Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Πληροφορίες για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Πούτιν επιβεβαιώνει η Υπηρεσία Ασφάλειας της Ουκρανίας


Η Υπηρεσία Ασφάλειας της Ουκρανίας σήμερα επίσημα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την σύλληψη τρομοκρατών, οι οποίοι προετοίμαζαν απόπειρα δολοφονίας κατά πρωθυπουργού της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Στις 4 Φεβρουαρίου στην Οδησσό κατά την διάρκεια ειδικής αποστολής συνελήφθη ο 31-χρονος Αντάμ Οσμάγιεβ από την Τσετσενία, ο οποίος είναι διεθνώς καταζητούμενος, όπως επίσης και οι δύο του συνεργοί, σχετιζόμενοι με τρομοκρατική δραστηριότητα.
Υποτίθεται, πως ο ρόλος του Οσμάγιεβ στην

αποτυχημένη απόπειρα κατά του Πούτιν ήταν να εκπαιδεύσει τους τρομοκράτες και να τους στείλει στην Μόσχα. Ο τρομοκράτης δρούσε εκτελώντας την παραγγελία του ηγέτη της «Ιμαράτ Καβκάζ» Ντοκού Ουμάροβ. Κατόπιν λήψεως της παραγγελίας κατευθύνθηκε στην Ουκρανία, όπου συναντίθηκε με τους «μαθητές» του – τον Ρουσλάν Μαντάγιεβ από την Τσετσενία και Ιλιά Πιανζίν από το Καζακστάν. Σε ένα από τα μαθήματα στα χέρια του Μαντάγιεβ ανατινάχτικε βόμβα και μετά αυτού πέθανε. Ο Πιανζίν τραυματίστηκε. Μαθαίνοντας για την έκρηξη ο Οσμάγιεβ άρχισε να κρύβεται στην Οδησσό.
Ο Πιανζίν όταν συνήλθε, είπε πως σύντομα μετά τις προεδρικές εκλογές στην Ρωσία ο Μαντάγιεβ έπρεπε να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας και να δολοφονήσει τον Πούτιν. Οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες ενημέρωσαν τους ρώσους εταίρους τους σχετικά με αυτό. Αυτοί έμαθαν πως ο νεκρός και ο τραυματίας όντως είχαν σχέση με μαχητές. Στις 4 Φεβρουαρίου τον Οσμάγιεβ ήρθε να τον επισκεφθεί στην Οδησσό ο πατέρας του ο Ασλανμπέκ, από τα τηλεφωνήματά του μπόρεσαν να διαπιστώσουν που βρίσκεται ο γιος.
Ο ύποπτος συνελήφθη, ελέγχεται η περίπτωση να εμπλέκεται ο πατέρας στην προετοιμασία της απόπειρας δολοφονίας. Από τον συλληφθέντα κατασχέθηκε φορητός υπολογιστής με πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές του Πούτιν. Αργότερα, βάσει των καταθέσεών του, βρήκαν στην Μόσχα κρύπτη με εκρηκτικά.
Οι ειδικές υπηρεσίες της Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζουν την έρευνα της υπόθεσης.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.