Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Κίνα: «Το Νοέμβριο εκτοξεύουμε το νέο αντι-δορυφορικό πύραυλο»

Προχωρά τελικά η Κίνα όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα τον Οκτώβριο στην εκτόξευση του αντι-δορυφορικού της όπλου μέσα στον Νοέμβριο όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Αμύνης.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Κινέζος αξιωματούχος οριστικοποίησε την επικείμενη εκτόξευση του αντι-δορυφορικού πυραύλου Dong-Ning 2 διευκρινίζοντας ότι "ουδέποτε τέθηκε θέμα ματαίωσης της άσκησης".

"Η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί εντός του Νοεμβρίου" δήλωσε ο εκπρόσωπος για να προσθέσει ότι η δοκιμή θα περιλαμβάνει βολή κατά δορυφόρου που βρίσκεται "σε υψηλή τροχιά".

Η διευκρίνιση από τον Κινέζο εκπρόσωπο ότι η δοκιμή θα περιλαμβάνει στόχο υψηλής τροχιάς επιβεβαιώνει ουσιαστικά τους φόβους των Αμερικανών ότι το κινεζικό αντι-δορυφορικό όπλο έχει ως στόχο το σύμπλεγμα δορυφόρων του συστήματος ναυτιλία GPS καθώς οι συγκεκριμένοι βρίσκονται τοποθετημένοι σε γεωσύγχρονες τροχιές.

Ο DN-2 περιγράφεται ως όπλο αναχαίτισης δορυφόρων υψηλής τροχιάς και πραγματοποιεί ουσιαστικά την καταστροφή των στόχων του διεμβολιζοντάς τους με πολύ υψηλές ταχύτητες. Οι δορυφόροι υψηλής τροχιάς, είναι ουσιαστικά δορυφόροι οι οποίοι κινούνται σε γεωσύγχρονες τροχιές, ακριβώς εκεί δηλαδή που εκτοξεύονται δορυφόροι τηλεπικοινωνιών και ναυτιλίας (σύστημα GPS) και ποικίλει μεταξύ 19.200 και 35.200 χλμ. από τη Γη.

Μάλιστα ο Κινέζος εκπρόσωπος δήλωσε ότι η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί μετά τις αμερικανικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, υπονοώντας ότι η "έντασή" της θα εξαρτηθεί και από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών! Η "ποιότητα" της δοκιμής δεν έχει διευκρινιστεί αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Είτε μπορεί να πρόκειται για προσβολή κάποιου δορυφόρου ο οποίος είναι απενεργοποιημένος είτε για προσομοίωση προσβολής.

Η τελευταία δοκιμή της Κίνας με αντι-δορυφορικό πύραυλο τον Dong Ning-1 έγινε το 2007 καταστρέφοντας ένα δορυφόρο μετεωρολογικών μελετών σε χαμηλή τροχιά των 550 χλμ. ο οποίος είχε σταματήσει να λειτουργεί, προκαλώντας όμως - σύμφωνα με Αμερικανούς ειδικούς - θραύσματα τα οποία θα απειλούν άλλους δορυφόρους αλλά επανδρωμένες πτήσεις σε τροχιά για τα επόμενα 100 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.