Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Το σενάριο «Σαντάμ Χουσεΐν» επαναλαμβάνεται


Τον πόλεμο στους τζιχαντιστές που δρουν στο Ιράκ και την Συρία -και εξαρχής υποστήριζε το ΝΑΤΟ- κήρυξαν οι Η.Π.Α. ανήμερα της 11ης Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε η κοινή γνώμη να είναι ευαισθητοποιημένη. Το σενάριο με τον Σαντάμ Χουσείν επαναλαμβάνεται. Οι Αμερικανοί τον είχαν εξοπλίσει και αυτός τους τροφοδοτούσε με πάμφθηνο πετρέλαιο. Όταν όμως αποφασίστηκε αμερικανική διείσδυση στην περιοχή, τότε ο Σαντάμ δαιμονοποιήθηκε και την ιστορία μετά την γνωρίζετε.

«Θα κυνηγήσουμε τους τρομοκράτες όπου κι αν κρύβονται», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, ζητώντας από το Κογκρέσο να εγκρίνει στρατιωτική και οικονομική βοήθεια ενάντια στο «Ισλαμικό Κράτος». Στο διάγγελμά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στον οποίο η εξουσία παραχωρήθηκε από αυτούς που κυβερνούν πραγματικά την χώρα και εκφράζονται μέσω πολυεθνικών και οικονομικών οίκων, ανακοίνωσε ότι το αμερικανικό έθνος αρχίζει «έναν μακροχρόνιο πόλεμο κατά του ισλαμικού εξτρεμισμού, βομβαρδίζοντας για πρώτη φορά κρησφύγετα των τζιχαντιστών και στην συριακή επικράτεια».

Αναμένεται να δούμε που ακριβώς θα καταλήξουν τα πράγματα, καθώς στην Συρία αναμειγνύεται, όπως πλέον γνωρίζετε, η Ρωσία (μοναδική ναυτική βάση στην Μεσόγειο), για την οποία ανοίγεται ακόμα ένα μέτωπο πέραν της Ουκρανίας, στην οποία συμφωνήθηκε προσωρινά εκεχειρία με τους ρωσόφιλους να αφήνουν τελικά την Μαριούπολη.

Λογικά θα συμφωνήθηκε κάποιο αντάλλαγμα για την Ρωσία και ίσως να έχει να κάνει με την επικείμενη επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων (40 χώρες) στην Μέση Ανατολή, για της οποίας τον σκοπό σας έχουμε ήδη ενημερώσει.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.