Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Πώς από άστεγος έγινα δισεκατομμυριούχος- Ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας αποκαλύπτει το μυστικό του

Ο Αμερικανός John Paul Dejoria, με πατέρα Ιταλό και μητέρα Ελληνίδα, έζησε το αποκαλούμενο "αμερικανικό όνειρο" σε όλο του το μεγαλείο, καθώς από άστεγος, χωρίς στον ήλιο μοίρα, εξελίχθηκε σε λαμπρό επιχειρηματία με δύο πολύ πετυχημένα brands -Paul Mitchel και Patron- τα οποία τον έχουν αναδείξει σε ένα από τους πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Ο Ελληνοαμερικανός John Paul Dejoria υπήρξε δύο φορές άστεγος στη ζωή του. Σε ηλικία 22 ετών γυρνούσε στους δρόμους και μάζευε μπουκάλια Coca-Cola, τα οποία πωλούσε για 2 έως 5 σεντς. Το 1980 όταν ίδρυσε την εταιρεία John Paul Mitchell Systems με τον κομμωτή Paul Mitchel χάρη σε ένα δάνειο 700 δολαρίων, κοιμόταν επί δύο εβδομάδες σε μία παλιά Rolls Royce. Σήμερα, ο 70χρονος επιχειρηματίας διαθέτει περιουσία που εκτιμάται στα 4 δισ. δολάρια.

Ο Dejoria αποκαλύπτει μέρος της "σοφίας" που τον οδήγησε στην κορυφή στο Bloomberg, παραθέτοντας τα μυστικά της επιτυχίας. Ο δημιουργός της τεκίλα πολυτελείας, Patron Spirit, που πουλάει 2 εκατομμύρια κιβώτια το χρόνο με τιμή ακόμη και 500 δολάρια η φιάλη, συμβουλεύει τους επίδοξους επιχειρηματίες:

- Να είστε έτοιμοι για την απόρριψη. Θα ακούσετε πολλά "όχι". Μην το βάζετε κάτω.

- Βρείτε ένα καλό προϊόν και υποστηρίξτε το. Η ποιότητα παίζει πρωταρχικό ρόλο στην επιτυχία.

- Κάντε την υπέρβαση. Μην υπολογίσετε το κόστος. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν όλα αυτά που δεν κάνουν οι αποτυχημένοι. Εάν χρειαστεί να δουλέψετε Σαββατοκύριακα και νύχτες, μην διστάσετε.

Τέλος, συμπυκνώνει την πεμπτουσία της επιτυχίας στο τρίπτυχο "ειρήνη, αγάπη, ευτυχία", υποστηρίζοντας ότι έτσι μόνο ο κόσμος θα γίνει καλύτερος.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.