Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Αίτημα της SHELL προς Ερντογάν για εξόρυξη στη Μαύρη Θάλασσα Η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει εργασίες για ανεύρεση πετρελαίου στη Μεσόγειο


Συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν είχε χθες ο γενικός διευθυντής της SHELL, Peter Voser και τον πληροφόρησε για τις εργασίες που ανέλαβε η εταιρεία του σε συνεργασία με την τουρκική κυβέρνηση, για ανεύρεση πετρελαίου στην Μεσόγειο.Σύμφωνα με την τουρκική Σαμπάχ, ο κ. Voser ζήτησε ακόμα τη βοήθεια του κ. Ερντογάν, προκειμένου η SHELL να αρχίσει εργασίες εξόρυξης στην Μαύρη Θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη δόθηκε άδεια στην ΤΡΑΟ για έναρξη εργασιών εξόρυξης στην περιοχή Istranca, όπου η SHELL επιθυμεί να καταστεί συνέταιρος. Την προηγούμενη εβδομάδα, προστίθεται, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ ανακοίνωσε ότι η SHELL σε συνεργασία με την ΤΡΑΟ, άρχισε εργασίες έρευνας για ανεύρεση μεθανιούχου σχιστόλιθου (shale gas) στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.