Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ρωσία, Κίνα, Γαλλία στο πλευρό της Κύπρου.

 
Την ικανοποίησή της εξέφρασε η κυπριακή κυβέρνηση για τις ξεκάθαρες θέσεις αρχών που διατυπώνει η Ρωσία στο Κυπριακό, μετά τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης στη Νέα Υόρκη.



Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Στέφανος Στεφάνου, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ότι στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αποσαφηνίζεται ότι η συνολική λύση του Κυπριακού πρέπει να στηρίζεται στα περί Κύπρου ψηφίσματα, να είναι προϊόν διαπραγμάτευσης των δύο πλευρών, καθώς και αμοιβαία αποδεκτή και όχι αποτέλεσμα επιδιαιτησίας.

Επίσης, η Ρωσία απορρίπτει τις έξωθεν προσπάθειες επιβολής τεχνητών χρονοδιαγραμμάτων, που συνδέουν την ευρωπαϊκή προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη λύση του προβλήματος, προσθέτει ο κ. Στεφάνου.

Σημειώνει, ακόμα, με ικανοποίηση το γεγονός ότι ανάλογη θέση διατυπώνουν επίσης η Γαλλία και η Κίνα που είναι μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ικανοποίηση για τη θέση των τριών χωρών εξέφρασαν με δηλώσεις τους ο γενικός γραμματέας τουΑΚΕΛ και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Πηγή:  http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.