Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Φιάσκο με Nabucco


Δεινοπαθεί η Δύση, τρίβει τα χέρια της η Ρωσία

Κοντά στο να αποσυρθεί από τη συμμετοχή της στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nabucco βρίσκεται η γερμανική εταιρία κοινής ωφέλειας RWE, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times», το οποίο επικαλείται πολύ καλά πληροφορημένες πηγές. Οι δολοπλοκίες γύρω από τον αγωγό, ο οποίος απαιτεί λίγα χρόνια για να υλοποιηθεί από την Ασία προς την Ευρώπη, τελευταία εξελίχθηκε σε δράμα.

Ο αγωγός παροχής φυσικού αερίου απειλείται με αποτυχία, υποστηρίζει και η γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung».

Το «Ναμπούκο» είχε σχεδιαστεί, έτσι ώστε, να μειωθεί η εξάρτηση από τον πιο σημαντικό προμηθευτή φυσικού αερίου στην Ευρώπη την ρωσική Gazprom και το δύστροπο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρει πάντα η εφημερίδα και προσθέτει ότι τώρα μετά και την απόσυρση της RWE η αυλαία του «Nabucco» ίσως να κατέβει για πάντα.

Αυτό το φιάσκο δείχνει πόσο λίγο η Ευρώπη μπορεί να εναντιωθεί στην κυριαρχία της Ρωσίας από την αγορά των πρώτων υλών, υπογραμμίζει το γερμανικό δημοσίευμα.

Πλήρης δικαίωση του ΠΥΓΜΗ.gr όταν γράφαμε ότι η Δύση δεν μπορεί να κοντράρει ενεργειακά την Ρωσία και ίσως αναγκαστεί να προβεί σε άλλες μεθόδους.
 
 
Πηγή: http://www.pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.