Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Στην Αθήνα o Σ.Λαβρόφ, στον Πειραιά το Moskva


Στην Αθήνα φτάνει σήμερα ο Σεργκέι Λαβρόφ,την ίδια ώρα που θα καταπλέει στον Πειραιά το καταδρομικό Moskva που έχει εξελιχθεί σε σύμβολο της ανανεωμένης ρωσικής ισχύος.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας θα συμμετάσχει σε ελληνορωσικό φόρουμ που οργανώνει το Ιδρυμα Ιωάννης Καποδίστριας και το ίδρυμα Αγίου Ανδρέα για την επέτειο της σύναψης 185 χρόνων διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βασικό θέμα στις συναντήσεις θα αποτελέσει η πρόταση για αγορά του ΟΣΕ (έρχεται και ο Βλαντιμίρ Γιακούνιν, επικεφαλής του οργανισμού των ρωσικών σιδηρόδρομων) αλλά και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, μια πρόταση-πακέτο που προωθεί η Μόσχα.
Επίσης πιθανότατα θα τεθεί και το θέμα South Stream.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.