Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ρωσία: Οι «αναλύσεις» «ειδικών» και η πραγματικότητα


Η Μόσχα ξεμπροστιάζει Κίεβο και Δύση δημοσιεύοντας συνεχώς στοιχεία που ενοχοποιούν τις φιλοναζιστικές καθεστωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας και τα αφεντικά τους.

«Έχουμε δορυφορικές εικόνες από μετακινήσεις πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας Buk M1 που ανήκουν στον ουκρανικό στρατό, στα νοτιοανατολικά της χώρας», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής της Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Αντρέι Καρταπόλοφ. Στα ρωσικά συστήματα παρακολούθησης έχουν καταγραφεί τέσσερα ουκρανικά συστήματα αντιαεροπορικής αεράμυνας Buk M1 στην περιοχή της συντριβής, ακριβώς την ημέρα του δυστυχήματος.

Για να μην πολυλογούμε η Ρωσία καταθέτει στοιχεία από βιντεοκαταγραφές ραντάρ και δορυφορικές φωτογραφίες, καλώντας την Ουάσινγκτον να πράξει το ίδιο, προκειμένου να επιβεβαιώσει τους δικούς της ισχυρισμούς.

Εκεί στην Δύση ακόμα να καταλάβουν ότι απέναντί τους βρίσκεται μια παγκόσμια υπερδύναμη και δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα να πέσει κάτω. Μεγάλοι γεωπολιτικάντηδες «αναλυτές» μάλιστα αναφέρουν, καιρό τώρα, ότι η Ρωσία έχει ανάγκη την βαθιά βουτηγμένη στην κρίση Ευρώπη η ακόμα και τις υπερχρεωμένες Η.Π.Α. Η αλήθεια είναι ότι η Ρωσία είναι ανεξάρτητη από τους παγκόσμιους δανειστές και ότι η αγορά της Ασίας, όπου πλέον λαμβάνουν χώρα οι περισσότερες τεχνολογικές έρευνες και βασίζεται και αυτή στην ρωσική ενέργεια, υπερτερεί τα μέγιστα της Δύσης.

Το άλλο ανέκδοτο που ειπώθηκε είναι ότι η αυτάρκης Ρωσία έχει οικονομικά προβλήματα με την Κριμαία, την οποία προσάρτησε αναίμακτα και αστραπιαία. Φαίνεται μερικοί θέλουν να γίνει ρωσική πρόβα διακοπής παροχής φυσικού αερίου στην Ευρώπη για να δουν πραγματικά τι σημαίνει μπλακ άουτ.

Η Ρωσία όχι μόνο δεν έχει προβλήματα αλλά βολτάρει, όπως είδαμε σε προηγούμενο πρωτοσέλιδο, παγκοσμίως και κλείνει συμφωνίες ακόμα και στην αυλή των Η.Π.Α. Συν το ότι πολλές πολυεθνικές εξαρτώνται από την ρωσική επικράτεια.

Ακόμα και η Deutsche Bank αναφέρει σε έκθεσή της τον κίνδυνο πιθανής διακοπής της προμήθειας στην Ευρώπη με ρωσικό φυσικό αέριο, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο παγκόσμιας σύρραξης, την οποία δεν φοβάται η ρωσική κοινή γνώμη αλλά ούτε και ρωσική στρατιωτική υπερμηχανή. Γι’ αυτό, όπως υποστηρίζουμε, χάριν της ειρήνης η Ευρώπη οφείλει να στείλει στον αγύριστο τις «συμβουλές» των πολιτικάντηδων από την άλλη μεριά του Ατλαντικού και να συνεννοηθεί με την Ρωσία.

Τα «όνειρα» περί διεθνούς απομόνωσης της Ρωσίας με «κυρώσεις» και άλλα τόσα χαριτωμένα προκαλούν άφθονο γέλωτα στους σοβαρούς γνώστες της γεωπολιτικής σκηνής… 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.