Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Τραβάει το σχοινί κατά Πούτιν ο Ερντογάν: Η Ρωσία να δώσει εξηγήσεις για την Κριμαία


Για τα καλά έχει καβαλήσει το καλάμι ο Ερντογάν που θεωρεί ότι μπορεί να αντιπαρατίθεται έστω και φραστικά με την Ρωσία. Υπό αυτές τις συνθήκες αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει έστω και ελάχιστη πιθανότητα να κατασκευαστεί ρωσικός αγωγός μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα, για τον οποίο μάλιστα στην κυβέρνηση μιλούσαν για προκαταβολή.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό της σφαγής των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους, το 1915, ως γενοκτονίας, από πλευράς της ρωσικής κυβέρνησης, δήλωσε με πρωτοφανές θράσος:

«Η Ρωσία θα πρέπει πρώτα να δώσει λόγο για την Κριμαία και την Ουκρανία πριν μιλήσει για γενοκτονία των Αρμενίων» και συνέχισε:

«Είμαι λυπημένος σε προσωπικό επίπεδο για το γεγονός ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν χρησιμοποίησε αυτή την φράση. Το τι συμβαίνει στην Κριμαία και στην Ουκρανία είναι νομίζω εμφανές», πρόσθεσε ο κ. Ερντογάν.

Στην Κριμαία με την παρέμβαση της Ρωσίας, σώθηκαν οι ορθόδοξοι πληθυσμοί από ναζί και μισθοφόρους της Δύσης, ενώ στην Αν. Ουκρανία οι σφαγές συνεχίζονται, είναι απάντηση στον νέο-0θωμανιστή Ερντογάν. 
 
 
Πηγή: http://www.pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου