Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Σεβασμός στους Ιάπωνες! Τους λυπόμασταν τον Μάρτιο..... Δείτε !!!


Πάνω από 23.500 ανθρώπινες ψυχές θρήνησε μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι στην Φουκουσίμα ο ιαπωνικός λαός, ενώ μέχρι και σήμερα, πάνω από 8.000 άνθρωποι αγνοούνται. Η καταστροφή όμως, δεν άφησε αμέτοχους τους Ιάπωνες, οι οποίοι "ζωντάνεψαν" ό,τι γκρέμισε τόσο τα σπίτια τους, όσο και τα όνειρά τους.

Ο χρόνος λειτούργησε υπέρ των περιοχών που επλήγησαν από το φονικό σεισμό, καθώς, περίπου επτά μήνες μετά, η άνθιση στις υποδομές, τους δρόμους και τις θαλάσσιες περιοχές είναι εμφανείς.
Πριν από μερικές εβδομάδες, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyoto κυκλοφόρησε μια καταπληκτική συλλογή φωτογραφιών η οποία αποτυπώνει το πριν και το μετά.

Πιο συγκεκριμένα, στις εικόνες απεικονίζονται διάφορα μέρη της Ιαπωνίας, -όπως το λιμάνι της πόλης Kesennuma, πολλές κατοικημένες περιοχές, το αεροδρόμιο της πόλης Sendai, -τα οποία φωτογραφήθηκαν σε τρία "στάδια".

Το πρώτο δείχνει την "επόμενη μέρα" της καταστροφής, το δεύτερο τρεις μήνες μετά και το τελευταίο, μισό χρόνο μετά.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους:


1,2: Kesennuma, βορειοανατολική Ιαπωνία



3. Ishinomaki, Miyagi, βορειοανατολική Ιαπωνία


4. Otsuchicho, Iwate, βόρεια της Ιαπωνίας


5. Kesennuma, βόρεια Ιαπωνία


6. Matsukawaura, Fukushima, βορειοανατολική Ιαπωνία


7. Higashimatsushima, βόρεια Ιαπωνία


8. Sendai, βόρεια Ιαπωνία
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.