Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Όταν προσεύχεσαι για κάποιον (ανεξάρτητα από ποιον), τον τυλίγεις με αγάπη.

 

Όταν προσεύχεσαι για κάποιον (ανεξάρτητα από ποιον), τον τυλίγεις με αγάπη. Τα κύματα της αγάπης σας ταξιδεύουν και επηρεάζουν αυτόν για τον οποίο προσεύχεστε. μια ασπίδα άμυνας δημιουργείται γύρω του και τον περιβάλλει, τον οδηγεί προς το καλό του.

Βλέποντας την προσπάθειά σου, ο Θεός δίνει πλούσια χάρη σε σένα και σε αυτόν. Το μυστήριο είναι η προσφορά μας, η προσευχή στον Θεό. Ό,τι δεν μπορούμε να κάνουμε, θα το κάνει η χάρη του Θεού.

Προσευχήσου λοιπόν για τους άλλους, ιδιαίτερα αυτούς που είναι εναντίον σου και σε βλάπτουν, αλλά και για εκείνους που έχουν χαθεί. Αυτό σημαίνει να είσαι αληθινός Ορθόδοξος Χριστιανός.

 

Πηγή: https://apantaortodoxias.blogspot.com

Read more »

Ένα «Frexit» από Λεπέν τρομάζει το ΝΑΤΟ που τα έχει… χαμένα και λόγω Τραμπ!

 

Οι διεθνιστές γνωρίζουν πως οι δύο κρίσιμες κάλπες σε Γαλλία και ΗΠΑ ίσως φέρουν πολύ άσχημα -για αυτούς- νέα.

Ο φόβος για μια γαλλική «αποχώρηση» από το ΝΑΤΟ αυξάνεται καθώς η ακροδεξιά φαίνεται έτοιμη να λάβει μεγάλο αριθμό εδρών στις επερχόμενες εκλογές της χώρας, ανέφερε το Euractiv, επικαλούμενο αρκετούς ανώνυμους διπλωμάτες.

Ευρωπαϊκά ΜΜΕ αναφέρουν ότι μια πιθανή απόσυρση της υποστήριξης προς την Ουκρανία προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Η γαλλική δεξιά Εθνική Συσπείρωση (RN), η οποία έχει επανειλημμένα αμφισβητήσει τον σκοπό του ΝΑΤΟ και τη βοήθειά του στην Ουκρανία, βρέθηκε στην κορυφή στον πρώτο γύρο των πρόωρων εκλογών στη Γαλλία, εξασφαλίζοντας το 33% των ψήφων.

Ο κεντρώος συνδυασμός «Ensemble» του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ήρθε μόλις στην τρίτη θέση με 20%, παρά το γεγονός ότι ο Γάλλος πρόεδρος προκήρυξε πρόωρες εκλογές μετά την συντριβή του κόμματός του από το RN στις Ευρωεκλογές.

Ο δεύτερος γύρος της γαλλικής ψηφοφορίας έχει προγραμματιστεί για τις 7 Ιουλίου με το RN να αναμένεται να κερδίσει έως και 280 έδρες στην Εθνοσυνέλευση.

Ακόμα κι αν το κόμμα της Μαρίν Λεπέν καταλήξει εν τέλει στην αντιπολίτευση,πιθανότατα θα εξακολουθήσει να ασκεί σημαντική επιρροή στο γαλλικό κοινοβούλιο.

Κι όλα αυτά εν όψει των προεδρικών εκλογών το 2027 που ενδεχομένως θα ανοίξουν την πόρτα της οριστικής εξόδου για τον Μακρόν!

Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό τύπο μία νέα «δεξιά» ηγεσία στο Παρίσι ίσως επιλέξει μία… «ήπια έξοδο» από το ΝΑΤΟ, εγκαταλείποντας τη στρατιωτική διοίκηση της Συμμασχίας, μία κίνηση που δεν είναι ξένη στην γαλλική πολιτική ιστορία!


Το 1966, ο τότε Πρόεδρος της Γαλλίας, Charles de Gaulle, απέσυρε το Παρίσι από την ολοκληρωμένη στρατιωτική διοίκηση του ΝΑΤΟ, παρά το γεγονός ότι η Γαλλία ήταν ένα από τα 12 ιδρυτικά μέλη του στρατιωτικού μπλοκ. Η απόφαση αναιρέθηκε επίσημα μόλις το 2009.

Σε πρώτη φάση πάντως θεωρείται δεδομένο πως σε μία ενδεχόμενη επικράτησή της, η παράταξη της Μαρίν Λεπέν, ελέγχοντας τη γαλλική Εθνοσυνέλευση, θα ναρκοθετήσει οποιεσδήποτε προσπάθειες του Μακρόν (για όσο παραμένει πρόεδρος) να εμπλέξει τη Γαλλία περισσότερο στον πόλεμο της Ουκρανίας!

Θυμίζουμε εξάλλου πως δεν πέρασαν παρά μερικές εβδομάδες από τότε που ο Μακρόν μιλούσε ακόμα και για πιθανή αποστολή γαλλικού στρατού στο έδαφος της Ουκρανίας!

 

Πηγή: 

Read more »

Η γ ε ω μ η χ α ν ι κ ή στα ανοικτά των ακτών των ΗΠΑ θα μπορούσε να ε ν τ ε ί ν ε ι τα κύματα κ α ύ σ ω ν α στην Ευρώπη


Εικόνα: Geoengineering | Definitions, Examples, & Technologies | Britannica


Αυτό ισχυρίζονται οι συντάκτες μιας νέας μελέτης που εξέτασε τις συνέπειες αυτών των κλιματικών χειρισμών.

Το αποτέλεσμα: Στοχευμένα μέτρα για τη μείωση των θερμοκρασιών σε μια περιοχή μπορεί να έχουν δυνητικά αρνητικές παρενέργειες σε άλλα μέρη του κόσμου.

Οι χειρισμοί του καιρού πραγματοποιούνται εδώ και δεκαετίες. Για εξίσου μεγάλο χρονικό διάστημα, οι επικριτές αυτών των παρεμβάσεων στο κλίμα έχουν χαρακτηριστεί ως τρελλοί και συνωμοσιολόγοι.

Αλλά εν τω μεταξύ, αυτές οι «τροποποιήσεις» και άλλες μορφές γεωμηχανικής πραγματοποιούνται τόσο εμφανώς που οι υπεύθυνοι αλχημιστές του κλίματος δεν μπορούν πλέον να κρύψουν τις επικίνδυνες δραστηριότητές τους.

Ως εκ τούτου, πρέπει να παραδεχτούν ότι παίζουν τον Θεό. Υποτίθεται προς όφελος των ανθρώπων, του περιβάλλοντος - και για να μας προστατεύσουν από την απειλητική για τη ζωή μας κλιματική αλλαγή.

Σε αυτές τις μεγαλομανείς μηχανορραφίες, που κάποτε θεωρούνταν ταμπού, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) και υποτιθέμενοι φιλάνθρωποι όπως ο Μπιλλ Γκέητς, ο Τζεφ Μπέζος ή ο Τζωρτζ Σόρος συνεργάζονται όπως πάντα. Οι πολιτικοί μπράβοι τους παίζουν μαζί, όπως και ένα μεγάλο μέρος των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης.

Επί του παρόντος, φαίνεται να έχουμε φτάσει σε ένα σημείο σε αυτό το θέμα όπου τα "limited hangout" καθίστανται απαραίτητα. Αυτό είναι ένα δημοφιλές «τέχνασμα κατασκοπείας» που χρησιμοποιείται από επαγγελματίες πληροφοριών. Xρησιμοποιείται όταν το πέπλο μυστικότητας έχει τεμαχιστεί και μια ψεύτικη ιστορία κάλυψης δεν μπορεί πλέον να βασιστεί σε μια ψεύτικη ιστορία κάλυψης για να παραπληροφορήσει το κοινό.

Ως εκ τούτου, μέρος της αλήθειας γίνεται αποδεκτό – μερικές φορές ακόμη και εθελοντικά. Ωστόσο, τα κρίσιμα και επιζήμια γεγονότα της υπόθεσης εξακολουθούν να αποκρύπτονται. Ωστόσο, το κοινό είναι συνήθως τόσο απορροφημένο από τις νέες πληροφορίες που δεν σκέφτεται να εμβαθύνει περαιτέρω στο θέμα.

Σε κάθε περίπτωση, ο βρετανικός Guardian μόλις έγινε γνωστός ως συνωμοσιολόγος και δημοσίευσε ένα τρομακτικό μήνυμα. Το έγγραφο είχε τίτλο:

«Μελέτη δείχνει ότι η κλιματική μηχανική στα ανοικτά των ακτών των ΗΠΑ θα μπορούσε να ενισχύσει τα κύματα καύσωνα στην Ευρώπη». Ο ένοχος ήταν μια τεχνική γεωμηχανικής που χρησιμοποιήθηκε για τη μείωση των υψηλών θερμοκρασιών στην Καλιφόρνια.

Η μελέτη δείχνει ότι τα στοχευμένα μέτρα για τη μείωση των θερμοκρασιών σε μια συγκεκριμένη περιοχή κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης εποχής θα μπορούσαν να είναι προσωρινά επωφελή για ορισμένους πληθυσμούς, αλλά να προκαλέσουν δυνητικά αρνητικές παρενέργειες σε άλλα μέρη του κόσμου.

Ως εκ τούτου, οι επιστήμονες ζητούν τώρα ρύθμιση για να αποτρέψουν την περιφερειακή χρήση της φωτεινότητας των θαλάσσιων νεφών από το να έχει αρνητικές επιπτώσεις αλλού, ανακοινώνει ο Guardian.

Παρεμπιπτόντως, οι συντάκτες της μελέτης περιγράφουν τα αποτελέσματά τους ως «τρομακτικά».

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν λίγοι ή καθόλου κανονισμοί παγκοσμίως για την πρόληψη περιφερειακών εφαρμογών της τεχνικής φωτεινότητας θαλάσσιων νεφών, στην οποία ανακλαστικά αερολύματα ψεκάζονται σε σύννεφα stratocumulus πάνω από τον ωκεανό για να αντανακλούν περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία πίσω στο διάστημα.

Εντυπωσιακά: Σύμφωνα με τους ειδικούς, μεμονωμένες χώρες, πόλεις, επιχειρήσεις ή ακόμη και πλούσιοι ιδιώτες δύσκολα εμποδίζονται να αλλάξουν το τοπικό τους κλίμα λόγω των ανεπαρκών ελέγχων. Ακόμη και αν αυτό είναι εις βάρος των ανθρώπων που ζουν αλλού.

«Η πρόσφατη απότομη αύξηση των παγκόσμιων θερμοκρασιών ώθησε ορισμένα ερευνητικά ιδρύματα και ιδιωτικούς οργανισμούς να ασχοληθούν με την έρευνα γεωμηχανικής, η οποία ήταν σχεδόν ταμπού», γράφει ο Guardian. 

Στην Αυστραλία, οι επιστήμονες δοκιμάζουν στρατηγικές για να ελαφρύνουν τα θαλάσσια σύννεφα για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια για να δροσίσουν τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο και να επιβραδύνουν τη λεύκανσή του.

Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία, επειδή τον Φεβρουάριο η Wall Street Journal και ορισμένα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ ανέφεραν ότι τα έργα γεωμηχανικής επρόκειτο να ξεκινήσουν στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και το Ισραήλ φέτος.

Ο Guardian επιτρέπει επίσης να γίνει γνωστό ότι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον ψέκασαν σωματίδια θαλασσινού αλατιού στο κατάστρωμα πτήσης του παροπλισμένου αεροπλανοφόρου USS Hornet, το οποίο είναι αγκυροβολημένο στην Alameda στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, νωρίτερα φέτος.

Αυτό το πείραμα σταμάτησε από την τοπική κυβέρνηση για να ελέγξει εάν το σπρέϋ που χρησιμοποιήθηκε περιείχε χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων ή των ζώων στον κόλπο. Η νέα μελέτη δείχνει επίσης ότι οι συνέπειες αυτών των κλιματικών χειρισμών είναι εκτεταμένες και ότι είναι δύσκολο να προβλεφθούν.

Αυτό που αποκρύπτεται από όλους τους εμπλεκόμενους είναι ότι, σύμφωνα με τους επικριτές, η σπορά νεφών, η γεωμηχανική και το HAARP (High Frequency Active Auroral Research Project) μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιηθούν για «κλιματικό τρόμο»


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

 

Πηγή: https://odysseiatv.blogspot.com

Read more »

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Γεωπολιτικό κραχ – Ο κύκλος του πολέμου άνοιξε, οι Τούρκοι θα εισβάλουν στην Κύπρο, οι αγορές θα καταρρεύσουν, λέει ο Charles Nenner

Ο ειδικός σε θέματα γεωπολιτικής και χρηματοοικονομικού κύκλου Charles Nenner προειδοποιεί για έναν τεράστιο πόλεμο και βύθιση της οικονομίας

Για τεραστίων διαστάσεων πόλεμο και καταβύθιση του χρηματοοικονομικού κύκλου παγκοσμίως προειδοποιεί με ανάλυσή του ο ειδικός σε θέματα γεωπολιτικής και χρηματοοικονομικών Charles Nenner.

Μάλιστα, αυτή την εβδομάδα, ο πολεμικός κύκλος του Nenner «γύρισε κατευθείαν προς τα πάνω» και ο οικονομικός του κύκλος «στράφηκε κατευθείαν προς τα κάτω».

Η επόμενη μεγάλη σύγκρουση δεν πρόκειται να είναι στην Ουκρανία ή στην Ταϊβάν – ακόμα.
Αντίθετα, η προσοχή όλων πρέπει να στραφεί στις ΗΠΑ, αφού «το Ιράν απειλεί το Ισραήλ με «πόλεμο» εάν επιτεθεί στον Λίβανο».
Ο Nenner λέει ότι όλη η Μεσόγειος Θάλασσα μπορεί να μετατραπεί σε… κόλαση.
Η Hezbollah στον Λίβανο, το Ιράν και η Τουρκία είναι βασικοί παίκτες σε έναν κλιμακούμενο πόλεμο με το Ισραήλ.

Ο Nenner, ο οποίος ζει στα σύνορα με τον Λίβανο στο Βόρειο Ισραήλ, μίλησε στο USAW αμέσως μετά το φράγμα 100 ρουκετών που έπεσαν κοντά στην τοποθεσία του.
Όπως ανέφερε, «τα παιδιά εδώ δεν έχουν πάει σχολείο εδώ και έναν χρόνο, και μας χτυπούν με ρουκέτες μέρα και νύχτα - είναι μια πολύ περίεργη κατάσταση.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι η αραβική αντίσταση, με επικεφαλής το Ιράν, δεν είδε τι συνέβη στη Γάζα.
Αν αυτό συμβεί το ίδιο, ο Λίβανος θα εξαφανιστεί από τον χάρτη...
Πώς τα ξέρω αυτά τα πράγματα; Ξέρω αυτά τα πράγματα, γιατί συνεργάζομαι με πολλές κυβερνήσεις στον κόσμο...

Στη δεκαετία του 1960 έγινε πόλεμος και η μισή Κύπρος κατέληξε στους Τούρκους. Η ελληνική Κύπρος…
Τώρα η Τουρκία δεν θα δεχτεί ποτέ το Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια της Κύπρου.
Εάν αυτό συμβεί, η Τουρκία θα καταλάβει όλη την Κύπρο, επειδή υποστηρίζει τη Hamas (και τη Hezbollah).

Eισβολή

Η Τουρκία θα εισβάλει στην Κύπρο και αυτό θα οδηγήσει σε πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Φυσικά, θα εμπλακεί και το Ιράν. Μεγάλα σκάφη κατευθύνονται προς το Ισραήλ, οπότε η Αμερική πρόκειται να εμπλακεί.
Και η Ρωσία έχει τα δικά της σχέδια. Δεν νομίζω ότι οι Αμερικανοί έχουν ιδέα τι συμβαίνει εκεί και δεν έχουν προετοιμαστεί.
Είναι απασχολημένοι με τις εκλογές, και αυτό θα οδηγήσει σε καταστροφή.
Εάν γίνει πόλεμος, θα εμπλακεί η Τουρκία, θα εμπλακεί η Κύπρος, το ΝΑΤΟ θα εμπλακεί και η κατάσταση θα σοβαρέψει πολύ περισσότερο από ό,τι πιστεύουν οι άνθρωποι».

Ο Nenner λέει, «Βρισκόμαστε ήδη στον επόμενο μεγάλο πόλεμο».
Eξακολουθεί δε να πιστεύει ότι η Κίνα θα είναι μεγάλο πρόβλημα και προσθέτει: «Θα έλεγα ότι αν ο κόσμος είναι απασχολημένος με όλες αυτές τις ανοησίες, τότε είναι καιρός για την Κίνα να καταλάβει την Ταϊβάν.

Ο κύκλος του πολέμου έχει ανοίξει, οπότε πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.
Πολλοί από τους πλούσιους πελάτες μου είναι απασχολημένοι προσπαθώντας να πάρουν βίζα… στα νησιά της Καραϊβικής.
Ξέρω πολλούς πλούσιους ανθρώπους που προσπαθούν να πάρουν βίζα και προσπαθούν να φύγουν από την Αμερική.
Αυτό συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια, και οι περισσότεροι μικροεπενδυτές δεν ξέρουν τι συμβαίνει...
Ανησυχούν για πυρηνικό χτύπημα ή τρομοκράτες που ανατινάζουν πράγματα δεξιά και αριστερά.
Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Δεν θα φύγουν τώρα, αλλά ετοιμάζονται...
Ο κύκλος του πολέμου έχει ανοίξει και οι κίνδυνοι θα επιταχυνθούν από τις 3 Ιουλίου και μετά».

Ο Nenner λέει ότι οι μεγάλοι πελάτες του εγκαταλείπουν επίσης τις πόλεις και αγοράζουν αγροικίες.
Αυτή είναι μια τάση που συνεχίζεται εδώ και περίπου 5 χρόνια, αλλά έχει ανεβάσει ταχύτητα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
Ο Nenner λέει ότι οι οικονομικοί του κύκλοι έχουν αλλάξει και βαίνουν προς τα κάτω.
Όπως επισημαίνει, «έχω πολύ πλούσιους πελάτες που μόλις βγήκαν από εμπορικά ακίνητα με απώλειες -67%.

Ξέρω και τις τράπεζες, κρατούν όλα αυτά τα επισφαλή δάνεια».
«Οι τράπεζες έχουν ομόλογα των ΗΠΑ που λήγουν και έχουν χάσει μια περιουσία.
Έτσι, ειδικά οι περιφερειακές τράπεζες, θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα...
Οι περιφερειακές τράπεζες είναι πολύ αδύναμες. Πολλά καίγονται κάτω από την επιφάνεια, για τα οποία κανείς δεν λέει τίποτε».
Ο πληθωρισμός ετοιμάζεται να απογειωθεί ξανά και ο Nenner λέει, «Σύντομα έρχονται απολύσεις. Έρχονται πολύ δύσκολες στιγμές».

 

Πηγή: https://koukfamily.blogspot.com

Read more »

Η συγκλονιστική μετάνοια του κυρ Πέτρου του καστανά…

Η συγκλονιστική μετάνοια του κυρ Πέτρου του καστανά…

Πραγματική, αληθινή ιστορία από τόν μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας π. Γεράσιμο Φωκά:

– «Ήταν παραμονές Χριστουγέννων· Δεκέμβρης του 2000, ήμουν στά βόρεια προάστεια τής Αττικής.

Γιά πολλά χρόνια έβλεπα τόν συμπαθή καστανά πού στεκόταν στήν άκρη τού πεζοδρομίου, ψήνοντας κάστανα τίς κρύες μέρες καί νύχτες τού χειμώνα καί καλαμπόκια τίς καλοκαιρινές βραδιές.

Πλησίασα ν᾿ αγοράσω κάστανα γιά τή συχωρεμένη τη γιαγιά μου, τή Στυλιανή, πού τόσο αγαπούσα.

Καθώς ο ηλικιωμένος καστανάς γέμιζε ένα χάρτινο σακουλάκι μέ φρεσκοψημένα αχνιστά κάστανα, παρατήρησα τόν μικρό Σταυρό πού είχε πρόχειρα ζωγραφίσει μέ στυλό μπροστά στό καπέλο του.

Ίσως γιατί ή ματιά μου ήταν επίμονη, ίσως γιατί ό Κύριος τόν «ανάγκασε», ό καστανάς πρόσεξε, ότι ή ματιά μου στάθηκε στόν Σταυρό, καί μέ κοίταξε βαθιά δίνοντάς μου τό παραγεμισμένο σακουλάκι μέ τά κάστανα.

Φεύγοντας, πρόλαβα κι είδα ένα δάκρυ, νά κυλάει από τήν άκρη τού ματιού του. Κοντοστάθηκα αμήχανα, νιώθοντας, ότι τό βλέμμα μου ήταν ή αφορμή.

Γρήγορα, τό δάκρυ έγινε κλάμα καί τό κλάμα λυγμός.

Έμεινα αποσβολωμένος!

Συγκλονιστικό τό θέαμα ενός γέροντα πού κλαίει.

Περαστικοί βλέποντας τή σκηνή πλησίασαν κι όλοι μαζί προσπαθήσαμε νά συνεφέρουμε τόν γέρο-καστανά, ό οποίος δέν μπορούσε νά σταματήσει τό κλάμα.

Βρέθηκα νά κάθομαι μουδιασμένος καί σιωπηλός δίπλα του, κάτω από έναν γέρο-πλάτανο.

Εκεί ό καστανάς άρχισε γενναιόδωρα, νά μού εξιστορεί τή ζωή του καί ουσιαστικά νά εξομολογείται:

-«Εμένα, πού μέ βλέπεις, πάτερ μου, είμαι ό χειρότερος άνθρωπος τού κόσμου.

Ναί. Ναί. Μή σού φαίνεται περίεργο.

Είμαι ό χειρότερος άνθρωπος στόν κόσμο.

Έχω κάνει πάρα πολύ άσχημα πράγματα.

Έκλεβα· έκλεβα τά παγκάρια τών εκκλησιών, τά λάδια τους, τίς άγιες εικόνες, μά πρωτίστως …βλαστημούσα.

Έβριζα τόν Κύριο Ιησού Χριστό·

έβριζα τή Μητέρα Του· έβριζα τούς Αγίους.

Δέν είχα ούτε ιερό, ούτε όσιο.

Ένα πρωινό, παιδί μου, όμως, εκεί πού καθόμουν στό σπίτι μου, ούτε ξαπλωμένος, ούτε σέ κατάσταση ύπνου, φάνηκαν μπροστά μου δύο ασπροφορεμένοι.

Ήταν Άγγελοι, αλλά πού νά τό καταλάβω εγώ…

Μού είπαν:

-«Έλα, Πέτρε· σέ ζητούν».

Καί χωρίς νά τό σκεφτώ ξεκίνησα.

Αρχίσαμε κάπου νά ανεβαίνουμε· εγώ μπροστά καί αυτοί ακολουθούσαν.

Προχωρούσαμε, προχωρούσαμε, ώσπου ένιωσα, ότι φτάσαμε στό τέρμα πάτερ μου.

Ναί· υπάρχει τέρμα.

Δέν ξέρω· τρίτο, τέταρτο ουρανό τό λένε, μά υπάρχει τέρμα.

Τό ένιωσα.

Δεξιά άκουγα φωνές, κλάματα, οδυρμό.

Έστριψα πρός τά ’κεί.

Οί Άγγελοι μέ εμπόδισαν:

– «Δέν είναι αυτός ό προορισμός μας».

Συνέχισα νά υπακούω καί προχώρησα πρός τά αριστερά, όπου επικρατούσε ησυχία. Εμφανίστηκε μπροστά μου ένα φωτεινό κτήριο, σάν τήν Ακρόπολη, έντονα λαμπερό.

Μπήκαμε μέσα και ’κεί είδα μιά μεγάλη Τράπεζα, ολοφώτεινη κι αυτή· καί μπροστά της έναν λαμπερό Θρόνο.

Όλα άστραφταν.

-«Προσκύνησε», μου είπαν επιτακτικά οί ασπροφορεμένοι.

-«Ποιόν νά προσκυνήσω;», αποκρίθηκα.

-«Προσκύνησε», επανέλαβαν.

-«Μά ποιόν νά προσκυνήσω; δέν είναι κανείς εδώ», απόρησα.

-«Τελευταία σου ευκαιρία, Πέτρε. Προσκύνησε», επανέλαβαν έντονα αυτή τή φορά.

Νιώθοντας, ότι αυτή ήταν όντως ή τελευταία μου ευκαιρία, γονάτισα καί προσκύνησα μέχρι κάτω.

Όταν σήκωσα το κεφάλι μου, ποιον λες, πάτερ μου, ότι είδα, ποιόν;

είπε ο γέροντας και ξέσπασε σε λυγμούς…

Είδα Αυτόν, που έκλεβα τόσο καιρό·

Αυτόν, που ήταν ζωγραφισμένος στις εικόνες·

Αυτόν, που βλαστημούσα…

Ναι, πάτερ μου, Αυτόν…

Η όψη Του είναι τρομερή.

Δεν μπορείς να Τον κοιτάξεις.

Δεν μπορείς…

-«Πέτρε, εδώ που μπήκες, κοίταξες τι έγραφε στην πόρτα;»

με ρώτησε ο Κύριος με δυνατή φωνή, που αντηχούσε στα βάθη της καρδιάς μου.

-«Όχι, Κύριε», είπα τρέμοντας.
 

-«Πήγαινε, Πέτρε, κοίταξε τι ακριβώς γράφει πάνω από την πόρτα κι έλα πάλι εδώ».

Πήγα, και είδα τι έγραφε

«Ουαί εκ Θεού·

Ουαί εκ Θεού·

Ουαί εκ Θεού».

Ξαναμπήκα κι έφτασα πάλι μπροστά στον Θρόνο.

-«Είδα, Κύριε», είπα σαστισμένος και με αγωνία.

-«Πέτρε, γνωρίζω όλα, όσα έχεις κάνει.

Ένα θέλω μόνο να σε ρωτήσω:

Γιατί βρίζεις τη Μητέρα Μου;».

Πάγωσα.

Δεν μπορούσα να σταθώ.

Δε με χωρούσε ο τόπος.

Ήθελα να χαθώ.

Δεν άντεχα την ερώτηση μήτε την απάντηση, αν και ήταν τόσο απλή:

«Δεν έχω λόγο, που τη βρίζω. Δεν μου ’κανε κάτι».

Πώς όμως μπορούσα να την ξεστομίσω σ᾿ Αυτόν που τα γνωρίζει όλα…;

Ήθελα πραγματικά να ανοίξει η γη …

-μα ποια γη;

Δεν ήμουν πλέον στη γη…

Ο Κύριος συνέχισε:

-«Πέτρε, την ώρα που εσύ την έβριζες κι έκανες όλα αυτά τα αίσχη, η Παναγία Μητέρα Μου, ήταν γονατιστή μπροστά Μου και προσευχόταν για ’σένα· ειδικά για ’σένα, Πέτρε. Καταλαβαίνεις;

Ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να εξιλεωθείς για όλα όσα έπραξες. Θα επιστρέψεις πίσω στην καθημερινότητά σου και θα δουλεύεις κάθε μέρα· απαρέγκλιτα κάθε μέρα του χρόνου.

Για σένα δε θα υπάρχουν γιορτές και σχόλες.

Τις Κυριακές και τις γιορτές θα πηγαίνεις πρώτα στην εκκλησία και μετά θα δουλεύεις.

Και πρόσεξε· δε θα λείψεις ούτε μια μέρα» είπε και μου επέτρεψε να γυρίσω πίσω.

Έτσι κι έγινε, παιδί μου.

40 χρόνια τώρα δουλεύω κάθε μέρα·

το χειμώνα κάστανα και το καλοκαίρι καλαμπόκια.

Πρώτα Λειτουργία την Κυριακή και τις γιορτές και μετά πάλι στη δουλειά.

Δε με πειράζει, αρκεί που κάνω αυτό που μού ζήτησε ο Κύριος.

Κι αν με ρωτάς, ναι, είναι πολύ δύσκολο.

Κυρίως γιατί μού παραπονιέται η γυναίκα μου που δεν την πάω διακοπές:

«Κι εγώ άνθρωπος είμαι», μού λέει.

Και η κόρη μου επίσης:

«Γιατί μπαμπά δεν με πας καμιά βόλτα;

Μια φορά διακοπές δεν έχουμε πάει μαζί κάπου, να κάνουμε ένα μπάνιο…».

Μα, μπορώ, παιδί μου, να σταματήσω, να δουλεύω;

Μπορώ, να παρακούσω τον Κύριο;

Μήτε μπορώ μήτε θέλω.

Ποτέ δε θα το κάνω.

Γι’ αυτό με βλέπεις εδώ, κάθε μέρα, τόσα χρόνια…

Όσα ακούς, ισχύουν.

Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Κύριος τής δόξης!

Και είναι φοβερός στην όψη.

Είναι πρωτίστως όμως, Θεός αγάπης.

Αγάπης ακόμη και προς εμένα τον αμαρτωλό, τον χειρότερο άνθρωπο τού κόσμου…

Είδα μόνο μία φορά ξανά τον μπαρμπα-Πέτρο, τον καστανά.

Αργότερα έμαθα ότι κοιμήθηκε.

Σίγουρα βρίσκεται πλέον κοντά στον κοινό Κύριό μας· Αυτόν, που τον συγχώρησε, εισακούοντας την γλυκύτατη Μητέρα Του, και που τον χειραγώγησε στη μετάνοια, χαρίζοντάς του το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο των δώρων…

την αιώνια ζωή!

Μακάρι όλοι να έχουμε τη μετάνοιά του…




Πηγή: https://amfoterodexios.blogspot.com

Read more »

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Η σιωνιστικοποίηση της Κύπρου και περίεργες κινήσεις που συμβαίνουν τώρα στη νήσο

Η σιωνιστικοποίηση της Κύπρου και περίεργες κινήσεις που συμβαίνουν τώρα στη νήσο

Όποιος ελέγχει την Κύπρο ελέγχει όλη τη Μεσόγειο! Το ιστορικό της σιωνιστικοποίησης της Κύπρου! Το μεγάλο Ισραήλ που περιλαμβάνει εδάφη «από τον Νείλο μέχρι τον Ευφράτη» εμπεριέχει και την Κύπρο;! Ο ιδρυτής σιωνισμού Herzl ήθελε να ιδρύσει το κράτος του Ισραήλ στην Κύπρο! Η «Λύση στο εβραϊκό πρόβλημα» ..σύμφωνα με το σχέδιο, ο ελληνικός πληθυσμός της Κύπρου θα μετεγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη και οι Εβραίοι Θεσσαλονίκης θα μεταφέρονταν στην Κύπρο.

Η πολιτική «Γη της Επαγγελίας» των Σιωνιστών επεκτάθηκε και στην Κύπρο
Διαχρονικά, οι ενέργειες των Σιωνιστών στην Παλαιστίνη, τη θεωρούμενη «Γη της Επαγγελίας», εξαπλώθηκαν και στην Κύπρο, προκαλώντας κατοχή και εκτοπισμό. Αυτό οδήγησε σε ανησυχητική συμπεριφορά που έχει τις ρίζες της στην πεποίθησή τους ότι κατέχουν τη Γη της Επαγγελίας.

Οι Σιωνιστές έχουν καταλάβει την Παλαιστίνη, την οποία βλέπουν ως τη «Γη της Επαγγελίας», με την πάροδο του χρόνου και έχουν εκτοπίσει ανελέητα εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτή η νοοτροπία βλέπει επίσης την Κύπρο ως μέρος της Γης της Επαγγελίας. Σε αυτό το πλαίσιο γίνονται κάποιες ύπουλες ενέργειες που την αφορούν.

ΠΙΣΤΗ ΣΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ
🔸 Σήμερα, η επεμβατική ισραηλινή νοοτροπία διεκδικεί την περιοχή «από τον Νείλο μέχρι τον Ευφράτη» και πιστεύει ότι μια μέρα θα κατέχει αυτά τα εδάφη. Σύμφωνα με αυτούς, η Γη της Επαγγελίας περιλαμβάνει το νότιο τμήμα της Τουρκίας και το νησί της Κύπρου.

🔸 Με λίγα λόγια, το νησί της Κύπρου αντιμετωπίζει μια σημαντική απειλή από τον Σιωνισμό. Οι Εβραίοι που εγκαταστάθηκαν στην Κύπρο από τους Άγγλους στο παρελθόν επιβεβαιώνουν αυτή την πεποίθηση.

ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
🔸 Το νησί της Κύπρου υπήρξε ιστορικά κομβικό σημείο για τους Σιωνιστές στρατηγικά, οικονομικά και στρατιωτικά. Η πεποίθηση ότι «όποιος ελέγχει την Κύπρο ελέγχει ολόκληρη τη Μεσόγειο» είναι ένας από τους πρωταρχικούς λόγους του εβραϊκού ενδιαφέροντος για Κύπρο.

🔸 Ένας άλλος λόγος που το νησί είναι τόσο ελκυστικό είναι η εγγύτητά του με την Ιερουσαλήμ. Το ενδιαφέρον του Ισραήλ για την Κύπρο επηρεάζεται επίσης σε μεγάλο βαθμό από τους ενεργειακούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
🔸 Ο Theodor Herzl, που θεωρείται ο ιδρυτής του Σιωνισμού, ήθελε να ιδρύσει ένα κράτος για τον λαό του. Οι Βρετανοί πρόσφεραν στον Χερτζλ τα εδάφη της Ουγκάντα ​​στην Ανατολική Αφρική. Η ιδέα του Herzl ήταν να χρησιμοποιήσει την Ουγκάντα ​​προσωρινά μέχρι να μπορέσουν να ιδρύσουν ένα κράτος στην επιθυμητή περιοχή. Ωστόσο, αυτές οι σκέψεις δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

🔸 Άλλες περιοχές που θεωρήθηκαν εκτός από την Ουγκάντα ​​περιελάμβαναν την Κύπρο και την περιοχή El-Arish της χερσονήσου του Σινά. Πριν οι Βρετανοί κάνουν την προσφορά της Ουγκάντα, ο Herzl τους είχε ήδη προσεγγίσει με την επιθυμία να ιδρύσει ένα κράτος στην Κύπρο και τις περιοχές El-Arish.

ΚΥΠΡΟΣ
🔸 Ένας λόγος που ο Theodor Herzl ήθελε να ιδρύσει κράτος στην Κύπρο ήταν ότι η πατρίδα βρίσκεται απέναντι από τις ακτές της Παλαιστίνης. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσαν εύκολα να καταλάβουν την Παλαιστίνη στο μέλλον. Εν ολίγοις, οι Εβραίοι βλέπουν την Κύπρο ως «εφαλτήριο».

🔸 Οι Σιωνιστές εξέτασαν επίσης την περιοχή Ελ-Αρίς εκτός από την Κύπρο, αλλά υποχώρησαν από αυτή την ιδέα επειδή οι Βρετανοί δεν την ευνοούσαν. Εάν η περιοχή Ελ-Αρίς δινόταν στους Εβραίους, θα προκαλούσε σοβαρά προβλήματα με την Αίγυπτο.

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
🔸 Σιωνιστικά λόμπι είπαν στον Οθωμανικό Σουλτάνο Αμπντουλχαμίντ Β’ ότι ήθελαν να ιδρύσουν ένα εβραϊκό κράτος στο αυτοκρατορικό έδαφος της Παλαιστίνης. Ο σουλτάνος ​​Abdulhamid το απέρριψε κατηγορηματικά.

🔸 Οι Εβραίοι, που ήρθαν για δεύτερη φορά στην πόρτα του Σουλτάνου, ζήτησαν την Κύπρο. Απορριφθέντες για άλλη μια φορά, οι Εβραίοι ενέπλεξαν τους Βρετανούς, οι οποίοι στη συνέχεια τους έφεραν στην Κύπρο υπό βρετανική κατοχή. Από το νησί έφτασαν στα παλαιστινιακά εδάφη.


🔸 Κατά την άφιξη των Σιωνιστών στην περιοχή μέσω της Κύπρου, ο εβραϊκής καταγωγής πρωθυπουργός της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, Μπέντζαμιν Ντισραέλι, είχε σημαντική επιρροή.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ
🔸 Το πέρασμα των Εβραίων στην Παλαιστίνη μέσω της Κύπρου ξεκίνησε όταν ο Ντισραέλι είδε ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία έχανε την επιρροή της στη Μέση Ανατολή. Ως εκ τούτου, πίστευε ότι δεν πρέπει να επιμείνουν στην Κύπρο.

Καθώς η Οθωμανική Αυτοκρατορία έχασε την κυρίαρχη ισχύ της στην περιοχή, η διαχείριση της Κύπρου θα περνούσε εξ ολοκλήρου στους Βρετανούς. Έτσι, οι Εβραίοι θα εφάρμοζαν εύκολα το Σχέδιο για το Μεγάλο Ισραήλ, όπως προέβλεψε ο Ντισραέλι.

Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ
🔸 Το 1902, ο Theodor Herzl έγραψε μια επιστολή στον Λόρδο Rothschild για την Κύπρο. Τα λόγια του Herzl είναι αρκετά εντυπωσιακά: “Πρέπει να οργανώσουμε την Κύπρο. Οι μουσουλμάνοι θα φύγουν από την Κύπρο και οι Έλληνες θα πουλήσουν τα εδάφη τους. Η Παλαιστίνη είναι πολύ μικρή για τους Εβραίους, επομένως πρέπει να εξασφαλίσουμε ένα μέρος κοντά στην Παλαιστίνη. Η Κύπρος πρέπει να συμπεριληφθεί στην Παλαιστίνη. “

🔸 Καθώς ο καιρός προχωρούσε, οι Σιωνιστές πραγματοποιούσαν δραστηριότητες για την αύξηση του εβραϊκού πληθυσμού στα κυπριακά εδάφη.

🔸 Για παράδειγμα, προς τα τέλη του 19ου αιώνα, μετά από αίτημα των Βρετανών, εγκαταστάθηκαν στην Κύπρο τριάντα τρεις εβραϊκές οικογένειες. Μετά την εγκατάσταση αυτών των οικογενειών στο νησί, ιδρύθηκαν τρεις αποικίες και το πιο ολοκληρωμένο σχέδιο για την Κύπρο υλοποιήθηκε το 1939.

«ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ»
🔸 Το σχέδιο, το οποίο οι Σιωνιστές ονόμασαν «Λύση στο εβραϊκό πρόβλημα», παρουσιάστηκε από τους Εβραίους ηγέτες στον Βρετανό πρωθυπουργό Νέβιλ Τσάμπερλεν στις 11 Μαρτίου 1939.

Σύμφωνα με το σχέδιο, ο ελληνικός πληθυσμός της Κύπρου θα μετεγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη και οι Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη θα μεταφερθούν στην Κύπρο. Οι πλούσιοι Εβραίοι θα χρηματοδοτούσαν αυτή την εφαρμογή.

🔸 Όλα πήγαν όπως είχαν προγραμματιστεί και μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Κύπρος χρησίμευε ως ενδιάμεσος σταθμός για τους Εβραίους καθ’ οδόν προς την Παλαιστίνη.

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
🔸 Οι δραστηριότητες που πραγματοποιούν οι Εβραίοι στην Κύπρο αυξάνονται έτσι μέρα με τη μέρα. Για παράδειγμα, το ισραηλινό λόμπι καταλαμβάνει σταδιακά εδάφη ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα μέσω Σιωνιστών που έχουν γίνει πολίτες του ψευδκράτους.

🔸 Μέχρι στιγμής, περίπου 25.000 γης έχουν καταληφθεί από Σιωνιστές. Για τα κατεχόμενα, αυτό το νούμερο αντιπροσωπεύει μια μεγάλη περιοχή.




Πηγή: https://romioitispolis.gr

Read more »

Αυτό είναι το σχέδιο Trump για το ΝΑΤΟ

Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έχει απειλήσει να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ τόσες φορές, ώστε για τη μεγάλη μερίδα των επικριτών του δεν είναι πια ζήτημα του «αν», αλλά του «πότε» θα εγκαταλείψει τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, που κλείνει φέτος τα 75 της χρόνια.
Στην πραγματικότητα όμως, φαντάζει απίθανο για τον Trump να βγάλει εκτός ΝΑΤΟ τις ΗΠΑ, σύμφωνα με συνεντεύξεις με πρώην συμβούλους εθνικής ασφαλείας που τον υπηρέτησαν και εμπειρογνώμονες στον τομέα της άμυνας, οι οποίοι πιθανότατα προορίζονται να μείνουν και στη δεύτερη θητεία του πλάι στον Ρεπουμπλικανό.
Βέβαια, ακόμα κι αν δεν αποχωρήσει επίσημα από τον οργανισμό, αυτό δεν σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ θα έμενε αλώβητο από μια δεύτερη θητεία του Trump.
Επισημαίνεται ότι ούτε ο ίδιος, ούτε το επιτέλειό του έχουν ακόμη ξεδιπλώσει επίσημα και δημόσια τη γραμμή τους για τις ΗΠΑ.
Ωστόσο, το Politico κατάφερε να αποσπάσει δηλώσεις αξιωματούχων κοντά στον υποψήφιο πρόεδρο υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Σύμφωνα λοιπόν με τους πληροφοριοδότες του δικτύου, το σχέδιο Trump σε αδρές γραμμές θα κινείται πάνω στους εξής άξονες:

1) Οι ΗΠΑ θα απεμπολήσουν τον ρόλο τους ως κύριου πόλου παροχής ασφαλείας στην Ευρώπη

2) Οι ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να αναλάβουν πολύ μεγαλύτερο στρατιωτικό ρόλο και φυσικά οικονομικό βάρος

3) Οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν την αεροπορική τους δύναμη και τις βάσεις τους στη Γερμανία, την Αγγλία και την Τουρκία. Θα διατηρήσουν επίσης τις ναυτικές τους βάσεις

4) Ο κύριος όγκος του πεζικού, των τεθωρακισμένων, της επιμελητείας και του πυροβολικού θα περνούσε από αμερικανικά σε ευρωπαϊκά χέρια

5) Οι χώρες που δεν πληρούν τον στόχο αμυντικών δαπανών του 2% του ΑΕΠ ενδέχεται να μην λάβουν πλήρεις εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ

6) Άμεση διαπραγμάτευση με τον Putin για τα εδάφη που θα διατηρήσει η Ρωσία. Δέσμευση για στοπ στην επέκταση του ΝΑΤΟ, με ιδιαίτερη έμφαση στις της Ουκρανίας και της Γεωργίας.

7) Πίεση για άμεσο τερματισμό του πολέμου, πιέζοντας πιθανώς την Ουκρανία να παραχωρήσει κάποια εδάφη

8) Απαίτηση από τα ευρωπαϊκά κράτη για αύξηση στις δαπάνες του ΝΑΤΟ πέρα ​​από τον στόχο του 2%

9) Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στο ΝΑΤΟ εάν οι ευρωπαϊκές χώρες «παίζουν δίκαια» και αυξήσουν τις συνεισφορές τους στη Συμμαχία

10) Μετατόπιση του στρατού των ΗΠΑ περισσότερο προς την αντιμετώπιση της Κίνας, με τους Ευρωπαίους να αναλαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος στην ήπειρό τους και την Ευρασία

Αλλάζουν όλα στις σχέσεις ΗΠΑ – Ευρώπης – Μετατοπίζεται το κέντρο βάρους της παγκόσμιας ασφάλειας

Όπως είναι φυσικό, βάσει αυτού του σχεδίου, οι σύμβουλοι και οι άνθρωποι του Trump -ανοιχτά και άλλοι υπό τον όρο της ανωνυμίας- συμμετέχουν σε μια διαρκή διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους για να συγκροτήσουν μια νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας αρεσκείας του υποψήφιου Ρεπουμπλικανού.
Σύμφωνα με αυτούς τους αξιωματούχους, οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν την πυρηνική τους ομπρέλα πάνω από την Ευρώπη κατά τη διάρκεια μιας δεύτερης θητείας Trump κρατώντας την αεροπορική τους δύναμη και τις βάσεις τους στη Γερμανία, την Αγγλία και την Τουρκία, καθώς και τις ναυτικές τους δυνάμεις.
Εν τω μεταξύ, το μεγαλύτερο μέρος του πεζικού, των τεθωρακισμένων, της επιμελητείας και του πυροβολικού θα περνούσε τελικά από αμερικανικά σε ευρωπαϊκά χέρια. Μέρη αυτού του σχεδίου παρουσιάστηκαν σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2023 από το Κέντρο για την Ανανέωση της Αμερικής που συνδέεται με τον Trump, αλλά τους μήνες που πέρασαν, το σχέδιο σχηματοποιήθηκε με μεγαλύτερη σαφήνεια από το επιτελείο του.
Η αλλαγή που οραματίζονται θα περιλάμβανε πρώτα από όλα «σημαντική και ουσιαστική μείωση του ρόλου της Αμερικής στην ευρωπαϊκή ασφάλεια. Η Ουάσινγκτον θα υποχωρήσε σε αυτό, αντί να είναι ο κύριος πόλος μαχητικής ισχύος στην Ευρώπη, θα γίνει ένας δρων που παρέχει υποστήριξη μόνο σε περιόδους κρίσης», εξήγησε ο Caldwell, ο οποίος πρόσφατα υπηρέτησε ως ανώτερος σύμβουλος στον Russell Vought, πρώην ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης Trump, που τον Μάιο διορίστηκε διευθυντής πολιτικής για το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών.

Εγκαινιάζεται το … ΝΑΤΟ δύο ταχυτήτων

Ένα άλλο μέρος του διπλωματικού πλάνου μιας πιθανής κυβέρνησης Trump είναι ένα σύστημα δύο … ταχυτήτων του ΝΑΤΟ.
Αυτή η ιδέα, που προτάθηκε για πρώτη φορά από έναν άλλο ανώτερο πρώην αξιωματούχο της κυβέρνησης Trump, τον βετεράνο υποστράτηγο Keith Kellogg, σημαίνει ότι οι χώρες μέλη που δεν έχουν επιτύχει ακόμη τον στόχο να δαπανήσουν 2% ΑΕΠ για την άμυνα «δεν θα απολάμβαναν το μεγαλείο της άμυνας και εγγύηση της ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών», σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα εθνικής ασφάλειας, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας για να περιγράψει τις εσωτερικές συζητήσεις στο ρεπουμπλικανικό επιτελείο.
Η μη εκπλήρωση του νατοϊκού στόχου για δαπάνες στο 2% θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι παραβιάζει το άρθρο 5 της συνθήκης, το οποίο υποχρεώνει κάθε μέλος να λάβει «τα μέτρα που κρίνει αναγκαία» για να βοηθήσει όποιον δέχεται επίθεση.
Ωστόσο, μέλη του στενού διπλωματικού επιτελείου του πρώην προέδρου σημείωσαν ότι οι διατυπώσεις του Άρθρου 5 ενέχουν ευελιξία και δεν απαιτούν από κανένα μέλος να απαντήσει με στρατιωτική ισχύ.
Πάντως, ο Trump έχει εκφράσει επανειλημμένα την οργή του για την ασυνέπεια των υπόλοιπων κρατών, τονίζοντας ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ «μας ξεσκίζουν» μη εκπληρώνοντας τον στόχο δαπανών του 2%.
Πιο πρόσφατα, φάνηκε να επιστρατεύει το … ρωσικό σκιάχτρο εάντι των αδιέξοδων του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι θα «ενθάρρυνε» τους Ρώσους να «κάνουν ό,τι διάολο θέλουν» σε κράτη-μέλη που δεν έχουν εκπληρώσει ακόμη τον στόχο αμυντικών δαπανών.

Άμεσος τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία – Απευθείας διαπραγματεύσεις με τον Putin – Στοπ στην επέκταση προς ανατολάς

Ο άμεσος τερματισμός της σύγκρουσης στην Ουκρανία πιθανότατα είναι το πλέον σημαντικό κομμάτι των σχεδίων του Trump για το ΝΑΤΟ.
Ως μέρος ενός σχεδίου για την Ουκρανία που δεν έχει αναφερθεί προηγουμένως, ο Ρεπουμπλικανός υποχήφιος σκέφτεται μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία το ΝΑΤΟ δεσμεύεται να μην επεκταθεί περαιτέρω προς τα ανατολικά —ειδικά στην Ουκρανία και τη Γεωργία— και να διαπραγματευτεί με τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin για τα νέα σύνορα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, σύμφωνα με δύο άλλους εμπειρογνώμονες εθνικής ασφάλειας που ευθυγραμμίζονται με τον πρώην πρόεδρο.
Ο ίδιος ο Trump δεν έχει αποκαλύψει επίσημα τα σχέδιά του για την Ουκρανία, αλλά στην προεκλογική του εκστρατεία έχει υποσχεθεί επανειλημμένα ότι θα τερματίσει τον πόλεμο – κάτι μάλιστα που έχει χαρακτηρίσει ως μια από τις πρώτες του ενέργειες.
«Πριν ακόμη φτάσω στο Οβάλ Γραφείο, λίγο αφότου κερδίσουμε την προεδρία», τόνισε σχετικά σε συγκέντρωση στις 22 Ιουνίου στη Φιλαδέλφεια…
Ερωτηθείς σε ένα podcast την 21η ​​Ιουνίου εάν ήταν πρόθυμος να αποσύρει από το τραπέζι την επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, ο Trump απάντησε – σε σχόλια που δεν «έπαιξαν» πολύ δημόσια- ότι η υπόσχεση στο Κίεβο για ένταξη στο ΝΑΤΟ ήταν ένα «λάθος» και «ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ξεκίνησε αυτός ο πόλεμος.»
Πολλοί στο στρατόπεδο του Trump προτιμούν ανοιχτά μια Ουκρανία εκτός του ΝΑΤΟ.
«Το ΝΑΤΟ έχει ήδη επεκταθεί πολύ πέρα ​​από αυτό που χρειαζόμαστε για έναν αντιηγεμονικό συνασπισμό» εναντίον της Ρωσίας, επισήμανε σχετικά ο Colby.
Πάντως ο Ρώσος πρόεδρος από την πλευρά του έχει διαμηνύσει σε κάθε τόνο ότι η Ρωσία θα ήταν έτοιμη να διαπραγματευτεί τον τερματισμό του πολέμου εφόσον η Ουκρανία αποσυρθεί από την απαίτησή της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και, φυσικά, αποσύρει στρατεύματα από τις τέσσερις αυτόνομες περιοχές που διεκδικεί η Μόσχα.
Όταν ο Trump ρωτήθηκε για το ζήτημα στο περίφημο debate με τον Trump -εάν δηλαδή αυτοί οι όροι του Putin θα ήταν αποδεκτοί- απάντησε: «Όχι, δεν είναι αποδεκτοί. Αλλά κοιτάξτε, αυτός είναι ένας πόλεμος που δεν έπρεπε ποτέ να έχει ξεκινήσει ευθύς εξαρχής».

 

Πηγή: https://www.triklopodia.gr 

Read more »

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Άρης Σερβετάλης: «Ο άνθρωπος είναι κατασκευασμένος να πιστεύει στο Θεό»

Υπογράμμισε συγκεκριμένα ο γνωστός ηθοποιός (που αντιστάθηκε και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ διέπρεψε εμφατικά στην ερμηνεία τού Αγίου Νεκταρίου):
«Η Ορθοδοξία μού έδωσε απαντήσεις.

Ο άνθρωπος είναι κατασκευασμένος να πιστεύει.

Γνωρίζοντας την Ορθοδοξία άλλαξα ως άνθρωπος, βλέπω τη ζωή με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο.
Η Ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία, είναι αποκάλυψη.
Όταν κάποιος φτάνει σε σημείο που δεν έχει να πιαστεί από κάπου, έρχεται η πρώτη γνωριμία με την θρησκεία.
Ήμουν σε τέλμα λόγω καταστάσεων, και σε τέτοια δύσκολη περίοδο ψάχνεις να βρεις τι είναι αυτό που θα δώσει νόημα στη ζωή σου.

Η Ορθοδοξία μού έδωσε απαντήσεις για το νόημα τής ζωής, μού απαντήθηκαν πράγματα πολύ βασικά για την ψυχοσύνθεσή μου.
Ανακάλυψα την θρησκεία μέσω ενός ιερομόναχου.
Αν και στις μέρες μας υπάρχει ο προσωπικός ψυχολόγος, εμένα ψυχαναλυτής μου είναι ο πνευματικός μου».. 


Πηγή: https://koukfamily.blogspot.com

Read more »

«Για αυτό ο κόσμος πιστεύει την προπαγάνδα»!

 

Όπως αναφέρει η Αυστραλή συγγραφέας, Caitlin Johnstone, σε ένα άρθρο που κάνει τον γύρο του δυτικού κόσμου:

«Δεν είναι τόσο πολύ το ότι οι άνθρωποι πιστεύουν στην mainstream προπαγάνδα επειδή είναι ανόητοι ή επειδή είναι εγωιστές. Πρώτα και κύρια, οι άνθρωποι πιστεύουν στην κοσμοθεωρία της κυρίαρχης προπαγάνδας επειδή οι άνθρωποι είναι τεμπέληδες. Με αυτό δεν εννοώ ότι οι άνθρωποι δεν δουλεύουν…

Είμαστε τεμπέληδες (…)! Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι καλωδιωμένος για να επιλέγει την γνωστική ευκολία, που σημαίνει ότι τείνουμε να προτιμούμε τρόπους σκέψης που απαιτούν λιγότερη διανοητική προσπάθεια για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Είναι πιο εύκολο να πιστέψουμε πράγματα που επιβεβαιώνουν τις υπάρχουσες ιδέες μας για τον κόσμο παρά να πιστέψουμε πράγματα που θα καταστρέψουν τις κοσμοθεωρίες μας.

Εάν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που δεν πιστεύουν πλέον στην κυρίαρχη κοσμοθεωρία της προπαγάνδας και συνειδητοποιούν ότι όλα όσα έχετε διδαχθεί για τον κόσμο είναι ψέματα, τότε ξέρετε πόσο άβολη και ενοχλητική μπορεί να είναι αυτή η αλλαγή, επειδή ο ψυχισμός μας τείνει να αποφεύγει αυτή την δουλειά και την ταλαιπωρία, όπως τείνει να αποφεύγει την τακτική άσκηση, παρόλο που γνωρίζουμε ότι είναι καλό για εμάς.

Αυτή την σύγχυση στο μυαλό μας την εκμεταλλεύονται προπαγανδιστές που μας σερβίρουν πληροφορίες που υπηρετούν την εξουσία και είναι εύπεπτες».



Πηγή: https://www.el.gr

Read more »