Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Βατικανό: «Οι ομοφυλόφιλοι έχουν να μας δώσουν δώρα…»


Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επανεξετάζει τη στάση της έναντι των γάμων ατόμων του ιδίου φύλου.

Για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της συνόδου που πραγματοποιείται στο Βατικανό, οι ομοφυλόφιλοι δεν καταδικάζονται συλλήβδην, αλλά δίνεται έμφαση στις θετικές πλευρές των ατόμων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.


«Οι ομοφυλόφιλοι έχουν δώρα και προσόντα να προσφέρουν στη χριστιανική κοινότητα. Μπορούμε να καλωσορίσουμε αυτούς τους ανθρώπους και να τους εγγυηθούμε αδελφικό χώρο στις κοινότητές μας; Συχνά εκφράζουν την επιθυμία να συναντήσουν μια εκκλησία, που θα τους προσφέρει ένα φιλόξενο σπίτι. Μπορούν οι κοινότητες μας να τους το προσφέρουν, αποδεχόμενες τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο το καθολικό δόγμα για την οικογένεια και τον γάμο;», ανέφερε το κείμενο που ανέγνωσε ο αρχιεπίσκοπος Βουδαπέστης Πίτερ Έρντο.

Για την Καθολική Εκκλησία η ομοφυλοφιλία θεωρείται «εγγενής διαταραχή» και «ηθική παρέκκλιση».

Το κείμενο εκλαμβάνεται από πολλούς, ως μια σημαντική αλλαγή πλεύσης, αν και οι καρδινάλιοι ξεκαθάρισαν ότι «η ένωση μεταξύ ομοφυλοφίλων δεν μπορεί να θεωρηθεί ισόνομη με το γάμο ανδρών και γυναικών».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.