Στάση στα Δωδεκάνησα πριν τη Βραζιλία για τον Σι ΤζινπίνγκΣτην Ρόδο θα βρεθεί την Κυριακή (14:00) ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, όπου θα διανυκτερεύσει πριν αναχωρήσει την επομένη για τη Βραζιλία που είναι ο τελικός του προορισμός.
Θα τον υποδεχθεί στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και στη συνέχεια θα παραθέσει γεύμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Το απόγευμα (18:00) ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον κ. Τζινπίνγκ στο Κάστρο των Ιπποτών και στη συνέχεια θα επισκεφθούν την Παλαιά Πόλη της Ρόδου.
Ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για την Αθήνα στις 21:00, ενώ ο κ. Τζινπίνγκ θα διανυκτερεύσει στο νησί.
Ο πρόεδρος της Κίνας είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό το 2013, κατά την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Κίνα.
Η επίσκεψη έχει συμβολική σημασία, επιβεβαιώνει τις καλές σχέσεις των δύο χωρών και υπογραμμίζει την πρόθεση της Κίνας για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα στο πλαίσιο που έχει τεθεί με την ανταλλαγή των επισκέψεων των δύο πρωθυπουργών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.