Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο ο Πούτιν!


Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, βγήκε ο μεγάλος νικητής στον ανταγωνισμό με τον Μπαράκ Ομπάμα, τον Μπιλ Γκέιτς, ακόμα και τον Πάπα Φραγκίσκο, αφού για φέτος θεωρείται ο πιο δυνατός άνθρωπος στον κόσμο.

vladimir-putin-glassesΣύμφωνα με τη λίστα «Οι πιο ισχυροί άνθρωποι του κόσμου για το 2013» του περιοδικού Forbes, η πρόσφατη αδυναμία που έδειξε ο Ομπάμα στη διεθνή σκηνή -από τον χειρισμό του θέματος της Συρίας έως το οικονομικό αδιέξοδο των ΗΠΑ- ήταν εκείνη που τον εκτόπισε από την κορυφή της λίστας, όπου βρισκόταν πέρυσι. Έτσι, για το 2013 κατέχει την δεύτερη θέση.

Αντιθέτως, ο ολοένα και πιο ενισχυμένος έλεγχος του Πούτιν στη Ρωσία, ήταν εκείνο που τον έφερε στην πρώτη θέση, αφού σύμφωνα με το Forbes «εδραίωσε τον έλεγχό του σε όλη τη Ρωσία», ενώ ο Αμερικανός ομόλογός του φαίνεται να έχει επαναπαυτεί στη θέση του «νωρίτερα απ' ό,τι συνηθίζουν οι πρόεδροι που διανύουν τη δεύτερη θητεία τους».

Ο Σι Τζινπίνγκ, πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, από την άλλη, διατηρεί μια ισχυρή θέση στη λίστα, αφού θεωρείται για φέτος το τρίτο πιο ισχυρό πρόσωπο στον κόσμο, ενώ ο Πάπας Φραγκίσκος κατέχει την υψηλότερη θέση σε σχέση με άλλα «νέα» πρόσωπα και τον συναντάμε στον αριθμό τέσσερα.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ανάμεσα σε μόλις εννέα γυναίκες που βρίσκονται στη λίστα των 72. Στην έκτη συναντάμε τον Μπιλ Γκέιτς και ακολουθούν ο Μπερνάνκε της Fed, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ-Σαούντ, ο Mάριο Ντράγκι και ο διευθύνων σύμβουλος της Walmart, Μιχαήλ Δούκας.

Ακόμη, εκτός από τον Ομπάμα και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έπεσε κατά μία θέση, αφού ενώ πέρυσι ήταν δέκατος στη λίστα, φέτος τον συναντάμε στην ενδέκατη θέση.

Ο κατάλογος στο σύνολό του περιλαμβάνει 17 αρχηγούς κρατών, 27 διευθύνοντες συμβούλους και προέδρους των επιμέρους εταιρειών και 12 «επιχειρηματίες».

Από τους 72, οι 28 είναι πολυεκατομμυριούχοι, με τον συνολικό τους πλούτο να ξεπερνά τα 564 δισ. δολάρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.