Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ


Σπιτική λεμονάδα γεμάτη βιταμίνες. Αν την αραιώσετε με ανθρακούχο νερό θα γίνει ακόμα πιο δροσιστική. Την συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Μαρία και μας κέρδισε αμέσως επειδή το λεμόνι δεν βράζεται και κρατάει όλη του την φρεσκάδα.

Στύβετε τα λεμόνια και τα σουρώνετε, προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και την μέντα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη καλά.
Το αφήνετε στο ψυγείο και την επόμενη μέρα σουρώνετε ξανά με ένα λεπτό φίλτρο.
Διατηρείται στο ψυγείο για ένα μήνα.
Για την πιείτε, βάζετε 1/3 λεμονάδα και 2/3 νερού.

500 ml νερού χυμό λεμόνι
2 κ.τ.σ. ξύσμα λεμονιού
προαιρετικά 2-3 φιλαράκια μέντας ή λουίζας
250 γρ. ζάχαρη

Έχω μειώσει στο μισό την ζάχαρη, και η διάρκεια ζωής του χυμού είναι 3 μήνες στο ψυγείο. Μπορείτε να την μειώσετε κι άλλο και να τον αποθηκεύσετε στην κατάψυξη ή να αυξήσετε την ζάχαρη (350 γρ.) και να αυξήσετε τον χρόνο διατήρησής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.