Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ποια είναι τα τέσσερα πράγματα που δεν λένε ποτέ οι πλούσιοι

Υπάρχουν μερικές χαρακτηριστικές διαφορές μεταξύ των πλουσίων και της μεσαίας τάξης, η οποία συνήθως έχει μία αρνητική, πεσιμιστική προσέγγιση στο θέμα των χρημάτων.

Η μεσαία τάξη πιστεύει ότι δεν θα αποκτήσει ποτέ πολλά χρήματα αφού δεν θα έχει την δυνατότητα να το κάνει. Όταν όμως μιλήσει κανείς με κάποιον αυτοδημιούργητο επιχειρηματία τότε βλέπει ότι τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Όπως αναφέρει ο Steve Siebold συγγραφέας του "Πώς σκέφτονται οι πλούσιοι" και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, υπάρχουν τέσσερα πράγματα που ένας πλούσιος δεν θα αναφέρει ποτέ και ίσως, αν και η μεσαία τάξη πάψει να δίνει σημασία σε αυτά, μπορέσει να κερδίσει περισσότερα χρήματα από το αναμενόμενο.

- Δεν μπορώ να χρηματοδοτήσω την ιδέα μου

Πολλοί νέοι επιχειρηματίες μπορεί να έχουν μία καλή ιδέα, η οποία πιστεύουν ότι θα τους αποφέρει χρήματα αν γίνει πραγματικότητα, όμως συχνά αυτές οι ιδέες δεν υλοποιούνται γιατί οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν να τις χρηματοδοτήσουν.

Υπάρχουν πλατφόρμες όπως το crowdfunding που μπορεί να απευθυνθεί κάποιος για να χρηματοδοτήσει την ιδέα του, αφού ακόμα και οι πλούσιοι, δεν επενδύουν οι ίδιοι χρήματα στην ιδέα τους, όσο καλή και να πιστεύουν ότι είναι, αλλά ψάχνουν να βρουν επενδυτές.

Οι πλούσιοι γνωρίζουν ότι πάντα θα βρεθεί κάποιος να επενδύσει αφού οι οικονομικά επιφανείς ψάχνουν πάντα να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε μία καλή ιδέα.

- Δεν μου αξίζει να είμαι πλούσιος

Πολλοί πιστεύουν ότι δεν έχουν το δικαίωμα ή ακόμα και να ευχηθούν να αποκτήσουν πάνω από τα άκρως αναγκαία. "Ποιος είμαι εγώ που θα ζητήσω να γίνω εκατομμυριούχος", αναφέρουν.

Αντίστοιχα οι πλούσιοι, όπως αναφέρει ο Business Insider διερωτούνται "γιατί όχι εγώ; Αφού είμαι το ίδιο καλός όσο και οι άλλοι και μου αξίζει να γίνω πλούσιος". Όπως σημειώνεται, από την στιγμή που κάποιος το πιστέψει, τότε διοχετεύει την ενέργειά του προς αυτή την κατεύθυνση.

- Μπορεί να τα χάσω όλα

Από την αρχή της επενδυτικής δραστηριότητας των μαζών, ήταν υπαρκτός ο λογικός κίνδυνος της χρεοκοπία. Οι άνθρωποι φοβούνται ότι θα χάσουν τα χρήματά τους (από μία λάθος επένδυση) και μπορεί να μην έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν ξανά την ίδια περιουσία.

Από την άλλη οι πλούσιοι επενδύουν με την προοπτική να αυγατίσουν τα χρήματά τους, αφού ξέρουν πως ο τομέας των επενδύσεων έχει ρίσκα που περιλαμβάνουν απώλειες αλλά και κέρδη.

Όσο μεγαλύτερη εμπειρία αποκτήσει κάποιος, ακόμα και μέσα από τις απώλειες του, τόσο εξυπνότερος θα γίνει και τόσο ευκολότερα θα αντικαταστήσει τις επικίνδυνες συμφωνίες με κερδοφόρες.

- Συχαίνομαι την δουλειά μου

Ο μέσος άνθρωπος αισθάνεται κολλημένος στην δουλειά του και ονειρεύεται την στιγμή της συνταξιοδότησής του.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναγκάζονται να κάνουν δουλειές που δεν τους αρέσουν και συνήθως ανησυχούν μην απολυθούν από αυτή.

Οι πλούσιοι γνωρίζουν ότι το πάθος με αυτό που κάνεις είναι το μυστικό για να πλουτίσει κανείς.

Ενώ οι μάζες βλέπουν το πάθος σαν το αποτέλεσμα της δουλειάς, οι πλούσιοι το βλέπουν σαν την αιτία. Με άλλα λόγια ο μέσος άνθρωπος πάει κάθε μέρα στην δουλειά του, με την ελπίδα να βρει μία μέρα το χαμένο του πάθος γι αυτή, ενώ ένας πλούσιος πάει κάθε μέρα στην δουλειά, αισθανόμενος πάθος γι αυτό που κάνει και το πάθος αποτελεί το καλύτερο καύσιμο για τις προσπάθειές του. Ο Siebold έχει πάρει συνέντευξη από 1.200 από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου τα τελευταία 30 χρόνια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.