Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Υπογράφεται η σύμβαση για αγωγό TAP από Ιταλία-Αλβανία-Ελλάδα

Η διακυβερνητική συμφωνία για την κατασκευτή του υπερ-αδριατικού αγωγού (TAP) που θα συνδέει την Ιταλία, την Αλβανία και την Ελλάδα, θα υπογραφεί την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη, δήλωσε σήμερα το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων μέσω του εκπροσώπου του. Νωρίτερα, κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει ότι η συμφωνία θα υπογραφεί την Παρασκευή. Ο TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω του τομέα «Shah Deniz II» στην Ευρώπη, ώστε να μειωθεί η εξάρτηση και να απελευθερωθεί ένα μέρος αυτής από τη Ρωσία.

Οι μέτοχοι του TAP είναι η ελβετική εταιρεία EGL με μερίδιο 42,5 τοις εκατό, η νορβηγική Statoil με 42,5 τοις εκατό και η γερμανική Rurgas E. ON, με ποσοστό 15 τοις εκατό.

Στο έργο συνεργάζεται η ιταλική ενεργειακή εταιρεία ‘Enel’.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.