Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Το Ευρωκοινοβούλιο Ζητά Από την Σερβία την Αναστολή Κατασκευής του South Stream


Όπως μεταδίδει σήμερα η σερβική εφημερίδα «Politika», το Ευρωκοινοβούλο συνέστησε στη Σερβία να αναστείλει την κατασκευή του South Stream έως ότου υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η εξέλιξη έρχεται λίγες μέρες μετά τη διαβεβαίωση του Ρώσου πρεσβευτή στη Σερβία, Αλέξανδρου Τσιπούριν, στις αρχές Ιουλίου, ότι η κατασκευή του σερβικού τμήματος του ρωσικών συμφερόντων αγωγού προχωρά άνευ καθυστερήσεων και εμποδίων.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν είναι ενάντια στο South Stream κατ’ αρχήν, δεδομένου ότι είναι σημαντικό να υπάρξει διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών αερίου στα Δυτικά Βαλκάνια», αναφέρει η «Politika». Και συνεχίζει ότι «ο South Stream αποτελεί έναν νέο τρόπος παράδοσης αερίου, αλλά όχι μια νέα πηγή.
Το Κοινοβούλιο δεν είναι εναντίον του αγωγού, αλλά κατά του τρόπου με τον οποίο το έργο εκτελείται».

Σύμφωνα με την Κομισιόν, ο αγωγός South Stream, ακριβώς όπως και κάθε άλλο μεγάλο έργο υποδομής στην Ευρώπη, πρέπει να έχετε ένα αυστηρό και σαφές νομικό πλαίσιο, το οποίο στην περίπτωση αυτή εξακολουθεί να είναι ανεπαρκής.

«Η θέση του Ευρωκοινοβουλίου για το σερβικό τμήμα του South Stream δεν αποτελεί εξαίρεση», αναφέρει η ευρωπαϊκή ανακοίνωση, όπως μεταδίδει η «Politika».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.