Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Το Ισραήλ σχεδιάζει τη καταστροφή οχτώ Παλαιστινιακών χωριών

                                                                                            

Το Υπουργείο Αμύνης του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την καταστροφή οχτώ Παλαιστινιακών χωριών στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης, εκτοπίζοντας ουσιαστικά 1.500 κατοίκους και εξαναγκάζοντας τους να μεταβούν προς την πόλη Yatta.

O Ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι τα χωριά βρίσκονται «παρανόμως» σε ζώνη πυρών και θα πρέπει να κατεδαφιστούν για να πραγματοποιηθούν στρατιωτικές ασκήσεις.

Η πραγματικότητα είναι, όμως, ότι η συγκεκριμένη περιοχή ανακηρύχθηκε ως στρατιωτική ζώνη το 1976, και πολλά στοιχεία υποδεικνύουν ότι τα χωριά βρίσκονται σε αυτή τη τοποθεσία από το 1830.

Τα εν λόγω χωριά έχουν βρεθεί υπό την απειλή του κατεδαφισμού από το 1999, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ μπλόκαρε τη πραγματοποίηση της ενέργειας τη συγκεκριμένη χρονιά.

Προφανώς, η ζώνη πυρών δεν έχει επηρεάσει σημαντικά τη ζωή των κατοίκων στα εν λόγω χωριά, αλλά ο Ισραηλινός στρατός εκφράζει φόβους ότι οι κάτοικοι ενδέχεται να είναι «τρομοκράτες που έχουν ως στόχο τη κατασκοπεία» σε βάρος του Ισραήλ.

Η κίνηση του εκτοπισμού του άμαχου πληθυσμού από την περιοχή αναμένεται να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ένταση στην αμφίβολη και στάσιμη ειρηνευτική διαδικασία, καθώς το Ισραήλ προβαίνει σε ολοένα και μεγαλύτερη και συνεχιζόμενη επεκτατικότητα στα εδάφη της Δυτικής Όχθης εκτοπίζοντας τους τοπικούς πληθυσμούς.

Πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.