Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Παραγωγή Καλάσνικοφ από την ΕΑΣ για λογαριασμό των Ρώσων.

Συμπαραγωγή με την Ελλάδα στα εργοστάσια των κρατικών «Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων» (ΕΑΣ–πρώην ΠΥΡΚΑΛ/ΕΒΟ) φορητών όπλων Καλάσνικοφ εξετάζουν Αθήνα και Μόσχα, με στόχο τις αγορές τρίτων χωρών με τις οποίες έχει ήδη «ανοιχτές» σχέσεις η Ρωσία. Αυτή η πιθανή συνεργασία – την οποία από ελληνικής πλευράς «τρέχει» η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών του Υπ. Άμυνας- «κρυβόταν» πίσω από την επίσκεψη του υφυπουργού Άμυνας κ Νίκου Τόσκα με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο Αίγιο, την ημέρα που βρίσκονταν εκεί και αντιπροσωπεία Ρώσων και η οποία προκάλεσε κριτική και οξεία απάντηση από τον υφυπουργό. Βεβαίως η περίπτωση των Καλάσνικοφ δεν είναι το μόνο ενδεχόμενο συνεργασίας ή συμπαραγωγής που εξετάζεται – μια εξέλιξη που ειναι σε πολύ αρχικό, πρώιμο θα λέγαμε, επίπεδο: Οι Ρώσοι έχουν κάνει και άλλες προτάσεις και μάλιστα όπως θα δείτε παρακάτω η επιδίωξη συνεργασίας με γραμμή παραγωγής στην Ελλάδα, είναι μια παλιά υπόθεση. Αλλά τότε δεν προχώρησε λόγω πολλών αυτονοήτων δυσκολιών…
Παρουσίαση δυνατοτήτων εργοστασίου από Τόσκα
Η τωρινή αναθέρμανση πρέπει να έγινε κατά την επίσκεψη του κ Καμμένου στην Μόσχα- αυτό προκύπτει έμμεσα και από την απάντηση του κ Τόσκα: «Πήγα στο Αίγιο εκτάκτως και επειγόντως, μετά από συνεννόηση με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο, για να συναντηθώ με αντιπροσωπεία από τη Ρωσία που ήδη βρισκόταν στο εκεί εργοστάσιο των ΕΑΣ, ώστε να τους ενημερώσω για τις δυνατότητες της επιχείρησης και να εξετάσουμε τα περιθώρια συνεργασίας, σύμφωνα με το πνεύμα της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης», ανέφερε ο κ Τόσκας.
 
 
Πηγή: http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.