκά "φράγκικα" πανεπιστήμια, τα οποία υμνούσαν κατά την περίοδο του "Διαφωτισμού" το αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα, έχοντας παράλληλα απορρίψει το μεγαλύτερο κομμάτι του ενωμένου Ελληνισμού, δηλαδή την ιστορία της Ρωμανίας.

Για τον Άγιο Κοσμά, αυτή η κοσμοθεώρηση ήταν το πιο στυγνό δηλητήριο για το Γένος και είχε απόλυτο δίκιο.

Να σημειώσω επίσης, ότι ο κυριότερος εκφραστής αυτής της κοσμοθεωρίας, ήταν ο Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833), ο οποίος, ως θεωρητικός της δημιουργίας μιας ελεύθερης Ελληνικής Πατρίδας και όχι ενός "Ρωμαίϊκου" και με την παράλογη και αντιεπιστημονική απόρριψη 1100 ετών της Ιστορίας της και με συνεπίκουρη την ιδεολογική εμμονή του, μαζί με την υιοθέτηση αρχών ξένων ως προς την μακραίωνη και πλούσια παράδοσή του Γένους και την εξ ίσου παράλογη επιβολή στους Ρωμιούς μιας τεχνητής γλώσσας, της αποκληθείσης «καθαρεύουσας» (ένα μίγμα από την κοινή μεσαιωνική Ελληνική και νεώτερη ελληνική (1453-1975), κατόρθωσε να επιβάλλει τις απόψεις του, θέτοντας σχεδόν τα θεμέλια για τη δημιουργία του Νέου Ελληνικού Κράτους, δηλαδή του "Ψευτο-Ρωμαίϊκου", που πράγματι, τουλάχιστον ως πολιτική οντότητα, δεν είχε ουδεμία σχέση με το ελληνορωμαϊκό του παρελθόν. Οι πρώτοι πολιτικοί που το υπηρέτησαν, ήταν "δούλοι" των Άγγλων κυρίως και λογοδοτούσαν μόνο σε αυτούς και λιγότερο στους Γάλλους ή στους Ρώσους, που ήταν κι αυτοί εγγυητές του Νέου Κράτους.

Τα πολιτικά τζάκια που αναδείχθηκαν τότε, ήταν τα λεγόμενα "Φαναριώτικα".

Ονομάστηκαν έτσι, διότι είχαν επιρροές από τους λεγόμενους Φαναριώτες (μια κάστα μορφωμένων αριστοκρατών της Κων/πολης) με κύριο εκπρόσωπο τους τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο και μαζί με επιφανείς Αγωνιστές και Προκρίτους (κοτζαμπάσηδες) που επρόσκειντο σε αυτούς, κυβέρνησαν την νεοσύστατη Ελλάδα, σχεδόν μέχρι και τα τέλη του 19ου αιώνα.

Το εκλογικό σύστημα το οποίο επικράτησε μετά και το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας του 1843, ήταν η αγγλοσαξωνικού τύπου "κοινοβουλευτική δημοκρατία" υπό την εποπτεία ενός βασιλέα, ο οποίος προερχόταν από ξένη βασιλική οικογένεια, δηλαδή τον Οίκο των Αψβούργων, απ' τον οποίο προερχόταν οι περισσότεροι βασιλείς των ευρωπαϊκών κρατών, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας (από τον 17ο αιώνα και μετά).

Ένα εκλογικό σύστημα, το οποίο δεν είχε επίσης ΚΑΜΜΙΑ σχέση με την πατροπαράδοτη ελληνική δημοκρατία, η οποία είχε προσαρμοστεί ανά τους αιώνες στις ανάγκες μιας Αυτοκρατορίας, όπως ήταν η Ρωμαϊκή και εν συνεχεία η Ελληνική, αυτή της Ρωμανίας ("Βυζάντιο"), δημιουργούσε "οπαδούς" και εξαρτημένους από το σύστημα Έλληνες και με το αγγλικανικό δόγμα του "διαίρει και βασίλευε", κρατούσε τα ηνία της πολιτικής διακυβέρνησης. Οι κυβερνητικές ενέργειες του κάθε κυβερνητικού συνασπισμού, δεν είχαν ουδεμία αντιστοίχηση με την κοινωνία. Οι όροι "συλλογικότητα" και "λαϊκή βούληση" που σφράγιζαν ανέκαθεν στον ελλαδικό χώρο την έννοια της πραγματικής δημοκρατίας, επί της ουσίας καταργήθηκαν ή αλλοιώθηκαν. Και για να το συγκεκριμενοποιήσω, ως "Λαϊκή βούληση" ορίστηκε το προσωπικό συμφέρον του πολίτη, μέσω της διαπλοκής του με την εξουσία και ως "συλλογικότητα", ορίστηκε ο οπαδισμός, ο οποίος καλλιεργήθηκε μέσα από τα συμφέροντα της κάθε κοινωνικής "κάστας" που δούλευε μόνο για την στήριξη ενός γκουβέρνου, που δρούσε για τα συμφέροντα του και τα συμφέροντα των ξένων επιστατών.

Η πραγματική δημοκρατία κατακρεουργήθηκε στη χώρα που την γέννησε. Αυτή που ανέβαζε και κατέβαζε ηγέτες ανάλογα με το λαϊκό συμφέρον και όχι με το συμφέρον του γκουβέρνου συνολικά, το οποίο γκουβέρνο (λέξη που προήλθε από την ελληνική "κυβερνήτης" και που μέσω της λατινικής διαλέκτου αποδοθηκε ως gubernare και μετέπειτα ως government αγγλιστί, gouverner γαλλιστί) αποφάσιζε και αποφασίζει μόνο του, χωρίς την έγκριση της λαϊκής βούλησης, απλά αντικαταστάθηκε, σύμφωνα με το αγγλικό "δημοκρατικό" αφήγημα του κοινοβουλευτισμού, με μια επίπλαστη διαδικασία με δημοκρατικό μανδύα για να επικαλύπτει ένα είδος μοναρχίας, δημιουργώντας μια άλλη κάστα που δεν είχε ουδεμία σχέση με την λαϊκή βούληση. Το κάθε γκουβέρνο απλά εκμεταλλεύονταν την εκλογική διαδικασία κάθε τετραετία, για να επικαλύπτει την δικτατορική του μορφή.

Στα χρόνια της Ρωμανίας ("Βυζάντιο" ή αλλιώς Ανατολική Ελληνική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία), οι αυτοκράτορες (βασιλείς), συνήθως επιλέγονταν από τον λαό κι αν αυτός κάποιες φορές δεν συμμετείχε στη στέψη αυτοκράτορος, εάν παραβίαζε αυτός την αρχή της λαϊκής βούλησης, καθαιρούνταν με συνοπτικές διαδικασίες. Και κυρίως, αυτοκράτορες ορίζονταν αξιωματούχοι του στρατού ή πρώην κυβερνητικοί διπλωμάτες και μορφωμένοι οι οποίοι είχαν προηγουμένως εξασφαλίσει την λαϊκή έγκριση. Οι άνθρωποι αυτοί προέρχονταν μέσα από τον ίδιο τον λαό, δεν ήταν ξένοι προς αυτόν. Το ίδιο συνέβαινε και στην αρχαία Ρώμη, αλλά και στην αρχαία Αθήνα, την μήτρα δηλαδή της Δημοκρατίας.

Οι Έλληνες, είτε ως Αθηναίοι, είτε ως Ρωμαίοι, είχαν ανεπτυγμένο στον μέγιστο βαθμό το πνεύμα της Ελευθερίας. Κι αυτό το πνεύμα, μεταφράστηκε σε γλώσσα, συλλογισμό, πολιτική σκέψη, φιλοσοφία, επιστήμη, καλλιτεχνία. Γνώριζαν εκ των προτέρων ποιές πρέπει να είναι οι σταθερές που θα στήριζαν μια ευνομούμενη πολιτεία. Κι αν αυτές οι σταθερές παραβιάζονταν από ηγέτες ανίκανους ή διεφθαρμένους, ο λαός είχε τη δύναμη να ανατρέπει την πορεία προς τον κατήφορο και να επαναφέρει την νόμιμη κατάσταση.

Το "Ψευτορωμαίϊκο", αναπτύχθηκε έχοντας ως επικάλυμμα μια οπορτουνιστική μορφή του "δημοκρατισμού", εξυπηρετώντας ξένα συμφέροντα.

Το είδαμε πολλές φορές αυτό να συμβαίνει, τόσο στην πρώτη μορφή της εγκαθίδρυσης της αγγλόφερτης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, όπου όλο το πολιτικό σύστημα (βασιλέας, πρωθυπουργοί, βουλευτές) εξυπηρετούσαν πάντα τα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων, δηλαδή των πατρώνων τους, όσο και στην δεύτερη, επί εποχής Βενιζελικών, που οδήγησαν τη χώρα στο να υποστεί την μεγαλύτερη καταστροφή από καταβολής Ελληνισμού: Την οριστική - μέχρι σήμερα τουλάχιστον - απώλεια των πατρογονικών εδαφών της Μικράς Ασίας και του τρισχιλιόχρονου ελληνικού πολιτισμού που είχε αναπτυχθεί εκεί.

Στην λεγόμενη "Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία", το Ψευτορωμαίϊκο με τη μορφή της 7χρονης δικτατορίας και της Μεταπολιτεύσεως, συρρίκνωσε, χάριν πάντοτε των ξένων δυτικών πατρώνων, ακόμη περισσότερο την ελλαδική επικράτεια με την απώλεια της μισής Κύπρου, την εκχώρηση της εθνικής μας οικονομικής κυριαρχίας μέσω των Μνημονιακών συμβάσεων με τις λεγόμενες "Αγορές", την εκχώρηση της ελληνικής Ιστορίας σε κάποιο μικρό εθνοτικό μείγμα του ονόματος "Μακεδονία" σε μορφή εθνική και γλωσσική και τέλος, είναι έτοιμο να εκχωρήσει, εκτός όλων των άλλων εγκλημάτων που ακολούθησαν μετά τα Μνημόνια (εποχή πανδημίας και υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων που κατήργησαν κάθε έννοια δικαίου) την κυριαρχία του μισού Αρχιπελάγους του Αιγαίου στην επεκτατική Τουρκία των νεο-οθωμανών, εξυπηρετώντας και πάλι ξένα προς το έθνος συμφέροντα.

Αυτό το "Ψευτορωμαίϊκο", που άλλαξε στην κυριολεξία το πνευματικό DNA τουλάχιστον δύο γενεών Ελλήνων, που κατέστρεψε εδώ και δύο κοντά αιώνες ό,τι ελληνικό και ρωμαίϊκο υπήρχε στην συνείδηση όλων των Ελλήνων, που συνεργάστηκε μέσω μιας αγαστής συνεργασίας με τον εχθρικό προς τον ελληνισμό δυτικό παράγοντα διαλύοντας μια ολόκληρη ελληνική οικουμένη και συρρικνώνοντας τον ελληνικό οικουμενισμό στριμώχνοντας τον σε μικρή γωνιά της Μεσογείου, ΚΑΤΑΡΡΕΙ!

Και την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ, τη βλέπουμε ολοζώντανα και σε ...απ' ευθείας μετάδοση από τις τηλεοράσεις, τον Τύπο και το διαδίκτυο.

Πριν όμως φτάσουμε στην Ανάσταση, θα πρέπει να δούμε και την εποχή της μεγάλης αλλαγής που μας οδήγησε στον...Γολγοθά και που παραλίγο να μας οδηγήσει στην εξαφάνιση.


Η πορεία προς τον θάνατο του Γένους και η...αναπάντεχη σωτηρία του!

Πολλές φορές, ως Ιστορικός πλέον και όχι ως απλός φοιτητής, πέρα από την επιστήμη που υπηρετούσα και μέσα από τα γεγονότα και τις καταστάσεις που περνούσε το Γένος, σκεφτόμουν πως κάποια...μεγάλη δύναμη μας παίδευε ανέκαθεν και εξακολουθεί να μας παιδεύει ως έθνος αλλά και ταυτόχρονα να...μας προσέχει ως κόρη οφθαλμού, όπως ένας πατέρας τον γιό του που ξεστράτησε. Μια δύναμη, που πολύ αργότερα, μέσα από ενδελεχή μελέτη των πηγών και την βοήθεια του Θεού, ανακάλυψα πως ονομάζεται "Ορθοδοξία".

Είμαστε ίσως, το πλέον μοναδικό Έθνος στον κόσμο, που μετράει μια Ιστορική πορεία τεσσάρων και πλέον χιλιετηρίδων κι όμως, όχι μόνο εξακολουθούμε να υπάρχουμε, αλλά και - όπως μας διαβεβαιώνουν οι σύγχρονοι Άγιοι μας - όχι μόνο θα επανακάμψουμε, όχι μόνο θα μεγαλουργήσουμε και πάλι, αλλά και βάση των θεόπνευστων κειμένων που μας άφησε παρακαταθήκη ο Άγιος Νεκτάριος - θα ...επαναχριστινίσουμε και όλη την ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ, λίγο πρίν έρθει στη Γη ο Υιός της Απωλείας, ο Πρίγκηπας του Σκότους, το Βδέλυγμα της Ερημώσεως.

Ο Αντίχριστος.

Για να γίνει πράξη όμως αυτό, θα πρέπει να συμβούν δύο συνταρακτικά γεγονότα: Η πτώση του πολιτικού και κοινωνικού "Ψευτορωμαίϊκου" και η δεύτερη κατά σειρά Ανάκτηση της πρωτεύουσας της Ρωμανίας, της Νέας Ρώμης ή αλλιώς Κωνσταντινούπολης.

Βρίσκομαι λοιπόν στην ευχάριστη θέση να σας πω πως το πρώτο από τα δύο συνταρακτικά γεγονότα που ανέφερα πιο πάνω, βρίσκεται ήδη σε έξελιξη.

Μετά από σχεδόν 200 χρόνια ύπαρξης, μέσω διαφόρων πολιτικών και κοινωνικών μορφών, το "Ψευτορωμαίϊκο" γκρεμίζεται σταδιακά, μέρα με την μέρα, ώρα με την ώρα, μήνα με τον μήνα.

Πριν όμως φτάσουμε στο τέλος, καλό θα είναι να δούμε την εποχή της πορείας μας προς τη πτώση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπήρξε το αποκορύφωμα μιας χρόνιας ανθελληνικής πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης και λόγω της ήδη προχωρημένης σήψης της, απλά επιτάχυνε την πτώση.

Στα τέλη του 2014, σε μια εποχή όπου η κυβέρνηση Σαμαρά προχωρούσε στην ύστατη κίνηση διάσωσης της, που ήταν η προσπάθεια επιβολής του Σταύρου Δήμα ως του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και στην προσπάθεια της αυτή, έφτασε στο σημείο να δωροδοκήσει τον ηθοποιό και βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παύλο Χαϊκάλη για να εξασφαλίσει την πολυπόθητη πλειοψηφία που είχε ανάγκη, είχα γράψει ένα άρθρο που είχε τον τίτλο "Η Αρχή Του Τέλους μιας κατάρας δύο αιώνων" και εκεί ανέφερα για πρώτη φορά, πως το Ψευτορωμαίϊκο πλησιάζει προς την τελική πτώση. Την αφορμή μου την έδωσε μια μεγάλη δημοσκόπηση που διενεργούσε η Eurostat (Ευρω-βαρόμετρο) σε έξη χώρες της ΕΕ οι οποίες είχαν μπεί σε διαδικασία υπογραφής οικονομικών Μνημονίων (Ιρλανδία, Ισπανία, Κύπρος, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία), αλλά ο κύριος στόχος ήταν η Ελλάδα, η οποία και τραβούσε το μεγαλύτερο κουπί από τις άλλες πέντε. Κι αυτό διότι η Ελλάδα υπέστη την μεγαλύτερη και παντελώς άδικη καταστροφή εν καιρώ ειρήνης, λόγω ασφαλώς της αλλόγιστης κακοδιαχείρησης των οικονομικών της από τους "Ψευτορωμιούς" κυβερνήτες της.

Η δημοσκόπηση αυτή είχε ως κύριο ερώτημα "Πόσο ευχαριστημένοι είστε με τα κόμματα που εκπροσωπούν το πολιτικό σύστημα" και η απάντηση που ελήφθη από ένα πανελλαδικής κλίμακας δείγμα 14.000 Ελλήνων, ήταν ένα ηχηρότατο Καθόλου Ευχαριστημένοι σε ποσοστό 91,8%!

Η οριστική δε απόρριψη τόσο της ευρω-πορείας της Ελλάδας, όσο και όλων των κομμάτων που ακολούθησαν αυτή τη πορεία με το στανιό, ήρθε μέσω του περίφημου Δημοψηφίσματος του 2015 επί πρώτης κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο η κομματική συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ η οποία και επέβαλε την ευρω-πορεία αυτή μέσω της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ το 1981, στήριξε μέχρις εσχάτων μέσω του συνθήματος "Μένουμε Ευρώπη", ήρθε με ένα συγκλονιστικό και πεντακάθαρο "ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ", δηλαδή ένα ακόμη "ΟΧΙ" σε ποσοστό 61,31%!

Αυτή η χρονική στιγμή, ήταν η Αρχή του Τέλους και η δικαίωση του τότε άρθρου μου.

Ήμουν δε τόσο βέβαιος ότι η Ελλάδα θα έλεγε "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα αυτό, όσο και το γεγονός ότι οι "Ψευτο-ρωμιοί" δεν θα το αποδέχονταν, αφ' ενός διότι ήταν μια πράξη-ξέπλυμα των βρόμικων χεριών τους και αφ' ετέρου, μια κατάσταση που οι ιθύνοντες της Κομισιόν αποκλείεται επίσης να αποδέχονταν, μιας και κινδύνευε να χαθεί μια χώρα-κλειδί για τα γεωπολιτικά συμφέροντα τους. Αν το αποδέχονταν, τα Σκόπια δεν θα μετονομαζόταν ποτέ σε "Μακεδονία", το τεχνητό αυτό κρατίδιο θα διαλυόταν και η Ρωσία θα κέρδιζε σχεδόν ολόκληρη τη Βαλκανική χερσόνησο. Και όχι μόνο. Η χώρα κλειδί θα πήγαινε με το μέρος της Ρωσίας και όλα τα σχέδια τους θα γκρεμιζόταν. Κι έτσι, το περήφανο ΟΧΙ μετετράπη από τους Ψευρορωμιούς σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ, αυτή τη φορά από κόμμα που ανέβηκε στην εξουσία με αποστολή να γκρεμίσει μια ελεεινή συμμορία Δεξιο-Κεντρώων, που έπινε για αιώνες το αίμα του ελληνικού λαού.

Μπορεί βεβαίως να κέρδισε το "Ψευτορωμαίϊκο" κι αυτή τη μάχη, αλλά η νίκη του ήταν τόσο Πύρρειος, που σήμερα το βλέπουμε ξεκάθαρα.

Επίσης, σε 'αλλο πόνημα μου, λίγο πριν τις εκλογές του 2019, είχα επισημάνει πως ο νεοεκλεγής στην προεδρία της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης με στήριξη του - σήμερα διαγραμμένου - Αντώνη Σαμαρά ο οποίος ήθελε να πάρει τότε μια...ρεβάνς για την ήττα του στις εκλογές του 2015 από τον Τσίπρα, θα ήταν ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ του "Ψευτορωμαίϊκου". Και ο λόγος ήταν απλός. Επειδή θα ακολουθούσε κατά γράμμα την λεγόμενη "Ευρωπαϊκή πολιτική" η οποία ήταν καθ΄όλα ξένη προς την Ελλάδα και τα συμφέροντα της και κάποια στιγμή θα κατέρρεε. Εκεί που έκανα λάθος εκτίμηση, ήταν ο...χρόνος παραμονής του στην εξουσία. Είχα πει ότι δεν θα έβγαζε με τίποτε την (πρώτη) τετραετία, αλλά δεν είχα λάβει υπ' όψη μου σοβαρά την γεωπολιτική αξία της παραμονής του πάση θυσία στο τιμόνι της Ελλάδας. Το κατάλαβα έναν χρόνο αργότερα, όταν είχαν ξεκινήσει τα γεγονότα της "Πανδημίας".

Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Κτήνους, η παλιά αυθεντική Ελλάδα του πατριωτισμού, πέθανε και στη θέση της, εν μέσω εθνικών καταστροφών (πυρκαγιές, πλημμύρες, θανατικά (οι ξαφνικίτιδες μέσω των δηλητηριωδών εμβολίων κλπ) και διώξεων της πατριωτικής υφής του Έλληνα, αναδύθηκε μια Ελλάδα με έναν λαό που είχε ως νέα γενιά, μια γενιά δεφθαρμένων και σάπιων Ελλήνων, που στήριξαν τον μητσοτακισμό με όλες τους τις δυνάμεις. Συμφώνησαν στο να εμβολιαστούν και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο. Συμφώνησαν στο να "φακελωθούν άπαντες", επικροτώντας την ετοιμαζόμενη γι αυτούς ψηφιακή φυλακή. Συμφώνησαν μέσω της αδιαφορίας τους στο να περάσουν νόμοι που κατέλυαν κάθε έννοια ανθρωπισμού (νόμοι ομοφυλοφίλων, gay pride κλπ) και μέσω του αφελληνισμού τους, μετερτάπησαν σε ...ανθρώπινα τέρατα, με κορυφαία δείγματα τις περιπτώσεις Πισπιρίγκου και Μουρτζούκου, οι οποίες είναι και η κορυφή ενός βδελυρού "παγόβουνου".

Αυτές οι τερατογενέσεις, οφείλονται στην προσπάθεια των - δούλων στους εγκληματίες Δυτικο-ευρωπαίους - "Ψευτορωμιών", να εξαλείψουν Ιστορία και Ορθοδοξία από τις γενιές των '90 και 200ο, δηλαδή στη νέα γενιά των διεφθαρμένων νεο-Ελλήνων.

Η αποστολή του τρίτου "Ψευτορωμαίϊκου", δηλαδή αυτού της Μεταπολίτευσης, ήταν στο να εξευρωπαϊστεί και να εκδυτικοποιηθεί ο νέος Έλληνας. Και το όπλο για την αποστολή αυτή, ήταν η ελεεινή προπαγάνδα μέσω του αμερικανικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου, μέσω της οποίας η τότε νεολάια, ενστερνίστηκε σχεδόν στο σύνολο της την αμερικανική κουλτούρα, η οποία προπαγάνδιζε τη βία και το σεξ σε όλες σχεδόν τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές. Και αυτή ακριβώς η διεφθαρμένη νεολαία που σήμερα είναι οι πενηντάρηδες και οι εξηντάρηδες, γέννησε τη γενιά του '90 και του 2000 που άλλαξε και αλλοτρίωσε την πατρίδα μας.

Συνεπώς, τα τελευταία 20 χρόνια, η ελληνική νεολαία που εκπαίδευσε το τρίτο "Ψευτορωμαίικο", είναι η πιο διεφθαρμένη νεολαία που είχε ποτέ αυτός ο θεοφύλακτος λαός. Δεν το λέω εγώ. Το λέει η ίδια η Στατιστική, η οποία καταγράφει πως τα τελευταία 15 χρόνια, η εγκληματικότητα στους νέους έχει ξεπεράσει το 15% και σήμερα ειδικά, φτάνει σε ένα ηχηρότατο 32%!!! δηλαδή, τρείς στους δέκα νέους, έχει εγκληματίσει κάποια στιγμή!

Απίστευτο!

Και όμως, παρ' όλα αυτά, δεν φτάσαμε στην ολική καταστροφή. Γιατί; Μα διότι μέσα μας, το DNA με το οποίο μας δημιούργησε ο ίδιος ο Θεός, δεν κατόρθωσαν οι φονιάδες να μας το αλλάξουν εντελώς. Παρά την συμφορά και την αντάρα, ένα μέρος των Ελλήνων που δεν διαβρώθηκαν εντελώς, στήλωσε τα πόδια του και αντιστάθηκε.

Ήταν η γενιά των ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ!

Αυτή η γενιά Ελλήνων, σταμάτησε τον κατήφορο. Ο αγώνας των νοσοκομειακών κυρίως, ενάντια στον πολιτικό και κοινωνικό φασισμό των μεταλλαγμένων υποστηρικτών του μητσοτακισμού, άναψε τη φλόγα της μεγάλης Αντίστασης, ενέπνευσε τους εναπομείναντες Έλληνες και έδωσε το έναυσμα για την Τελική Μάχη.

Ο Μητσοτάκης, ο τελευταίος του Ψευτορωμαίϊκου, έκανε τα πάντα και εξακολουθεί να τα κάνει, για να σταματήσει αυτό το - αρχικά μικρό - ρυάκι, στο να μην εξελιχθεί σε ορμητικό χείμαρρο που θα συμπαρασύρει όλους τους μεταλλαγμένους Έλληνες μαζί με τον κυβερνητικό συρφετό στην καταστροφή. Δεν τα κατάφερε όμως και δεν πρόκειται να τα καταφέρει.

Μπορεί να πήρε και πάλι στις εκλογές του Ιουλίου του 2023 ένα πλασματικό 41%, αλλά μετά έναν ολόκληρο χρόνο, στις ευρω-εκλογές του περασμένου Ιουνίου, η Αρχή της Μεγάλης Πτώσης σήμανε ηχηρά. Η ναυαρχίδα του Ψευτορωμαίϊκου, η ΝΔ πήρε ποσοστό 28% από λιγότερο από τους μισούς (συμμετοχή 41,26%!) που πήγαν να ψηφίσουν (οι υπόλοιποι ουτε καν μπήκαν στον κόπο να το κάνουν αηδιασμένοι από όλους και από όλα) με συνέπεια να δείχνει ότι πλέον στηρίζεται σε ένα ποσοστό συνολικά που δεν υπερβαίνει καν το 20% των Ελλήνων!

Απο εκεί και πέρα, οι εξελίξεις διαδέχτηκαν η μία την άλλη, δικαιώνοντας για μια ακόμη φορά την άποψη μου, την οποία διατύπωσα στο άρθρο μου της 10ης Ιουνίου 2024 με τίτλο "Σήμανε To Τέλος του Ψευτορωμαίϊκου!"


Η Τελική Αναμέτρηση! Ελληνισμός εναντίον "Ψευτορωμαίϊκου"


Το Κτήνος του Μεγάρου Μαξίμου, όταν είδε τα τελικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών του Ιουνίου, έχασε κάθε ίχνος από χρώμα στο πρόσωπο του. Οι πάντες όμως έδειχναν πανικόβλητοι εκτός από το Κτήνος, διότι οι εκλογές αυτές δεν απλά μια αποδοκιμασία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ηταν μια ολική αποδοκιμασία στο πρόσωπο του ίδιου του Ψευτορωμαίϊκου!

Ο ΣΥΡΙΖΑ του ξενόφερτου Κασσελάκη, έπεσε στο 15%, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη μετα βίας έπιασε ένα πενιχρό 12,70% ενώ το ξεπερασμένο και πάντα...τελευταίο ΚΚΕ επίσης μετα βίας έπιασε ένα 9,25%, ενισχυμένο βέβαια από τα ορφανά του ΣΥΡΙΖΑ, που άκουγαν Κασσελάκη κι έβγαζαν φλύκταινες!

Αυτά τα τέσσερα κόμματα που ανέκαθεν εκπροσωπούσαν το Ψευτορωμαίϊκο, δεν κατόρθωσαν να πιάσουν ούτε καν ένα 60% συνολικά κι αυτό λίαν επικεικώς!

Τι σημαίνει εν τοις πράγμασιν αυτό;

Μα φυσικά ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ!

Με λίγα λόγια, γιατί τα περισσότερα τα ξέρετε, οι μετέπειτα εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Η αντιπολίτευση κατέρρευσε σχεδόν στο σύνολο της. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, σύρθηκαν αμφότεροι σε ...εσωκομματικές εκλογές -παρωδίες, κατά τις οποίες ο...αμφισβητούμενος Ανδρουλάκης...ξαναβγήκε(!) αρχηγός, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε εντελώς, με αποτέλεσμα να διαλυθεί σχεδόν αυτό το συνονθύλευμα στα εξ ών συνετέθη, οι φατριές που δεν ήθελαν τον Κασσελάκη διαχώρησαν τη θέση τους με μαζικές παραιτήσεις εν μέσω ενός debate το οποίο ήταν επιεικώς γελοίο και ...ξαφνικά το ΠΑΣΟΚ να αναδειχθεί...Αξιωματική Αντιπολίτευση(!), απο εκεί που βρισκόταν σε στάδιο πλήρους αποσύνθεσης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ...αντί η ΠΑΣΟΚαρία να εκφράσει μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση, πανηγύριζε για το ότι...επανακτά τα προνόμια που έχει η θέση αυτή!

Πράγμα που δείχνει πανηγυρικά ότι ...όχι μόνο ΔΕΝ ΕΧΕΙ κατι τέτοιο όπλο στη φαρέτρα του, αλλά και ότι είναι περίπου, το...άλλο πρόσωπο του μητσοτακισμού!

Και δεν είναι μόνο αυτά. Οι τελευταίες εξελίξεις που έφεραν τον Ντόναλντ Τράμπ στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ και η... επική διαγραφή του Σαμαρά από τη ΝΔ δια χειρός πανικόβλητου Μητσοτάκη, δείχνουν περίτρανα πως το Ψευτορωμαίϊκο, απλά μετράει...μέρες.

Η ολική αποδοκιμασία του ελληνικού λαού, ενός λαού που βρήκε το κουράγιο να σταθεί πάλι όρθιος ένεκα του ...DNA που δεν αλλοιώθηκε εντελώς προς τους Ψευτορωμιούς, δεν αποτελεί μόνο την έναρξη μια νέας εποχής για τον Ελληνισμό, αλλά και τον πόθο για πλήρη ανάσταση του Γένους.

Αν μέχρι αυτή τη στιγμή οι Ψευτορωμιοί βρίσκονται ακόμη στην εξουσία, είναι διότι ακόμη τους στηρίζουν οι ξένοι πάτρωνες τους, οι οποίοι με τη σειρά τους αγωνιούν πραγματικά για την περαιτέρω πορεία του Ελληνισμού. Από την άλλη μεριά, τα καραγκιοζιλίκια του Μητσοτάκη και του συρφετού του τις προάλλες (αποκήρυξη Woke agenda, επευφημίες για Τράμπ κλπ), βοήθησαν τα μάλα στο να δει και ο πιο στενόμυαλος μεταλλαγμένος νεο-Ελληνας ότι αυτοί οι αβέλτεροι παλιάτσοι που τους νόμιζε ως...πολιτικούς, είναι πιο ανθρωπάκια και από τους νάνους του παραμυθιού της Χιονάτης!

Πώς λοιπόν θα μπορούσε να τους...ξαναστηρίξει;

Εδώ λοιπόν, σε αυτό το σημείο, μπαίνει στο ...παιχνίδι ο Θεός! Αυτός ο Θεός, που πάνω μας στήριξε τον Λόγο Του και που πάνω σε εμάς, στηρίζει την ολική επαναφορά της Θείας Μέριμνας για την επικράτηση της Ορθοδοξίας στον πλανήτη.

Μέσα από αυτές τις αναπάντεχες για πολλούς εξελίξεις, αποδεικνύεται για νιοστή φορά πως ούτε μας άφησε στη κακιά μας μοίρα, ούτε μας απαρνήθηκε, ούτε είχε ποτέ σκοπό να μας απαρνηθεί και ότι μας...κράτησε "χάρη στο θέλημα της Μάνας Του", όπως είπε και η μακαριστή Αγία γερόντισσα Γαλακτία. Όχι. Ο σκοπός Του ήταν και εξακολουθεί να είναι ένας: Η αιώνια...παίδευση μας!

Από την αρχή της δημιουργίας μας ως φυλή και Γένος ως τα σήμερα, ο Άγιος Θεός μας παιδεύει. Γιατί; Έχει τους λόγους Του.

Γιατί - κατά τη γνώμη μου - είμαστε ...μια σημαία έκαστος, εγωιστές, υπερφίαλοι, φιλήδονοι, γλεντζέδες, περίεργοι και ασφαλώς...ανάδελφοι. Αλλά παράλληλα είμαστε ελεύθεροι, αιώνιοι αναζητητές της Θείας Ύπαρξης, με μια γλώσσα που μόνο αυτή μπορεί να εκφράσει τον Θείο Λόγο όπως πρέπει και μέσω αυτού να αναδυθεί η Αλήθεια, γιατί είμαστε παρορμητικοί, φιλοξενοι, ανοιχτόκαρδοι, γενναίοι, που δεν διστάζουμε να πεθάνουμε για Εκείνον αν χρειαστεί, που πολεμάμε έχοντας πάντα το όνομα Του στα χείλη μας, που αρνούμαστε να υποταχθούμε στον βδελυρό Παπισμό, που ακόμη και σήμερα γεννάμε Αγίους Αγωνιστές του ονόματος Του.

Το "Ψευτορωμαίϊκο" επέτρεψε η Χάρη Του να κυριαρχήσει πάνω μας, ούτως ώστε να γεννηθούν πάλι νέοι Άγιοι Αγωνιστές. Κι όχι μόνο αυτό. Για να ξεχωρίσει τους λιγους καλούς, από τους πολλούς σκάρτους.

Οπως ακριβώς συνέβη και με την απίστευτη φρενίτιδα της Εικονομαχίας, αρχές ογδόου μέχρι αρχές ενάτου αιώνα μ.Χ. στην μεσαιωνική Ρωμανία, το κράτος Του επί της Γης, όπου την ταραγμένη αυτή περίοδο γεννήθηκαν νέοι Άγιοι και Ομολογητές, έτσι και τώρα, με την αυγή του Νέου Ελληνισμού, όπου μετά τον Τούρκο φορτωθήκαμε ένα σμάρι από εθνοπροδότες, για να δοκιμαστούμε γι αλλη μια φορά, μέχρι να φτάσουμε στο Ποθούμενο.

Και όπως είδατε με τα ίδια σας τα μάτια, την ώρα που λέγαμε ότι αυτοί οι παλιάτσοι δεν πρόκειται να νικηθούν ποτέ, με ένα μόνο κλάκ των δακτύλων Του, ήρθαν τα πάνω - κάτω.

ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!

Και μη σας περνάει απ' το νού ότι αυτά που σκαρφίζονται τόσο αυτοί, όσο και οι πάτρωνες τους ντόπιοι και ξένοι, στο να κρατήσουν τους Ψευτορωμιούς στην εξουσία θα πιάσουν. Δεν πρόκειται ούτε στο ελάχιστο.

Ο Μητσοτάκης σε λίγους μήνες θα είναι παρελθόν. Ποιός θα τον διαδεχθεί. Το ΠΑΣΟΚ που είναι ένα και το αυτό με τον μητσοτακισμό; Σαφώς και όχι!

Ποιός, ο Δένδιας που είναι επίσης το...άλλο πρόσωπο του Μητσοτακισμού κι ας παριστάνει τον...πατριωτάρα; Χαχα, γελάω τρανταχτά.

Ποιός, ο Βελόπουλος; Δε μιλάτε σοβαρά, αστειεύεστε, έτσι; Οι ΚουΚουέδες; Θα βγάλω το ξυράφι απ το ντουλάπι και θα χαρακωθώ.

ΚΑΝΕΙΣ από όλους αυτούς.

Τι θα συμβεί; Ειλικρινά δεν ξέρω και ούτε θα κάνω προσπάθεια να μαντέψω. Αυτό όμως που ξέρω σίγουρα, η όποια διάδοχη κατάσταση θα είναι...από θέλημα Θεού.

Ή για να είμαι σαφέστερος, ό,τι κι αν συμβεί από δω και πέρα, θέλημα Του θα είναι και μόνο σε καλό θα μας βγεί.

Η Παναγιά μια φορά, δια στόματος Βασιλικής Πλεξίδα, το δήλωσε ήδη. Θα είναι η Αρχιστράτηγος του Αιγαίου στα έσχατα που έρχονται.

Εσείς από τη μεριά σας, κάντε αυτό που πρέπει, δηλαδή ...μετάνοιες, εξομολογήσεις, ολική επαναφορά δηλαδή. Κι Εκείνος, να στε σίγουροι, θα κάνει τη δική Του δουλειά.

Το ξημέρωμα, έρχεται λίγο μετά το μαύρο σκοτάδι. Κι εγώ προσωπικά, βλέπω πως ήδη άρχισε να γλυκοχαράζει!



Πύρινος Λόγιος

 

Πηγή: https://www.pirinoslogios.com/

Read more »