Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Η Ελλάδα αιμορραγεί και αργοπεθαίνει-200.000 εκτρώσεις και μόλις 100.000 γεννήσεις στην Ελλάδα


Λέμε συχνά και πάντα στα δύσκολα που μας βρίσκουν «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Είμαστε ως λαός απόλυτα ταυτισμένος με αυτήν τη φράση και σε αυτήν επαναπαυόμαστε. Κι όμως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), 1.000.000 Έλληνες χάθηκαν μέσα σε μία δεκαετία, η οποία χρονικά αποτελεί τη χειρότερη δημογραφικά δεκαετία μετά τη δεκαετία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου!
Ακόμη και στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δεν είχε υπάρξει αναλογικά τόσο μεγάλη πληθυσμιακή απώλεια, καθώς ούτε οι περίπου 350.000 νεκροί από τον πόλεμο και την πείνα ούτε οι 100.000 νεκροί του Εμφυλίου, ούτε η φυγή των χιλιάδων στις χώρες του Ανατολικού Μπλοκ επέφεραν πληθυσμιακή απώλεια ενός εκατομμυρίου Ελλήνων μέσα σε δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Τσίρκα, πρόεδρο της Ενώσεως Σμυρναίων, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας και έχει γράψει βιβλία σχετικά με αυτό, από στοιχεία που μας δίνουν δύο από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας προκύπτει ότι το 33,28% των γεννήσεων που έγιναν εκεί προέρχεται από αλλοδαπές. Η δε συμμετοχή αλλοδαπών μαθητών στο Δημοτικό και Γυμνάσιο στα σχολεία των Αθηνών ανέρχεται σε 13.621 παιδιά, δηλαδή σε ποσοστό 18,57% του συνόλου των μαθητών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.