Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Οι Γερμανοί φοβούνται Ελλάδα και Ρωσία! Εβαλαν την Bild να επιτεθεί


«Οι Έλληνες ή οι Ρώσοι είναι πιο επικίνδυνοι για μας» αναρωτιέται η γερμανική εφημερίδα Bild απεικονίζοντας τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα δίπλα- δίπλα. Ενδεικτικός είναι και ο υπότιτλος της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της Γερμανίας:«Δύο επιθετικοί ηγέτες κακομεταχειρίζονται την Ευρώπη» επισημαίνει για τον ρώσο πρόεδρο και τον έλληνα πρωθυπουργό.

Η εφημερίδα «Bild» εξηγεί στο επίμαχο άρθρο της τους λόγους για τους οι δύο πολιτικοί άνδρες απειλούν τις Βρυξέλλες. «Η Ευρώπη περνά τη χειρότερη κρίση της εδώ και πολλές δεκαετίες καθώς δύο ηγέτες κυβερνήσεων δείχνουν με επιθετικό τρόπο την δύναμή τους», αναφέρει και προσθέτει: «Και οι δύο μπορούν να προκαλέσουν πόλεμο και οικονομική κρίση».
Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία καθώς η συμφωνία για εκεχειρία που υπεγράφη στο Μινσκ υπάρχει μόνο στα χαρτιά, ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίζεται ιδιαίτερα επικίνδυνος για την Ευρώπη. «Η χώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν «ζεσταίνει» πολλές ευρωπαικές χώρες καθώς η Ρωσία είναι αυτή που τις τροφοδοτεί με φυσικό αέριο» επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα. Κατά συνέπεια, η Μόσχα μπορεί να απειλήσει όποια ώρα θέλει την γηραιά ήπειρο. «Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος θέλει να κάνει πραγματικότητα τα επεκτατικά του σχέδια και να έχει υπό την επιρροή του , όπως συνέβη και με την Κριμαία, την ανατολική Ουκρανία» σχολιάζει η BILD και προσθέτει ότι κρυφός πόθος του Πούτιν είναι να δημιουργήσει μία δική του δύναμη που να ανταγωνιστεί την Ευρώπη.
Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, θέλει να καταργήσει όλες τις ευρωσυμβάσεις. Επιπλέον, ζητά πολεμικές αποζημιώσεις από το Βερολίνο. «Η στάση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στην Ευρώπη μπορεί να παρακινήσει και άλλες χώρες όπως Ισπανία και Ιταλία, να πουν «όχι» στο μέτρα λιτότητας των Βρυξελλών γυρνώντας την πλάτη στις δεσμεύσεις που έχουν απέναντι στην Ε.Ε.» αποτυπώνει η εφημερίδα τους φόβους του Βερολίνου.
 
 
Πηγή: http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.