Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Τζούλιαν Ασάνζ: Ελεύθερος ο ιδρυτής του WikiLeaks – Συμφωνία περί ομολογίας ενοχής

Ελεύθερος αφέθηκε ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος αναχώρησε τη Δευτέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη φυλακή υψίστης ασφαλείας κοντά στο Λονδίνο, όπου ήταν έγκλειστος επί πέντε χρόνια, ανέφερε το WikiLeaks μετά την αποκάλυψη για συμφωνία περί ομολογίας ενοχής του 52χρονου.

Σύμφωνα με το WikiLeaks, ο 52χρονος Αυστραλός αναχώρησε από τη φυλακή του Μπέλμαρς το πρωί της Δευτέρας και το απόγευμα αφέθηκε ελεύθερος στο αεροδρόμιο Στάνστεντ, όπου επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος και εγκατέλειψε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ κατέληξε σε συμφωνία με την αμερικανική δικαιοσύνη, η οποία προβλέπει ομολογία ενοχής για την παράνομη απόκτηση και αποκάλυψη απόρρητων εγγράφων σχετικά με τις στρατιωτικές και διπλωματικές δραστηριότητες των ΗΠΑ, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκισή του από τη Βρετανία και τον τερματισμό της πολυετούς διαμάχης του με την Ουάσινγκτον.

Το τελευταίο κεφάλαιο της «Οδύσσειας» του Τζούλιαν Ασάνζ αναμένεται αύριο Τετάρτη σε δικαστήριο της Σαϊπάν στον Ειρηνικό Ωκεανό – ένα από τα τρία νησιά της Κοινοπολιτείας των Βορείων Μαριάνων Νήσων που είναι σε πολιτική ένωση με τις ΗΠΑ. Η ποινή που θα του επιβληθεί θα συμψηφιστεί με το διάστημα της κράτησής του στη Βρετανία και ο Τζούλιαν Ασάνζ θα αφεθεί ελεύθερος να επιστρέψει στην πατρίδα του, την Αυστραλία.

«Ο Τζούλιαν είναι ελεύθερος!!!» δήλωσε εκστασιασμένη η σύζυγός του Στέλλα Ασάνζ, υπογραμμίζοντας ότι «τα λόγια δεν αρκούν για να εκφράσουμε την απέραντη ευγνωμοσύνη μας» σε όσους έχουν κινητοποιηθεί «εδώ και χρόνια» για να επιτευχθεί η απελευθέρωσή του.

Το WikiLeaks δημοσιοποίησε ένα βίντεο που δείχνει τον Τζούλιαν Ασάνζ να περπατά ελεύθερος στην πίστα του αεροδρομίου, προτού επιβιβαστεί σε αεροσκάφος.

 Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) το WikiLeaks χαιρετίζει την έκβαση που ήταν αποτέλεσμα «μιας παγκόσμιας εκστρατείας» η οποία έφθασε μέχρι τα Ηνωμένα Έθνη. «Καθώς επιστρέφει στην Αυστραλία, ευχαριστούμε όλους όσοι μας στήριξαν, αγωνίστηκαν για εμάς και παρέμειναν πλήρως αφοσιωμένοι στον αγώνα για την ελευθερία του», αναφέρει και συμπληρώνει: «Η ελευθερία του Τζούλιαν είναι η ελευθερία μας».

«Ύστερα από περισσότερα από πέντε χρόνια σε ένα κελί 2×3μ., απομονωμένος επί 23 ώρες καθημερινά, θα ξαναβρεθεί σύντομα με τη σύζυγό του Στέλλα και τα δύο παιδιά τους, τα οποία έχουν γνωρίσει τον πατέρα τους μόνο πίσω από τα κάγκελα», υπογράμμισε το WikiLeaks. 

 

Πηγή: https://www.pronews.gr








Read more »

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Αυτές είναι οι εταιρείες που προωθούν την Woke ατζέντα στην Ελλάδα

Κάθε ατζέντα για να προωθηθεί χρειάζεται πακτωλό χρημάτων. Κάθε ατζέντα που χρειάζεται πακτωλό χρημάτων για να προωθηθεί, οπωσδήποτε δεν εξυπηρετεί την πλειοψηφία, δεν εξυπηρετεί την Δημοκρατία.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι οπαδοί της woke ατζέντας χρησιμοποιούν περίτεχνες μεν, ξεκάθαρα φασίζουσες δε εκφράσεις, όπως η «τυραννία της πλειοψηφίας» κλπ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, οι αποτροπιαστικές αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κατερίνας Σακελλαροπούλου…

Η διοργάνωση του pride στην Ελλάδα πάντως ήταν μια μοναδική ευκαιρία για να εκδηλωθούν οι χορηγοί της Woke ατζέντας. Με ολοσέλιδες, χρυσοπληρωμένες διαφημίσεις, έδωσαν το στίγμα τους.

Δείτε χαρακτηριστικά παραδείγματα:



Διαφημιση από τα… Lidl!



Starbucks, σιγά μην έλειπαν…



Από κοντά και το ίδρυμα Ωνάση με τις διαβόητες αφίσες που είχαν γεμίσει την Αθήνα…



Χορός πολυεθνικών πίσω από την Woke ατζέντα…


Πηγή: https://www.triklopodia.gr

Read more »

Τελικά ζούμε ή όχι τα γεγονότα; Τα πέντε στάδια άρνησης

 

Πολλοί περιμένουν δραματικά γεγονότα να συμβούν, ενώ ο πλανήτης ζει ουσιαστικά μέσα σε κοσμοϊστορικά γεγονότα!

Κανείς δεν θέλει να παραδεχθεί πως, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, ο πλανήτης θα οδηγηθεί στην απόλυτη κρίση, όπως ο βάτραχος που σιγοβράζει στην φωτιά!

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, τότε θα έρθει εκείνη η στιγμή που οι άνθρωποι συνειδητοποιούν τελικά ότι όσοι έλεγαν πως ζούμε στα γεγονότα είχαν δίκιο! Μάλιστα δίνουν πέντε στάδια άρνησης που περνούν οι άνθρωποι πριν παραδεχτούν ότι τους πλησιάζει μια οικονομικά δύσκολη κατάσταση, αν όχι καταστροφή!

Γράφουν ΜΜΕ στις ΗΠΑ:

 

Στάδιο 1: “Δεν ξέρω για ποιο πράγμα μιλάνε οι συνωμοσιολόγοι – όλα είναι καλά”

Οι άνθρωποι αγνοούν την βύθιση του Τιτανικού όσο έχουν ακόμα τη δική τους σωσίβια λέμβο, αγνοούν όμως να προσέξουν την μεγάλη εικόνα!


Στάδιο 2: «Όλο λένε για γεγονότα και κατάρρευση εδώ και χρόνια και είμαστε ακόμα εδώ»

Πολλοί άνθρωποι εκεί έξω έχουν παιδικές αντιλήψεις για το τι είναι η κατάρρευση, που προέρχονται κυρίως από ταινίες και τηλεόραση του Χόλιγουντ. Φαντάζονται χάος στο χρηματιστήριο, ατελείωτες σειρές, μαζική πείνα και ακόμη και καταστροφή τύπου Mad Max. Όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα, είναι πάντα στο ΤΕΛΟΣ της διαδικασίας κατάρρευσης, όχι η αρχή. Το πρώην έθνος της Γιουγκοσλαβίας υπέφερε από πολλαπλά γεγονότα πληθωρισμού προτού τελικά εκραγεί με βαλκανισμό και πόλεμο. Δεν έγινε εν μία νυκτί, αλλά όλα τα σημάδια ήταν εκεί.

Όταν οι αναλυτές προβλέπουν αυτά τα γεγονότα χρόνια νωρίτερα, σας κάνουν μεγάλη χάρη. Σας δίνουν αρκετό χρόνο για να προετοιμαστείτε. Σε αντίθεση με τις τραπεζικές ελίτ και τους πληρεξούσιους τους που προειδοποιούν το κοινό μόνο πριν (ή αμέσως μετά) την κορύφωση της κρίσης και αν!

Εξακολουθούν να υπάρχουν άτομα σήμερα που υποστηρίζουν ότι όλα πάνε καλά σήμερα, ακόμα και μετά από τεράστιο στασιμοπληθωρισμό, απόπειρα εθνικής ιατρικής τυραννίας, πολλαπλούς περιφερειακούς πολέμους σε όλο τον κόσμο που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, συνεχείς εμφύλιες αναταραχές κ.λπ. Είναι η απειλή επικείμενου θανάτου το μόνο πράγμα που θα ξυπνήσει αυτούς τους ανθρώπους στην πραγματικότητα;



Στάδιο 3: «Ίσως τα πράγματα είναι άσχημα τώρα, αλλά η κρίση είναι παροδική, θα τελειώσει σύντομα»

Αυτό είναι το στάδιο στο οποίο άτομα αποδέχονται τελικά ότι υπάρχει πράγματι κάποια αστάθεια, αλλά αντιμετωπίζουν το ζήτημα ανέμελα υποστηρίζοντας ότι η καταιγίδα θα περάσει γρήγορα και δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε. Οι ζωές θα παρθούν πίσω!

Ο ισχυρισμός ότι μια κατάρρευση είναι «παροδική» είναι ένας τρόπος να απορρίπτουν την πραγματικότητα.


Στάδιο 4: «Κανείς δεν είδε την κρίση να έρχεται»

Εκεί αρχίζουν να ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους (σ.σ. Πολιτικούς, δημοσιογράφους), καθώς κατέληξαν στην ιδέα ότι δεν υπήρχε έγκαιρη προειδοποίηση (σ.σ. παρά το ότι υπήρχαν εκείνοι που προειδοποιούσαν για όλα αυτά και χαρακτηρίζονταν γραφικοί).


Στάδιο 5: «Όλοι είδαν την κρίση να έρχεται»

Το τελικό στάδιο! Είναι η αναπόφευκτη στιγμή που οι… «ειδικοί» παραδέχονται πλήρως ότι η οικονομική κατάρρευση είναι ένα γεγονός της ζωής και στην συνέχεια ισχυρίζονται ότι «την είδαν να έρχεται πριν» (σ.σ. Ενώ την αρνούνταν). Η αδυναμία αυτών των ανθρώπων να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος υποβαθμίζει την ικανότητά τους να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για το μέλλον.

Ξέρουν ότι πλησιάζει μια κρίση και τώρα θα προσποιούνται σαν να ήξεραν ότι θα συμβεί. Επομένως, όλοι οι «συνωμοσιολόγοι» που προσπάθησαν να τους προειδοποιήσουν δεν ήταν καλύτερα ενημερωμένοι από αυτούς, (σ.σ. καθώς αυτοί… ήξεραν από την αρχή)!




Πηγή: https://www.el.gr

Read more »

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Ανέκδοτο: Πολύ ζέστη εδώ κάτω

 


 

Ένα ζευγάρι από την Αλάσκα, αποφάσισε να πάει στη Φλόριντα για διακοπές τον Δεκέμβρη για να ξεφύγουν λίγο από το πολύ χιόνι και το ψοφόκρυο.

Είχαν κανονίσει να μείνουν στο ίδιο ξενοδοχείο που πέρασαν και τον μήνα του μέλιτος.

Επειδή και οι δύο είχαν δουλειές, κανόνισαν ο άντρας να φτάσει Τετάρτη και η γυναίκα Πέμπτη.
Ο άντρας φτάνει λοιπόν στο ξενοδοχείο, πάει στο δωμάτιο και βλέπει πως πλέον υπάρχει laptop με μόνιμη σύνδεση στο internet.
Αποφασίζει λοιπόν να στείλει mail στη γυναίκα του.

Κατά λάθος πληκτρολογεί ένα χαρακτήρα λιγότερο στον παραλήπτη του e-mail και το στέλνει αλλού χωρίς να καταλάβει τι έκανε.
Στο Χιούστον μια χήρα έχει μόλις γυρίσει από την κηδεία του άντρα της και τσεκάρει για κανένα συλλυπητήριο mail από φίλους και συγγενείς.
Μόλις διαβάζει το πρώτο, βγάζει μια φωνή και λιποθυμάει!

Ο γιος της μπαίνει στο δωμάτιο, βρίσκει τη μητέρα του στο πάτωμα και κοιτάει την οθόνη του υπολογιστή.

Το mail έγραφε:

Προς: την αγαπημένη μου γυναίκα
Θέμα: Έφτασα

Ξέρω πως εκπλήσσεσαι που παίρνεις mail από μένα.Έχουν laptop πλέον εδώ και μπορείς να στείλεις όπου θέλεις. Μόλις έφτασα και μπήκα μέσα. Όλα είναι έτοιμα και για σένα που θα έρθεις αύριο. Ανυπομονώ να σε δω. Ελπίζω να έχεις το ίδιο καλό ταξίδι με μένα.
Υ.Γ. ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ ΕΔΩ ΚΑΤΩ! 

 

Πηγή: https://asteiakia.gr

Read more »