Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Σφοδρή αντίδραση της Ρωσίας στο ΔΝΤ για το νέο δάνειο


Σφοδρή κόντρα στο ευρωπαϊκό μπλοκ του ΔΝΤ από την ομάδα των BRICS με προεξάρχουσα την Ρωσία, αλλά και σύμμαχο των BRICS την Ελβετία, είχαμε σήμερα για το θέμα της χρηματοδότησης των δανειακών αναγκών της Ελλάδας. Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας εξέφρασε σφοδρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο αυτό το πρόγραμμα θα ευεργετήσει την Ελλάδα και όχι απλά τις τράπεζες που έχουν δανείσει την Ελλάδα κια τώρα θέλουν να εισπράξουν τους τόκους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον λόγο πήραν εικοσιδύο από τα εικοσιτέσσερα μέλη της διοίκησης, με το μπλοκ των Ευρωπαίων να παραμένει αρραγές υπέρ της χρηματοδότησης των δανείων. Παρέμβαση υπέρ της εξόφλησης των τραπεζών έκανε ο άτυπος υπουργός Εθνικής Οικονομίας της Ελλάδας και εκπροσώπος του ΔΝΤ Ποόουλ Τόμσεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προβληματισμός της Τρόικας εστιάζεται στην επιτυχή έκβαση του PSI - η αναδιάρθρωση του χρέους θεωρείται ως προαπαιτούμενη ενέργεια για το νέο οικονομικό πρόγραμμα - αλλά και, κυρίως, στα μέτρα δημοσιονομικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα που εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν τον Ιούνιο και υπολογίζεται ότι είναι της τάξης των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.