Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Συναντήσεις Β.Πούτιν με Φ.Ολάντ και Α.Μέρκελ


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκινά την πρώτη μεγάλη του περιοδεία μετά τον εκλογικό του θρίαμβο με επισκέψεις στην Λευκορωσία (πολύ πιθανή η ένωση των δύο κρατών) στην Γερμανία και την Γαλλία.

Η αντζέντα του περιλαμβάνει την κρίση στη Συρία, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και βέβαια την βιομηχανική και ενεργειακή συνεργασία με αυτές τις χώρες..

Αν και δεν ανακοινώθηκε επίσημα από το Κρεμλίνο, θεωρείται βέβαιο πως σε Βερολίνο και Παρίσι, ο πρόεδρος Πούτιν θα συζητήσει με την καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο Ολάντ για την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση.

Θα είναι και η πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον Φ.Ολάντ. Άλλωστε η Ρωσία έχει προχωρήσει στην σημαντικότερη παραγγελία από το εξωτερικό των γαλλικών ναυπηγείων της DCNS με τέσσερα LPD Mistral και ο Φ.Ολάντ, έχει ιδιαίτερα στενές σχέσεις με την DCNS, την οποία υποστηρίζει σφοδρά σε αντίθεση με τον Ν.Σαρκοζί που στήριζε κυρίως την Dassault. Γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό σε ότι αφορά και το ελληνικό πρόγραμμα των φρεγατών FREMM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.